« Til oversigten

10 oplevelser du skal prøve på skiferie i Tirol

Du er ikke en ægte Tirol-skiløber, før du har prøvet disse 10 ”challenges” i Tirol. Tør du tage udfordringen op? Udfør mindst 5 af opgaverne og vind fede præmier. Se hvordan nederst.

Tirol har udfordret alle glade skiløbere til en række udfordringer i Ski-Challenge Tirol. I løber af vinteren 2019/20 har alle eventyrlystne skiløbere mulighed for at give sig i kast med 10 vidt forskellige udfordringer i det tirolskes vinterland. Gennemføres mindst fem ud af ti af udfordringerne vil man kunne kalde sig ægte tirolsk skiløber, og få muligheden for at vinde fede præmier. 

1) Stå på ski på en af de 5 gletsjere

For at blive en ægte tirosk skiløber, skal man have prøvet kræfter med gletsjerskiløb. I Tirol er der hele fem gletsjere og derfor rig mulighed at stå på ski i over 3.000 meters højde. Fordelen ved gletsjerskiløb er, at du altid er sikret masser af god sne, selv hvis du kommer udenfor højsæsonen. Hintertux er den mest berømte gletsjer i Tirol med sine 60 kilometer pister om vinteren og 18 kilometer om sommeren. Men både Stubai, Pitztal og Kaunertal gletsjerne byder ligeledes på fantastisk skiløb over 3.000 meters højde, og i Sölden findes både Rettenbach og Tiefenbach gletsjerne med plads til både styrtløb og brede boulevarder til hele familien.

>> Læs mere her

Her ses Kaunertal Gletscheren

2) Kaffe og kage i 3.440 meters højde

Kunne du tænke dig at holde kaffepause i Østrigs højst beliggende kaffehus, så skal du et smut forbi Pitztalgletsjeren. Her ligger Café 3.440 som ikke blot sørger for det fornødne til kaffepausen, men tilbyder også en unik udsigt til de besøgende. Pitztalgletsjeren ligger nord for Tirols højeste bjerg, Wildspitze (3.774 meter) og giver skiløbere mulighed for at stå på ski på 39 kilometer pister eller tilsvarende antal freeride-ruter i op til 3.400 meters højde. Gletsjeren er desuden knyttet til Pitztal, som er et af de mest familievenlige områder i Tirol.

>> Læs mere her 


Måske caféen med den flotteste udsigt :)

3) Kom ud af fjerene og tidligt på pisten

Enhver skiløber kender sikkert følelsen af at være den første til at sætte skiene på en friskpræpareret pist. Tag på Early Bird Skiing i Skicurcus Fieberbrunn og vær blandt de første skiløbere på pisten, mens solen står op, og resten af byen endnu ikke er kommet ud af fjerene. Fieberbrunn har det hele og er særligt kendt for lange pister og masser af sne. Hvert år er Fieberbrunn et stop på Freeride World Touren, og så er området også blevet hjemsted for DM i Freeride, som hvert år afholdes netop der pga. de gode offpist forhold.

>> Læs mere her 

Solopgang og ingen folk på pisterne, drømmescenariet

4) Stå på ski i mørket

Man behøver ikke altid gå tidligt i seng og stå tidligt op, når man er på skiferie. I SkiWelt Wilder Kaiser Brixental i Söll findes Østrigs største område for natski. Mellem kl. 18.30 og 22.30 tændes lysene. 10 kilometer pister lyses op, og giver skiløbere muligheden for at opleve at stå på ski langt ud på aftenen i mørket. Det er desuden også muligt at natkælke, hvis benene er trætte efter en lang dag på ski.

>> Læs mere her

Der er ikke meget bedre end friserede pister 

5) Udfordre familien i parallelslalom

Skiløb handler ikke kun om hyggeture på pisterne og kaffepauser i højderne. Der skal også konkurrence til, og det kan I finde i vintersportsregionen Serfaus-Fiss-Ladis. Prøv ski-filmbanen i Serfaus, hvor I kan konkurrere mod hinanden i parallelslalom. I bliver filmet imens, så i selv kan se resultaterne og jeres gennemløb bagefter. Serfaus-Fiss-Ladis området byder på intet mindre end 214 kilometer pister, som er særligt velegnet til familier. Der er udfordringer for alle niveauer, og der findes også 10 kilometer kælkebaner fordelt i Fiss og Serfaus.

>> Læs mere her


Hvem skal du udfordre her :o)

6) Tag en tur med Europas højeste gondol

Få et sug i maven og en unik oplevelse ved at tage en tur med Europas højeste fritsvævende kabelbane Kitz3S. Kabelbanen er i skiområdet Kitzbühel-Kirchberg, hvor kabelbanen forbinder de to byer. Kabinerne holdes oppe af tre stålreb, men er ellers uden støtte. Man skal ikke lide af højdestræk for turen er 2,5 kilometer lang, og nogle steder hænger kabinen frit i op til 400 meters højde. For at optimere oplevelsen er bunden i kabinen glas, så udsigten kan nydes fra alle vinkler.

>> Læs mere her

Fantastisk udsigt fra gondolen!

7) Uden mad og drikke klarer skiløberen det ikke

Man kan ikke kalde sig en ægte tirolsk skiløber, hvis man ikke er velbevandret i det tirolske køkken. Dette er en af de mere velsmagende udfordringer, hvor det handler om at prøve nogle lokale retter, når alt energien er opbrugt på ski. Om man er til kaiserschmarrn, gröstl eller spätzle er underordnet, så længe man tør kaste sig ud i et tirolsk madeventyr. Det er anbefalelsesværdigt at nyde frokosten i en hytte på bjerget, så man samtidig kan nyde den tirolske stemning og den smukke udsigt over bjergene. En uforglemmelig pause kunne eksempelvis finde sted på Adlerlounge i Großglockner Resort i Østtyrol.

> Læs mere her


Tank god energirig mad med klassiske Tirolske retter, her ses en omgang spätzle

8) Prøv kræfter med Østrigs længste nedkørsel

I Sölden i Ötztal findes en udfordring for de udholdende skiløbere. Nedfarten Schwarze Schneid er berygtet blandt skiløbere som Østrigs længste nedfart. Den strækker sig fra Rettenbach-gletsjeren til Gaislachkogel-liften og måler over 15 kilometer og hele 1.970 højdemeter. Man kan forsøge at tage den på én gang eller holde stop undervejs, uanset er den er oplevelse i sig selv. Sölden er et af de højst beliggende områder i Tirol, og grundet højdemeterne og de to gletsjere Rettenbach og Tiefenbach er sneen altid god. Söldens størrelse gør ligeledes, at der både er udfordringer til øvede skiløbere i de højeste bjerge i alperne og til begynderne på lavere områder som Giggijoch-plateauet.

>> Læs mere her


Her ses noget af den længste piste #avmineben

9) Ingen skiferie i Tirol uden østrigsk afterski

Afterski er blevet en fast del af skiferien og med god grund. Der er altid noget at fejre – en god dag på ski, en ny pist der er besejret, eller blot at det er ferie. Tag på afterski i St. Anton am Arlberg og fejr vinteren! Byen er kendt for sublimt skiløb i et af Østrigs største skiområder, har fantastiske offpist-ruter og rummer en helt unik afterskistemning. Snup en drink på MooserWirt eller Krazy Kanguruh til lyden af livemusik eller nyd en kold fadøl i solen med benene oppe – det er jo ferie. 

>> Læs mere her

Prooost!

10) Kryds grænser på ski

I den vestlige del af Tirol ligger Ischgl, som er et af Østrigs bedste områder og verdenskendt af samme årsag. Ischgl er en del af Silvrette Ski Arena, som strækker sig over hele 238 kilometer pister og giver muligheden for at krydse grænsen til Schweiz på ski. Tag en smuttur til Samnaun, nyd den lange nedfart fra Palinkopf eller Viderjoch, spis frokost eller gå en tur i byen, inden turen om eftermiddagen igen går tilbage til Østrig.

>> Læs mere her 

En smuttur til Schweiz 

Præmierne man kan vinde:
Hvis man har udført mindst fem opgaver, deltager man automatisk i konkurrencen. Ud over ære og berømmelse kan deltagerne vinde 5 nætter i Østtirol med halvpension for 2 personer inklusive liftkort. Der er også 2 VIP-billetter til TirolBerg på FIS Alpine Verdensmesterskab i Cortina d'Ampezzo på højkant. Præmierne kan indløses mellem 9. og 21. februar 2021. Derudover kan man vinde de nye Salomon S / Force 11 Ski - testvinder 2019.

Du tilmelder dig udfordringen via skiline.cc-platformen med dit liftkort, hvor udfordringerne automatisk vil blive registreret, når de gennemføres. Det er samme platform, hvor man via sit liftkort kan tracke sine dage på ski. Er man tilmeldt via platformen, deltager man automatisk i konkurrencen.

>> Læs hvordan du deltager i ski udfordringen om de fede præmier her.


Næste »« Forrige

Se alle nyheder