Tagbox vs. Skiholder

Rasmus 29/01 2006 18:59

Hejsa

Jeg står for at køre til Les Arc på fredag. Vi skal være 4 i min Peugeot 307 og regner med at kunne pakke al bagage i bilen.
Vi skal dog have ét par ski med. Nu hvor jeg ikke har behov for at have bagage på taget, vil jeg jo gerne slippe for den store kasse.

Men manden i Bildillen siger at fritliggende på bøjlerne forårsager mindst lige så stort brændselsforbrug som boksen. Plus det larmer meget mere.
Og han nævner endda at man med en kvalitetsboks kan opnå bedre kørselsøkonomi end til hverdag pga. forbedret aerodynamik.

Nogen der har erfaringer på området? Så vil jeg være meget glad for en kommentar!

Venlig Hilsen

Rasmus W. Jensen

Kommentarer:
Der er i alt 10 svar i denne forumtråd.

Henrik 05/02 2006 15:15

Sv: Tagbox vs. Skiholder

HEj

JEg er lige i dag kommet hjem efter min første tur med ski holder og det er MEGET skønner end box jeg har også en box men gider ikke og køre med den og skiene ser ikke ud til og ha've taget skade (der var 2 par uden pose på taget ) Så køb en Thule ski holder til 6 par ski til 986,- incl moms
Hos MECA
Henrik

TorbenH 29/01 2006 20:58

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Vejsalt og andet godt der slynges op fra vejbanen har hverken bindinger eller kanter godt af - taler altså også for tagbox...

Skovsen 29/01 2006 21:14

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Det skulle vidst være ret ødelæggende for bindinger, at få alt det skidt ind i bindingen, som så forstyrrer udløsningsfunktionen

Mikkel 29/01 2006 22:36

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Ville aldrig køre med mine ski løst på taget, de bliver busted af alt det lort det ligger på vejene, og så tror jeg bestemt at han har ret mht vindmodstand, sådan en boks er mere aerodynamisk i forhold til ski der bare ligger... Og så kan man altid have lidt ekstra baggage i boksen, så kan man jo også kigge lidt ud af bagruden :-)

Peter 30/01 2006 14:40

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Du kunne jo bare binde dem fast på tagbøjlerne i en skipose. Det sluger temmelig meget brændstof at køre med tagboks og hvis I alligevel ikke har brug for den, kan jeg ikke se det fornuftige i at sætte sådan en klump på taget.

Rasmus 30/01 2006 16:20

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Ja, man kunne lave en aerodynamisk form på skiposen med tape.
Det ville ærgre mig at leje en boks for 500 kr for at køre med den næsten tom.

Anders 30/01 2006 17:14

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Prøv lige at ta' et kig her i skishoppen!

http://skisport.dk/skishop/?action=kategori&kategori=14

Køb en Sportube, og vælg en til to par ski.
Så har du også en rigtig god "skipose" til en anden gang hvor du skal med bus, tog eller fly.

Jeg har selv købt en her i år og har været afsted på ski og været utrolig glad for den. Der er også plads at putte et par småting i sammen med dine ski.


MVH

Anders

Rasmus 30/01 2006 18:06

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Lidt morsomt - jeg var i Silvan på vej hjem fra arbejde for at købe et PVC-rør der kan indholde skiene. Men det er da rigtigt at sportstuben er den rigtige løsning.

Tak for alle jeres svar.

Rasmus 12/02 2006 13:05

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Jeg er nu kommet hjem efter min tur til Les Arc.
Og det er vel på sin plads at evaluere efter at have kørt med Sportube på taget.

Jeg spændte den fast med spændebånd. Det har virket upåklageligt. Støjen har været minimal, og jeg har ikke registreret et merforbrug af diesel.

Kassen blev dog helt vildt beskidt på turen derned. Jeg ville ikke udsætte mine ski for den behandling på taget af min bil ned gennem Europa. Så Sportuben er helt sikkert en rigtig god ide!

Sneen er kommet igen i Alperne!!!

Peter 31/01 2006 15:05

Sv: Tagbox vs. Skiholder

Jeg så en eller anden udsendelse med en lystfisker der lavede sine egne rør til stangen på netop den måde. Det er da genialt. En pålimet prop i den ene ende og så en med snor i i den anden, så er det da perfekt.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen