Små børn og brækkede ben.

Peter Munk 08/11 2001 21:42

Siste vinter var familien i Trysil på sktferie og den mindste på 4 år var i skiskolen så uheldig at brække skinnebenet.
På sygeheset i Trysil sagde lægen;" Nå, han har nok kørt på slalom ski. Det er han alt for lille til. Børn skal være mindst 6 år før de kommer på slalom ski. I højsæsongen har vi dagligt helt små børn der brækker skinnebenet på slalomski".
Det er jo ikke ligefrem den advarsel man får som forældre, når man kommer for at melde sine små poder i skiskole.
Er der andre der har samme erfaringer? Hvis det er et problem bør skiskolerne vel gøre opmærksom på problemet, men de helt små skiløbere er jo selvfølgelig en fed indtægtskilde.

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Anders Christensen 14/11 2001 00:28

Sv: Små børn og brækkede ben.

Hej Peter.

Det er for mig en unik situation. Jeg har aldrig hørt om børn, der brækker noget. Børn er meget meget modtagelig for de små knubs, man får på ski. Desuden gør deres ganske lille højde, at de ikke falder særligt hårdt. Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvordan jeres barn et kommet til skade.

Man siger normalt, at man sagtens kan starte som 4 årige - HVIS BARNET ER KLAR..... IKKE DE VOKSNE. man må aldrig presse barnet, da det kan ødelægge barnets forhold til skisporten. De fleste er klar til at starte ved en alder på 6 år, men INTET taler for, at de SKAL vente så længe.

Jeg synes ikke lægen har ret, men de ser sikkert anderledes på det i Norge. I kan som forældre selv vurdere hvor "stærk" og robust jeres barn er. HUSK PÅ i den alder bør børn kun befinde sig i de såkaldet børneområder. Ikke noget med hverken lifter eller blå pister endnu.

Med hensyn til skiskolen er det ikke en "fed" indtjening. At arbejde med børn er rigtigt hårdt arbejde og kræver mange kræfter. Der kommer mange børn, men det er ikke nødvendigvis der, de tjener deres penge. Som skilærer ville jeg tage en snak med jer som forældre, om barnet er klar. Det vil jeg også mene, alle skiskoler i Østrig vil gøre. Så lad jer ikke slå ud. Jeg tror i har været meget uheldige.

m.v.h.
skijob.dk
Anders Paaske Christensen

Charlotte Salling 16/11 2001 19:20

Sv: Små børn og brækkede ben.

Det har jeg aldrig hørt før!!
Da jeg var au-pair i Haute Savoie i Frankrig, var den mindste af de børn jeg passede 5 år, han var en haj til at stå på ski!! Og jeg fik bestemt indtryk af at det var meget almindeligt at de startede på ski i en alder af 4-5 år!
Jeg husker også at min lillesøster dengang hun var 8 år, på en Fransk skiskole, var med på et hold af 5-årige, fordi hun var nybegynder (det var de 5-årige vist ikke!)!!
Men jeg har faktisk aldrig hørt om at det var almindeligt at små børn brækker ben!! Jeg har heller aldrig, før nu, hørt om nogen børn der har brækket skinnebenet!

Jeg kan kun give Anders ret i hans kommentar. Og jeg mener også at børn burde have en mindre risiko for at komme til skade på ski, især i de såkaldte børneområder som Anders også nævner!
Man ser meget at de har snebørnehaver i Frankrig, hvor børnene "løber" på ski på et næsten fladt område, og kun kort tid af gangen. På den måde kan man vurdere hvor meget børnene er klar til!

Jeg tror også at I har været uheldige, men prøv en gang at spørge jeres egen læge hvad han/hun mener!! Han/hun kender også jeres barn, og kan måske vurdere om jeres "den mindste på 4" er klar til skisportens glæder!!

Held og lykke fremover!!
Klem, Charlotte

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen