Snowboard, hurtigt at lære?

Jens Jacobsen 24/01 2008 22:35

Hej, jeg står i den situation at jeg gerne vil lære at stå på snowboard.

jeg kan godt finde ud af ski, og jeg skal afsted 8 dage i vinterferien, og der vil jeg så prøve lykken an med snowboard. Jeg har dog fået at vide at jeg vil komme til at spilde min dage på at lære at stå på det, ved at det tager for lang tid at lære. Kan det virkelig passe? Er det noget jeg kan lære på relativt få dage? Jeg er utrolig lærenem. Eller kan man gøre noget hjemmefra for at 'øve' sig?

Mvh. JJ

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Kasper Pedersen 24/01 2008 23:36

Sv: Snowboard, hurtigt at lære?

Det kræver at man overhovedet ikke er bange og at man bliver ved med at forsøge selvom man falder og slår sig.. Hvis man gør det, kan man lære det.. Mange gør det, at de bare bremser hele vejen ned fordi de er bange for at vælte og slå sig, men bliver man ved med at prøve, kan det læres relativt hurtigt..

Kenneth 26/01 2008 07:25

Sv: Snowboard, hurtigt at lære?

hey!!
kan kun give kasper ret..
jeg prøver det første gang i østrig.. dem første dag gjorde ondt(men sjov) anden dag kørte jeg på de røde... så det er bare op på boardet og så afsted..

Jørn M. 28/01 2008 14:26

Sv: Snowboard, hurtigt at lære?

Hi!

Er lige hjemkommet fra St. Johann im Pongau, hvor min søn på 13 var på snowboard-skole i 4 dage. Efter de 4 dage skulle man tro at han havde gjort det i årevis, siger den stolte fader :-) Der var ingen pister i området som han ikke kunne køre. Det gik ikke så stærkt, men heller ikke så langsom så man skulle vente evigheder.

Som gammel skiløber er jeg måske ikke den rette til at bedømme det men jeg tror at hvis man er sportslig anlagt og ikke er bange for at få knubs, så kan det læres.

Held og lykke med det.

Christian 28/01 2008 19:50

Sv: Snowboard, hurtigt at lære?

Til dit spørgsmål kan svares både ja og nej.

Jeg var på skiferie i 2007 for første gang, jeg brugte 3 dage på snowboard. Efter 3 dage kunne jeg køre på de grønne bakker uden det helt store besvær.

Men! Det afhænger selvfølgelig af flere ting.
Jeg vil klart mene jeg kunne have været bedre. Jeg havde et alt for kort bræt, dermed bliver det sværere at holde balancen og jeg havde alt for små støvler, hvilket gjorde det lidt "surt" at køre på snowboard. Derudover var jeg på snowboardskole hvor jeg kørte med 2 piger, der virkede som om de tvunget på brættet, de turde ikke kører nogen steder. Dermed brugte læreren alt tiden på dem, og vi lærte egentlig ikke noget bortset fra den første halve time hvor han fortalte hvordan man skulle stå på brættet.

Dette er absolut ikke én skrækhistorie. Jeg synes det var rigtig fedt at stå på snowboard i de dage, selvom det ikke altid var en fryd. Ja, du kan nemt lære det på en uge, men sørg for at du får noget ordentligt udstyr og undervisning. Som de andre skriver, det gør ondt at lære at stå på brættet, men det al smerten værd, når sving osv. begynder at fungere.

Martin 29/01 2008 00:40

Sv: Snowboard, hurtigt at lære?

Du kommer til at slå din røv rigtig meget.. Da jeg startede var jeg ikke på ski skole eller noget men det tog to dage så kunne jeg kører, start et par timer på børne bakken, hvor du står med ryggen op i bakken og vipper i anklerne og finder balancen hvor du glider lidt ned, og stopper og glider og stopper... Når du kan det begynder du at kører lidt på tværs af bakken mens du gør det samme. det er på samme måde du dejer boardet. Den første dag jeg var afsted kunne jeg kun svinge en vej. men den anden kom hurtigt efter... det er selvføldelig godt hvis du har stået på skateboard eller noget aller det :-)
håber du kunne bruge min råd til lidt...
go tur..

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen