Vignette til livigno

Jool 09/09 2014 13:56

Så er planlægningen af vinterens program ved at blive en del af dagligdagen, vi er jo nogle stykker der glæder os til at de næste par måneder kun er en mellem fase før det bliver midt november og der falder sne sydpå, meeen så er det også at jeg kommer lidt i tvivl skal man have schweizer vignette for at køre til livigno når jeg kører over imst og krydser grænsen til Schweiz ved nauders , ren landevejskørsel i Schweiz, og også i Østrig, har kørt turen flere gange uden vignette, men er på mine gamle dage blevet lidt mere nervøs for ikke at holde de respektive landes love, så hvad er jeres erfaring/ kendskab til reglerne i Schweiz

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 02/10 2014 09:41

Sv: Vignette til livigno

Som jeg læser det vil Jool køre over den Tysk-Østrigske grænse ved Füssen for så at køre over Imst, den vej er der kun et kort stykke motorvej ved Imst på en 10 km samt Landecker Tunnel, motorvejen kan man nemt undgå da hovedvejen går lige ved siden af men jeg ved ikke med tunnellen, men den går der også en vej rundt om (i en dal).

Så jeg kan ikke lige få øje på det bjergpas man skal over hvis man vil undgå motorvej?

Men jeg tror nu nok alligevel at jeg selv ville smide de 8,5 EUR og købe en vignette til Østrig.

I øvrigt har jeg ALTID kunne betale for vignetten med VISA der hvor jeg har købt, uden at betale ekstra, typisk en af de sidste par tankstationer inden den Østrigske grænse? Der står altid et skilt ved afkørslen til tankstationen med "Hier gibt's die Vignette".
Er dog ikke kørt over grænsen ved Füssen endnu, men andet skulle da undre mig!?

Henrik 02/10 2014 09:53

Sv: Vignette til livigno

Det var også en af de sidste tankstationer vi købte på. Jeg ville også betale med VISA men tankpasseren ville have 1 euro mere hvis jeg skulle betale med kort. Så jeg måtte hoste op med kontanter. Var også lidt muggen bagefter, men man kender jo ikke deres regler, så man kan jo ikke rigtig gøre andet.

Der er nu også nogle gange i Italien i supermarkeder, at hvis det er et lille beløb, så vil de også kun tage i mod kontanter. Så man skal huske at have det med. Det samme gælder overnatning i Tyskland, der er mange gasthauses som ikke kan modtage VISA

Brian Lund 02/10 2014 10:28

Sv: Vignette til livigno

Ja der er mange steder de slet ikke tager VISA! Eller kun mastercard har jeg også prøvet. Har også prøvet at man skal købe for et minimumsbeløb f.eks. 10 euro, men har ikke prøvet at de tager ekstra i forhold til kontant med VISA.

Kunne du ikke bare have købt en pose slik? Eller ville han bare partout have 1 euro ekstra med VISA?


Nu vi snakker om det har udlændinge faktisk tit det samme problem i Danmark, fordi mange butikker kun tager Dankort (og ikke VISA), men det mærker vi jo ikke som danskere da vi altid har Dankort kombineret med vores VISA! ;)
Butikkerne er dog ved at være kommet efter det her hjemme.

Torben Gregersen 02/10 2014 13:12

Sv: Vignette til livigno

A) Vejen op over Fernpass (via Füssen) er et pas det er dog sjællendt lukket, men der er tit kædepligt! Og så hænger man altid bagved en lastbil, det er surt for der er ingen mulighed for at overhale.

B) Den hurtigste vej til Landeck er over Bregenz og via Arlberg (tunel eller pas). Og det er her man køber en vignette lige før Pfänder tunellen. Forøvrigt koster det også 9 Euro at køre igennem Arlberg tunellen, men det kan rent tids vs. udgift også sagtens svare sig.

C) Der er meget motorvej fra Imst og rundt om Landeck, som ja foregår via en tunel. Det kan under ingen omstændiger svare sig at køre igennem Landeck, det tidsspil alene retfærdiggøre en investering i en vignette. Forøvrigt er de (ABAG) altså rigtig meget om sig specielt omkring weekenderne som er de typiske an- og afrejse dage igennem Østrig.

Jeg har boet og arbejder i St. Anton de sidste 21 år, så tror mig!

Ronni Madsen 10/09 2014 15:36

Sv: Vignette til livigno

Hej Jool,

Den vej du har planlagt skal du ikke bruge Vignette!

Der er kun beting ved Tunnellen (Munt La Schera) ind til Livigno. Sørg for at komme til Tunnellen inden kl. 06.50 ellers skal du/I holde og vente i 3 timer før i kommer igennem.

Vh. Ronni

Jool 07/10 2014 10:13

Sv: Vignette til livigno

Som det fremgår af mit indlæg, er det stykket af turen i Schweiz som jeg er kommet i tvivl om der er vignettepligt, jeg har kørt turen flere gange over imst og køber altid vignette til Østrig dog ikke når jeg kører til sølden, men er kommet lidt i tvivl omkring det lille stykke vej jeg kører i Schweiz, har hidtil ikke købt vignette til dette stykke, men vil selvfølgelig nødig blive afkrævet et bøde af de lokale myndigheder.

Torben Gregersen 27/09 2014 05:41

Sv: Vignette til livigno

HejJool,

Vigtigt med vignette i Østrig, de er rimelig strikse og bliver du stoppet koster det vist nok 200 Euro.

Den koster i omegnen af 9 Euro for 10 dage og du køber den ved grænsen mellem Tyskland og Østrig lige før tunnellen ved Bregenz, husk kontanter da de ikke tager imod kort!

Det kan godt lade sig gøre at undgå motorvej/motortrafikvej men er en kæmpe tidsrøver og så skal du op over Arlber passet hvor der ofte er kæde pligt eller det helt er lukket.

God skiferie.

Mh
Torben

Henrik 01/10 2014 07:57

Sv: Vignette til livigno

Som nævnt skal du betale for at komme i gennem tunnelen, hvis du kommer fra nordsiden. I sommers kostede det 13 euro hver vej. Der er dog 3 veje ind til Livigno. Jeg ved så ikke om de 2 øvrige er lukkede om vinteren. Der er rimelig meget bjergkørsel på de 2 andre veje. Den som komme ind på Motolino siden (mener det hedder sådan) kommer ovre fra stelvio så den er nok ikke åben. Men det er helt klart den korteste vej at komme fra nord. Og som nævnt så kan der være meget kø da den er ensrettet så prøv at undgå de mest trafikale tider, hvad de så er.

PS. for 2 år siden var det 120 euro for ikke at have vignett i østrig ved jeg af bitter erfaring. Vores gamle landkort havde nemlig ikke motorvej der hvor vi pludselig røg ned. Vignette kostede i sommers 8,50 Euro for 10 dage. Det kan du i øvrigt kun betale kontant, ellers er det 1 euro ekstra.

Charlotte 09/09 2014 14:55

Sv: Vignette til livigno

Hej Jool
Du skal betale afgift så frem du kører på motorveje OG motortrafikveje i Schweiz. Du kan købe den ved grænsen eller hos FDM
Vær opmærksom på at der ligeledes er nogle tunneller i Schweiz hvor der skal betales. Munt-La-Schera tunnellen der går til Livigno er ensporet, og der kan derfor opstå kø, hvis I skal igennem denne.
Husk ligeledes at have vignette til Østrig hvis du også her kører på motorvej eller motortrafikvej

Håber det hjælper - og god ferie
Charlotte

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen