Statistik og myter har en fællenævner

Jool 19/09 2017 18:10

Modtog idag en mail fra Slopetrotter, hvor Claudia postulere at de kunne sælge en rejse til Canazei uge 4. til 16120 kr for 2 personer, hvis man selv bookede en tilsvarende rejse ville den koste ca 25000 kr, i de 2 priser var der flytransport, hotel med halvpension, liftkort og transfer udlagt som beregningsgrundlag, samtidig opstillede Claudia 5 myter omkring at booke selv og købe sin rejse som en færdigpakke. Statistik og myter har en fællesnævner " de kan gradbøjes".
Nu til det alvorlige kan jeg i samme uge med det samme indhold selv arrangere en rejse for 2 til 25% under jeres eks. på16120 kr og tilbagebevise 3 ag jeres 5 myter, tør i så sætte en rejse for 2 på højkant

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Michael Larsen 20/09 2017 08:44

Sv: Statistik og myter har en fællenævner

Claudia lever af at sælge rejser. I min optik kan man kun lave en direkte sammenligning hvis præmisserne er helt ens - det prøver jeg så nedenfor:
1. Slopetrotter udbyder en skiferie i Val Thorens - jeg klikker mig igennem (hurtigt) på deres hjemmeside og bestiller overnatning og liftkort til (formentlig kun Val T) til 35560 kr for 8 personer i Val Thorens i lejlighedskomplekset Le Chamois d´Or i uge 4. 2 stk. fire- personers lejligheder.
2. Jeg klikker mig lige så hurtig - googlesøg - www.ski-france.com - og finder Le Chamois d´Or i Val T og booker 2 stk. fire-personers lejlighed og liftkort (kun Val T) i uge 4 og finder en samlet pris på 25200 kr ------- altså en pris for overnatning og lille liftkort som er 10.000 kr lavere end Slopetrotters.
Jeg er klar over at Slopetrotters/Claudias regneeksempel indeholder flere parametre, men som skrevet - ren overnatning og liftkort er væsentligt billigere ved selv at booke.

Uden sammenligning i øvrigt, så tager jeg med 7 andre gutter til De 3 Dale i uge 4, i chalet med plads til 10 i Les Menuires, 100 m fra pisten, køber det store liftkort, sørger for at der er indkøbt til morgenmad. 6 af rejsedeltagerne medbringer et aftensmåltid. Der provianteres øl, vand og vin hos Fleggaard og så er færge til Puttgarten bestilt (retur), ligesom brændstof, vejafgifter og Schweiz-mærkater er indregnet, øvrige udgifter som turisttax, wifi og rengøring sandelig også. Endelig er der afsat et beløb til slid og afskrivning på de 2 biler, der ruller sydpå. Alt iberegnet 38400 kr eller 4800 pr mand.
Men Claudia har ret - jeg har nok samlet set brugt 3-4 timer - dog mest tid på indkøb, men jeg synes nu at også ferieplanlægning er en del af oplevelsen.

mvhMichael

Caspar Rubin Skov 22/09 2017 16:35

Sv: Statistik og myter har en fællenævner

Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn på 5 og 8 år.

Sidste sæson var vi en uge i Wagrain, hvor vi kørte selv og boede i lejlighed.

Book selv kontra rejseselskab pris var små 2000 kr for 7 dage i lejlighed og 6 dage på ski.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen