Sydtyskland?

Mads Vestergaard 30/07 2015 23:20

Vinder ved at overveje en ekstra uges ski i uge 2 eller 3. Har hørt og kigget en del på Sydtyskland, spec Berechtesgaten pga prisen, finder en uge incl allincl og luftkontrol på den gode side af 12/13 K, det tiltaler en nordjyde:)
Men læser ikke så gode anmeldelser af selve skiområdet...
Erfaringer fra området, og hvad med Garmisch Partenkirchen, vil det være noget, og er der firmaer der arrangerer kør-selv hertil?

Kommentarer:
Der er i alt 1 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 03/08 2015 09:41

Sv: Sydtyskland?

Jeg var 5 dage i Garmisch-Partenkirchen i uge 6/7 i år.

Selve området ved Garmisch har godt 40km piste, det er et rigtigt fint område med en del gode og brede pister hvoraf de øverste ligger ret højt, altså snesikkert på toppen. Selvom jeg var der i uge 6-7 var der ikke vildt mange folk, tror sjældent jeg ventede mere end et par minutter ved en lift, andet end ved de store gondoler.

Hvis du køber liftkort til 3 dage eller mere gælder det samtidigt en række andre ski-områder i nærheden, både på den Tyske og Østrigske side i alt samlet over 200 km piste!

På den Tyske side gælder liftkortet til Zugspitze gletscher området der har cirka 20 km piste. For at komme til Zugspitze kan du enten køre til Gondolliften for foden af bjerget eller du kan tage toget direkte fra Garmisch helt op på bjerget! Toget tager dog lang tid så jeg kørte til liften, stod en halv dag på ski, tog toget halvvejs ned igen og kørte en piste på den anden side ned til parkeringspladsen. (Der går ingen piste direkte ned fra bjerget).

På den Østrigske side gælder liftkortet til yderligere 5 områder. Her bliver du dog nødt til at hoppe i bilen og køre! Jeg fandt i hvert fald ikke nogen nem løsning, selvom det er muligt at tage toget direkte fra Garmisch til Lermoos eller Bichlbach (mod betaling) skal du selv finde vej fra togstationen til lifterne, der er vist ingen skibusser.

Jeg stod en halv dag ved Ehrwalder Alm (efter at have været på Zugspitze). Området er et rigtigt fint familie område, hvilket betød masser af børnefamilier. Pisterne var rigtigt fine og skiområdet var rigtigt godt forbundet, dog kun en enkelt lift fra dalen hvilket på det tidspunkt betød lidt kø ved liften. Der var også super stemning i hytten for bunden af liften da ski-dagen var ved at være omme, til gengæld var den også propfyldt!

Jeg var også en halv dag ved hver Lermoos og Biberwier, de ligger kun 5-10 minutters kørsel fra hinanden, så man kan snildt klare begge områder på en dag. Det var også fornuftige områder, desværre var der bare tæt tåge da jeg var der, så det var en blandet fornøjelse.

Jeg har aldrig været ved Königssee / Berchtesgaden (om vinteren) så kan derfor ikke sammenligne områderne direkte, men jeg kan dog konstatere at der er mange flere pistekilometer ved Garmisch! Så hvis i bare er nogenlunde fornuftige skiløbere der gerne vil have lidt udvalg, så vil jeg varmt anbefale Garmisch! - Desværre er der så ingen rejsebureauer der tilbyder rejse til Garmisch, så enten må i finde et tysk eller arrangere selv (jeg fandt et hotel gennem booking.com). Men hvis i kører selv er det heller ikke det helt store problem at finde noget selv.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen