Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea

Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea

30 danske skiinstruktører skal kæmpe for dansk skiløbs ære, når hele verdens skiinstruktørelite sætter hinanden stævne til Interskikonferencen i Sydkorea

Online: 26/01 2007

30 danske skiinstruktører skal kæmpe for dansk skiløbs ære, når hele verdens skiinstruktørelite sætter hinanden stævne til Interskikonferencen i Sydkorea

For mindre end 10 år siden var bøder og anholdelser hverdagskost for danske skiinstruktører, når de underviste danske skiløbere i sneen. Sådan er det ikke længere. I dag bliver danske skiinstruktører respekteret på lige fod med deres internationale kollegaer. Anerkendelsen er resultatet af en storstilet satsning fra Den Danske Skiskole, som organiserer og uddanner danske skiinstruktører.
Nu skal 30 af Danmarks bedste skiinstruktører gøre sig fortjent til denne anerkendelse. Den 27. januar pakker de skiposen og drager til Sydkorea i en uge for at bevise, at de kan klare sig i selskab med de bedste skiinstruktører fra store skinationer i hele verden.

Mere end konkurrence
Interski er navnet på den internationale skiinstruktørkonference, der bliver afholdt hver fjerde år og altid i et nyt værtsland. I år lægger den sydkoreanske skidestination, Yong Pyong bjerge til konkurrencer i storslalom, synkron kørsel og den nye disciplin skiercross, hvor fire skiløbere samtidigt kæmper om at komme først ned af bjerget på en piste, der allermest ligner en motocrossbane med 45 graders hældning. Men Interski er mere end konkurrence. Hovedformålet med at samle instruktører fra hele verden er, at udveksle erfaringer og tekniker på utallige skiworkshops. Emnerne kan være alt fra komplicerede tekniske detaljer ved skiløb til diskussioner om hvordan man bedst underviser begyndere.

Respekt for dansk skiløb
På interskikonferencen er det de store alpelande som Frankrig, Østrig og Italien, der dominerer, men indenfor de seneste 10 år har danske skiinstruktører gjort sig positivt bemærket. Ny udvikling af den danske skiinstruktøruddannelse og et stadig højere skiteknisk niveau blandt danske skiinstruktører har givet den fornødne respekt i alperne.
”Det er en respekt, vi nyder rigtigt godt af,” fortæller Morten Lund fra det danske interskiteam.
”Når man står på pisten i Frankrig og underviser en gruppe skiløbere, er det vigtigt, at man ikke hele tiden er bange for at blive antastet eller slæbt med på politistation. Mere ro på giver os simpelthen bedre mulighed for at lave god skiundervisning.”, siger han.

Interski til gavn for danske skiturister
29 mænd og en enkelt pige er udpeget til at repræsentere dansk skiløb, og uanset hvordan danskerne klarer sig i konkurrencerne, er der meget at lære i Sydkorea. Det handler for danskerne om at suge så meget viden til sig som muligt, så erfaringerne fra turen til syvende og sidst kommer de mere end 300.000 årlige danske skiturister til gode, når de modtager skiundervisning på skiferien. Faktisk har Den Danske Skiskole allerede udarbejdet en plan for, hvordan alle danske skiinstruktører kan få gavn af det input interskikonferencen giver. På www.dendanskeskiskole.dk bliver det muligt for alle interesserede at læse mere om interskikonferencen og de oplevelser, det danske interskiteam får i Sydkorea.

Tro på sne i Sydkorea
Selvom landet mellem Japan og Nordkorea ikke umiddelbart leder tankerne hen på bundløs pulversne, så er betingelserne for sne i det mindste på plads.
”Sydkorea har en gennemsnitstemperatur på cirka minus 10 grader i starten af februar, hvor vi skal stå på ski dernede, og vi har fået at vide, at vi skal tage godt med tøj med. Hvis vinden blæser fra nord og bjergene i Mongoliet, så kan det let blive ned til minus 20 grader,” fortæller Rasmus Lundby, præsident for Den Danske Skiskole.

Interski
- Interski er navnet på den internationale skiinstruktørkonference, hvor verdens bedste skiinstruktører sætter hinanden stævne for at vise egne færdigheder og udveksle erfaringer.
- Konferencen indeholder synkron demoskiløb, workshops om skiteknik og skiteori.
- Demoopvisningen, hvor hvert land kører synkrone formationer er ikke en konkurrence, men fungerer alligevel som et udstillingsvindue for det enkelte lands niveau.
- Interski afholdes hvert fjerde år og altid i et nyt land.
- I år er interskikonferencen i Yong Pyong, Sydkorea. Forrige konference var i Japan.
- 30 af Danmarks bedste skiinstruktører er udpeget til at repræsentere flade Danmark.

Den Danske Skiskole (DDS)
- DDS uddanner danske skiinstruktører.
- Den danske skiinstruktøruddannelse er internationalt anerkendt og giver ret til at undervise over hele verden.
- DDS udbyder kurser året rundt i Østrig, Norge og Frankrig.
- For at komme på kursus skal du være minimum 18 år og være medlem af en dansk skiklub. For at deltage på skiinstruktørkurser skal du kunne køre kontrolleret på alle typer pister i et godt tempo.
- DDS arrangerer også teknikkurser for dig, der ikke vil være skiinstruktør men bare vil være bedre til at stå på ski.


Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea - Billede 17
Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea - Billede 18
Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea - Billede 19
Danmarks bedste skiinstruktører rejser til Sydkorea - Billede 20

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen