Små børn med til Canazei??

Martin Lauridsen 14/01 2010 14:23

Vi er en ret stor familie, (5 børn) der nu et par år har taget turen til Idre i Sverige sammen med vores langt mere erfarne venner, (8 familier i alt). Idre er valgt primært pga. det er meget børnevenligt og pga, prisen. Vores venner vil nu gerne have lidt mere udfordring, og de har kig på Canazei.
Hvordan er forholdenen for børn i CZ. Vores 3 ældste (12 - 16år) skal nok klare sig, men de 2 små er 2 og 5 år. Hvordan ser mulighederne ud, og hvilke er der med børn i den alder i CZ.

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Camilla Ekstrand 17/01 2010 21:53

Sv: Små børn med til Canazei??

Hej Martin. Jeg vil anbefale at i tager til Livigno. Det er et perfekt til for børn, nybegynder og let øvede. Maden er i top, og menneskerne er vildt søde. Transporten, det er selvfølgeligt lidt langt at køre, men dog kortere på end canazei. Du kan biltoget noget af vejen og så slutter du af med at skulle køre igennem en tunnel for at komme ind i dalen. Det kan kun anbefales..

Hr. Jensen 17/01 2010 22:45

Sv: Små børn med til Canazei??

Hej Martin

Har været både i Livigno og Canazei. Canazei er et super område, men stort. Vil anbefale Livigno, da der er en del blå pister helt nede i dalen til nybegyndere og masser af røde pister til dem som vil have lidt mere fart på. Området er heller ikke større end at man kan finde rundt. Der er også mindst en skiskole ved siden af børneområdet, hvis i skal bruge skiskole.
Prisnivauet er også lidt billigere i Livigno pga. af byens sær status som toldfrit område.

God tur uanset hvad i bestemmer jer for.

Hilsen Hr. Jensen

Christian 14/01 2010 15:05

Sv: Små børn med til Canazei??

Canazei er et fantastisk område.... Det kan der ikke være meget tvivl om. MEN... Med med så børn ville jeg nok vælge et område hvor der er mulighed for for at løbe på ski til døren. Små børn holder sjældent til at stå på ski hele dagen. Derfor ville jeg vælge et sted hvor ungerne let kan veksle mellem at stå på ski og lave andre aktiviteter.
Der er en let børnebakke i Canazei der ligger helt nede ved byen... men alligevel ret isoleret, hvilket gør det svært at samles og bytte børnepasser.
Hvis jeg var jer ville jeg se på steder som Alpe d´Huez, Wagrain, Val Thorens, Livingo, Hochsölden... og andre steder der ligger midt i sneen.

Vh
Christian

Michael Hansen 14/01 2010 15:12

Sv: Små børn med til Canazei??

Canazei er måske ikke det mest tilgængelige for små børn, men OK for de større der kan fare rundt selv, der er børnebakke nede i byen, men alt andet foregår oppe. Ville nok se på Avoriaz eller Alpe d Huez, hvor børneområdet er i byen eller lige neden for pisterne. Vi tager fx til Alpe med vores 6 årige barnebarn og bor i Berger området lige ud til børneområdet. I Avoriaz er vores egne børn lært op på en skiskole lige midt på gaden.

Michael

Jannick Holm 14/01 2010 18:37

Sv: Små børn med til Canazei??

Selve skiområdet i Canazei er OK til børn, men resten af logistikken er absolut ikke for børn. Selve skiområdet ligger jo noget højere end Canazei by, og eneste mulighed for at komme op til skiterrænnet er med hovedliften (ja, der er kun 1), der går op fra udkanten af byen. Alt efter hvor i byen I bor, kan I risikere at skulle gå en del, selvom der også er mulighed for at køre med små skibusser til hovedliften.
Da vi var i Canazei var vores børn 8,9 og 12, og det var absolut ikke uden bøvl.
Et supergodt alternativ er Meribel-Mottaret i De 3 Dale. Her bor man lige ud til pisten, der er gode indkøbsmuligheder, og skiløb for enhver smag. Vi har selv haft held med at leje billige og tilpas store lejligheder gennem alpinskibolig.dk (www.alpinskibolig.dk).
Indehaveren af alpinskibolig.dk har selv stået på ski i området i de sidste 25-30 år, og er ekspert i at opfylde individuelle ønsker. hvis I har brug for gode og rimelige overnatningsmuligheder på vej ned - hvis I vil bide turen over i 2 - så klarer de også det.
Meribel-Mottaret er samtidig et fantastisk kønt sted - både hvad angår natur og arkitektur.

Christina Dinesen 14/01 2010 20:30

Sv: Små børn med til Canazei??

Jeg har ingen børn endnu desværre, men jeg vil mene det okay for små børn. Man kan leje skabe ved hovedliften til 1,5 euro om dagen så slipper man for at både børn og voksne skal slæbe skiene frem og tilbage fra hovedliften, men ja man skal gå lidt. Der er også et sjovt tog der kører rundt i det meste af byen, og samler skiløbere op og sætter dem af.
Når du først kommer op i skiområdet er der en del gode brede pister blå og lette røde, og et sjovt legeområde for børnene. Jeg ville gerne tage mine børn med i hvertfald.

H 15/01 2010 09:45

Sv: Små børn med til Canazei??

Nu er jeg også en af dem uden børn, men når jeg får nogen, så vil Canazei bestemt ikke stå øverst på min liste over børnevenlige områder. Hvis dele af familien skal være sammen med de små børn om formiddagen og der skal ske et bytte om eftermiddagen, så giver det ret begrænsede muligheder for hvor langt man kan nå på ski. Der ligger nogle få pister lige omkring Canazei, men skal man videre ud i området, skal man bruge en del tid på transportpister og skal vende om før end man næsten er kommet af sted.

Jeg vil som andre også skriver klart foreslå steder som Wagrain, Avoriaz, Alpe d´Huez. Jeg er selv startet min skikarriere i Wagrain som 5 årig og husker det stadig og mine forældre synes også det var let, at have os børn med derned.

Martin Lauridsen 17/01 2010 15:29

Sv: Små børn med til Canazei??

Takker for jeres fine svar, har lige talt med 4 af vennerne som ikke kunne vente til næste år med at prøve cz, og lige er kommet hjem fra en uge dernede. De havde vist lidt glemt hvordan det er at have små børn med, for ingen tvivl om at ski-in-out nærmest er et must med små børn, og det lyder ikke til at være tilfældet i cz. I øvrigt lød det til at være et område for øvede, og ikke nybegyndere som min kone, (og mig:-)Da vi nok er lidt fortabt i Italiensk charme og mad, hvad siger I så til Livigno?? Hvor stort et problem er det med transporten dertil, - tunnel el biltog?? og iøvrigt, hvor børnevenligt er det?

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen