Prinsessebesøg på Icefestival

Prinsessebesøg på Icefestival

Geilo får royalt besøg når norske prinsesse Märtha Louise besøger Icefestival#2 i Geilo.

Online: 10/01 2007

Norske prinsesse Märtha Louise fortæller eventyr fra Nordkalotten i en kæmpestor iglo, og perkussionisten Terje Isungset spiller på musikinstrumenter lavet af 600 år gammelt is hentet fra Nigardsbræen.

For andet år i træk kan man opleve arktiske urtoner i Geilo, Norges fjerde største skiområde. Det sker ved årets første fuldmåne fra torsdag 1. til søndag 4. februar 2007. Datoerne for Icefestivallen fastsættes ud fra årets første fuldmåne.

Prinsessebesøg, varme brasilianske rytmer på koldt sne og norsk gourmetfest Da Wind Chi er blot få af mange punkter i et omfattende program på Icefestival#2, hvor alle musikinstrumenter er lavet af is.

Også scenen er bygget af is, og der er kæmpe igloer til publikum. De kunstneriske ambitioner er høje, og flere kunstarter indgå i festivallen. Eneste krav er, at temaet er is.

Icefestival#2 er placeret på toppen af Geilo i 1070 moh med en fantastisk udsigt ud over fjeldet Hallingskarvet. Man kan køre i bil op til toppen. Det sidste stykke transport foregår med skilift.


Ny tradition i Geilo
Den norske perkussionist Terje Isungset er idemanden og den kunstneriske leder af Icefestivallen, der havde verdenspremie i 2006. Han spiller selv med ved de fleste koncerter.

Musikere og kunstnere kommer fra hele verden og bygger instrumenter som fx en isguitar, isofon, islur, isperkussion, isdidgeridoo, istrompet uden mundstykke og isudu, der er en slags tromme lavet af is. Instrumenterne bygges i dagene lige op til koncerterne, da kulden spiller en stor rolle for isens klang.

Instrumenter, skulpturer og scene hugges ud af et par ton is, der få dage forinden er savet ud af en tilfrosset sø eller Nigardsbræen. Andre kan også få lov at forsøge sig frem i workshops med at lave musikinstrumenter og kunstværker af is.

Der er også åbningskoncert, familiekoncert og fuldmånekoncert, foredrag om isbræer, og man kan i forbindelse med koncerterne studere fuldmånen i en stjernekikkert.

Man kan købe et festivalpas til alle forestillinger for nok 300,-, dog IKKE arrangementer inde i igloen. Man kan også købe billetter enkeltvist. Skilift er inkluderet i prisen.


Prinsessebesøg på Icefestival - Billede 14

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen