Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Hej.

Jeg har lige været afsted på skitur for første gang nogensinde, hvor vi var i Branäs. Jeg var fint tilfreds med området, og kunne sagtens finde på at tage derop igen, men -

Vi er nu 4-5 gutter, der gerne vil lave en tur til Sverige/Norge, men hvilket område ville I foreslå?

Vi har 2 med der er har stået på ski siden de blev født, og så er vi 3 der er nye.

Håben I kan hjælpe :)

Mvh.
Michael Sparlund

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Nikolaj
Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Hej!

Jeg vil gerne foreslå Trysil.
Det er et udmærket område, med et fint antal pister. Der er både noget til begynderne, og der er også sorte og røde til de erfarne.

Mvh. Nikolaj :-)

Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Kan kun tilslutte mig Trysil. Et super sted og udfordringer for alle :-)

Profilbillede af Jesper Bennedbaek
Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Jeg er nu ikke helt enig med Trysil-fans'ne ovenfor. Har selv været der en del gange på 4-dages ture (senest i uge 2), og for begyndere og lettere øvede er det såmænd ganske glimrende. Der er også nogle rigtig fine snowparks, hvis man er til den slags.

Men... for erfarne skiløbere bliver det hurtigt ensformigt på pisterne, da de minder meget om hinanden, er ikke særligt lange, sværhedsgraden er generelt lav, og der er ikke så mange, man gider køre på.

Derudover er liftsystemet efter min bedste overbevisning noget gammelt bras. Der er slæbelifter alle vegne, og med en enkelt undtagelse er der heller ingen moderne stolelifter. Som efaren skiløber bruger man efter min mening alt for meget tid i lifterene, og så er det heller ikke skide skægt at stå i en lang slæbelift op ad en sort piste. Der må være for lidt konkurrence mellem skisportsstederne nordpå, for det gør de godt nok langt bedre i Alperne.

Nu har jeg ikke været så mange andre steder i Norge/Sverige, men jeg har på fornemmelsen, at det ikke bliver meget bedre end Trysil deroppe. Af samme grund foretrækker jeg til enhver tid Alperne, og hvis man er i bil, så er køretiden til Trysil altså ca. den samme som til mange skiområder i Østrig.

/Jesper

Profilbillede af Hanne
Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Som andre har skrevet vil Trysil dække alles behov, men Hemsedal kunne vel også være en god mulighed. Der er da pister i alle sværhedsgrader.
I øvrigt er jeg ikke særlig enig med Jesper76 ang. liftsystemer, vi er i vores familie temmelig ligeglade med hvilken type lifte, der er til rådighed!

mvh
Hanne

Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Tak for svarene indtil videre.

Jeg ved godt, at mange siger at Østrig/Alperne er bedre end norden, men er det ikke også en del dyrere at komme afsted? Det virker umiddelbart sådan, når jeg har søgt på de forskellige sites på nettet.

Men, kommer prisen til at udligne sig selv, hvis man tager til Østrig kontra Sverige/Norge - når ferien er omme?

Her tænker jeg rejse, liftkort, skileje, kost osv.

Nogen med erfaringer her?

Profilbillede af Jesper Bennedbaek
Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Hej Michael,

Økonomien kommer meget an på, hvordan man sammenligner, men umiddelbart har jeg svært ved at se, hvordan Norge skulle være særlig konkurrencedygtig. Mad og drikke er rasende dyrt deroppe. Derfor medbringer langt de fleste også ALT hjemmefra, når de tager på skiferie i Norge (i særdeleshed øl/vin/spriritus!). Der er Sverige trods alt et lidt billigere alternativ.

Liftkort/skileje koster omtrent det samme som i Alperne.

I Østrig koster tingene i værste fald det samme som i Danmark, og det er almindeligvis billigere at spise/drikke ude. Sidstnævnte er med garanti også sjovere end i Norge - afterski er ikke noget nordmændene har opfundet :o)

Prisniveauet i Østrig afhænger dog meget af, hvor populært området er. Steder som St. Anton og Ischgl er fx. markant dyrere end mange andre områder.

Transportomkostningerne er omtrent de samme, hvis man kører i bil, og formodentlig også hvis man flyver.

Priser på hytte/lejlighed/hotel i Norge/Sverige kender jeg ikke ret meget til, men tror umiddelbart heller ikke der ligger nogen markante besparelser der - medmindre du skal bruge en stor hytte til mange mennesker, hvilket er ret svært at finde i Alperne.

/Jesper

Profilbillede af Kjell Stockfisch
Sv: Skitur til Sverige/Norge - hvor til?

Hej Michael

Jeg vil varmt anbefale jer at tage til Hafjell. Der er både noget for de uøvede og så er der OL-løjper både på selve Hafjell i på det nærliggende Kvitfjell.

Vi har været der 2 gange og har været rigtig godt tilfreds.

Søg   Svar på indlæg