Slap af! Hvis du kan…

Slap af! Hvis du kan…

Ischgl er Østrigs førende livsstils-skisportssted, og der er fart på døgnet rundt

Online: 15/12 2006

Et af Europas mest storslåede skiområder ligger rundt om Ischgl i delstaten Tirol i Østrig. Silvretta-Arena kaldes området, der både har skiløb og underholdning i topklasse.

”Der er ingen Jante-lov i Ischgl”, fortæller Bo Schou Lauridsen, turistchef for Østrig, ”Her omtaler man sig selv udelukkende i superlativer: De største begivenheder, de smukkeste og bedste pister, de mest komfortable lifter og den bedste stemning. Gæsterne skal ikke nøjes med det næstbedste.”

For at markere åbningen af årets vintersæson kom Pussycat Dolls den lange vej fra Californien til Ischgl og gav et brag af en koncert med genial dans, hitmusik - og en stor portion erotik. Med popgrupper af denne størrelse på besøg bliver Ischgl sat på kortet som en af de rigtig hotte skidestinationer i Alperne.

Og gæsterne sætter pris på det. Paznaun-dalen med skisportsbyerne Ischgl, Kappl, See og Galtür ligger i alle afstemninger i top 3 over Østrigs bedste skiområder. En af årsagerne er, at der i Ischgl og hele Silvretta-Arena er en perfekt blanding af vintersportstilbud og livskvalitet.

Grænseløs skioplevelse

I Silvretta-Arena er det muligt at komme helt ud over horisonten. I hvert fald kan man på sit østrigske liftkort komme over i det toldfrie schweiziske paradis Samnaun, og dermed har man i alt 200 kilometer pister til rådighed.

40 komfortable skilifter løfter skiløberne op i terrænet, hvor 580 snekanoner kan dække mere end 90 procent af pisterne med sne, så der fra sæsonstart til begyndelsen af maj er garanti for ideelle vintersportsbetingelser.

I kraft af det perfekt udbyggede liftsystem, hyggelige traktørsteder ved pisterne, restauranter og solterrasser begejstrer Silvretta Arena alle ski- og snowboardentusiaster.

I Østrigs største sammenhængende skiområde er der noget at opdage og opleve for alle: nemme og krævende pister, talrige nedfartsvarianter med uberørt dybsne og en nyanlagt funpark til snowboardere og freestyle-skiløbere sørger for afvekslende skifornøjelser.

Livsstil i sneen

Flere end 10.000 gæstesenge i luksushoteller, lejlighedshoteller, ferieboliger og pensioner gør det muligt at finde det rigtige miljø for enhver smag - og tilmed står Ischgl med sine mangfoldige restauranter, barer, butikker, begivenheder og natteliv for en utrolig livslyst.

For også når dagens skiløb er overstået, er underholdningen i Ischgl i topklasse. Byens gæster står over for svære valg: afterski, fest, flirt, shopping i gågaden, Latte Macchiato på en smart café, middag på en gourmetrestaurant og Ischgls berømte natteliv. Ikke uden grund og takket være sine utallige tilbud er Ischgl uden sammenligning livsstils-metropol i Alperne.

Perfekt for soldyrkere

I sommeren 2006 blev årets største anlægsprojekt færdigt - restaurant Alpenhaus på Idalpe i 2.300 meters højde.

På den store solterrasse og på hvileterrassen på øverste etage kan man - omgivet af drømmeagtige kulisser - nyde solen. Her er plads til 350 soldyrkere. Den behagelige indendørs-afdeling har en skilounge med et kulinarisk miljø.

Mindst lige så attraktivt er Silvrettabanens nyopførte dalstation i Ischgls centrum med alle bekvemme faciliteter for skiløberne: nye, effektive salgssteder for liftkort, kontor for ski- og snowboardskolen og en informationsstand. Det mest behagelige er ski- og støvleudlejningen, der ligger helt inde i lifthuset. Bøvlet med at slæbe skiudstyr fra og til hotellet hører fortiden til.

Mere end 100 millioner kroner er der i år investeret i at gøre Ischgl mere komfortabel og enestående.

Et dagskort til Silvretta Arena koster 270 kroner for voksne, 175 kroner for børn mellem 6 og 16 år.


Slap af! Hvis du kan… - Billede 11
Slap af! Hvis du kan… - Billede 12

Udgivet af:

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen