Skitur med 2 årig.

Niklas 20/12 2008 19:17

Hej

Min bror og jeg vil en weekendtur til Sverige og vi har talt om at tage min 2 årige datter med. Men jeg er lidt itvivl om, hvor meget hun ville få ud af det og om det er for tideligt for hende.

Er her nogle der har erfaring med eller ved:

* Om hun er for lille?
* Om en endagstur (vi bor i kbh.) er bedre?
* Om skal droppe skiene og bare købe en slæde?

Håber at der er nogen der har et godt råd eller 2.

Tak og god jul til alle : )

Niklas

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Ditte Clausen 22/12 2008 09:34

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej Niklas
Jeg vil umiddelbart sige, at 2 år er for tidligt for ski. Det er rigtigt, at de kan vænne sig til at gå i skistøvlerne, og kan få en masse ud af at lege, men at stå på ski bliver der ikke meget af. Vi havde en dreng på 2½ med sidste år, og han morede sig storartet med at køre op ad transportbåndet og kælke ned (og her kan en skihjelm til børn anbefales, især hvis det er en lille fartdjævel), men han gad ikke have skiene på.

Mvh Ditte

Ben 28/12 2008 23:45

Sv: Skitur med 2 årig.

Niels Leth-sørensen skrev:


'En anden mulighed er at tage din datte på ryggen i en speciel rygsæk/stol.'


Nej, nej, nej! Det er alt for farligt - og af gode grunde forbudt mange steder. Det er lige meget at man selv er en god skiløber - problemet på pisten er tit alle de andre skiløber som du også skal være opmærksom på.

Niels Leth-sørensen 04/01 2009 18:19

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej Niklas og co

Er sådan set ikke overrasket over de svar der er på dette forslag!

En anden mulighed er at tage din datte på ryggen i en speciel rygsæk/stol.

Jeg ved der er mange der er helt vild i mod dette. Min egen erfaring er dog det modsatte, jeg har haft vores egen datte på ryggen fra hun var 1 1/2 år og 3 år frem uden problemer. Hun mindes det stadig med glæde og der samme gør begge forældre.

Jeg står nu fast ved muligheden, jeg selv og andre har haft stor glæde at stolen (ikke kun min). Jeg anser ikke stolen for at være mere farlig en det at børn selv færdes på pisten i deres første plovsving, risikoen for påkørsel er den samme både for forældre som børn.

Skal jeg med give lidt, vil jeg tænke mig godt om omkring højsæson. Men eller ser jeg ingen problem med det. Hvor mange barne stoler er der ikke spændt på cykler, spritbilister, unge fartdjævle m.m. - men det er en helt anden historie.

På ski med sit barn på ryggen, køre man efter forholdende og udvælger sine pister, så er der altså ingen problemer / risiko, efter min mening.

Skihilsen

Niels Leth

http:/www.lethstravel.dk

Niels Leth-sørensen 23/12 2008 15:38

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej Niklas

En anden mulighed er at tage din datte på ryggen i en speciel rygsæk/stol.

Jeg ved der er mange der er helt vild i mod dette. Min egen erfaring er dog det modsatte, jeg har haft vores egen datte på ryggen fra hun var 1 1/2 år og 3 år frem uden problemer. Hun mindes det stadig med glæde og der samme gør begge forældre.

Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på.

Du skal være en god skiløber.
Du køre træklift eller kabinelift.
Du kommer til at køre skiløb på en anden måde og med et stort ansvar.
Du skal være tryk ved situationen.
Du skal være på forkant hele tiden.

Men:

Du får også en nærhed og en super oplevelse med din datter.
Hun bliver tryk ved skiløbet som kan hjælpe sener.

Som sagt er dette meget diskuteret om det er klogt eller ej, jeg ville gøre det igen og anbefaler det gerne.

Jeg har faktisk lige lånt men rygstol ud, den er i frankrig her i julen.


Skihilsen

Niels Leth


http://.lethstravel.dk

Asbjørn Nissen 30/12 2008 08:38

Sv: Skitur med 2 årig.

Helt rigtigt lad være med at tage hende på ryggen du kan kun styre dit eget skiløb og det er ikke nok, for der er alt for mange personer på pisterne der ikke har styr nok på deres skiløb og hvad vil du gøre når en af dem køre ind i dig bagfra, Eller hvis du falder bagover. Tag hellere og giv hende et par ski på. Du skal selvfølgelig ikke regne med hun i en alder af 2 år kommer til at kunne køre med rundt i hele området, men hun vil kunne lære lidt plov, komme helskidet ned af begynderbakken men nok heller ikke ret meget mere end det.
Hun vil tilgengæld få en rigtig god tur med sin far og skiløbet kommer så næsten ind med modermælken og allerede næste år vil det begynde at give pote.
Det er besværligt at have et lille barn med men der findes ikke en alder hvor det er for tidligt at lære et barn at stå på ski. Kun en alder hvor det volder for meget besvær for forædrene. Regn ikke med du selv får kørt ret meget på ski hvis du vælger at tage hende med, men for hende vil det være fantastisk.

Skifreak 30/12 2008 18:10

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej Niklas

Du kan roligt give din datter ski på. Vores fik ski på første gang da hun var 2 år og kørte mellem benene på hendes far. Da hun var 3 var hun parat til at køre i sele. Med det resultat at da hun var 4 år gamle var hun klar til at køre på ski i Livigno i Italien.
I dag 7 år gamle ræser hun fra sin mor. Det skal dog lige siges, at vi tage af sted 2 gange på en vinter.

Det kan godt være at du ikke få stået meget på ski de første gange men det giver pote senere hen, og det findes ikke noget feder end at køre på ens barns præmisser ude i terrænet når solen skinner og sneen er god.

Held og Lykke

Nordmanden 20/12 2008 20:09

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej

Hun skal nok få en masse ud af at være med far på ski, så længe det bliver på hendes præmisser.

Jeg synes det er for tidligt at give hende et par ski på (jeg går ud fra at det er hende du spørger til mht. slæden, og ikke dig selv :-)).

Vores den yngste var 3 år da hun var med i Norge første gang. Det gik fint, hun havde ski på og stod lidt ned at den mindste børnebakke hvor der var et lille transportbånd.

En 2-årig får meget mere ud af at kælke sammen med far, og du får en masse motion på den måde - for du får ikke stået meget på ski med mindre du har andre til at passe hende imens :-)

God tur, og god jul.

Bjørn 01/01 2009 13:26

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej Niklas

Tag du bare din datter med på ski, jeg havde min søn med første gang da han var 2½ år, vær indstillet på at du ikke selv får stået på ski, men se det som en invistering i fremtiden, det lønner sig.

Det er også noget af det skønneste at lege med sine børn, og legen bliver jo ikke mindre skøn fordi det er i sneen ;-)

Husk bare nogle simple ting, mange børn siger ikke selv fra, når de fryser, bliver trætte, eller skal på toilet. når legen er god glemmer de alt, det skal du så huske dem på som forældre.

Ønsker jer en rigtig god tur, og mange flere i fremtiden.

Snehilsen
Bjørn

Trine 21/12 2008 16:48

Sv: Skitur med 2 årig.

Hej,
Vores datter var kun 2 1/2 år første gang hun fik ski på og det gik fint.
Det meste af tiden kørte hun ture mellem vores ben, men hun kørte også lidt selv på de flade steder.
Desuden lærte hun at gå i skistøvler - ved at lege på legeplads med dem og gå på skiene...

Jeg tror det gav hende en god start - allerede som 3 årig lærte hun at plove sikkert, kørte blå pister og tog selv tallerkenlift....og hun elsker det :-)

I år er det så vores søns tur - og han er også 2 år.
Så jeg ville tage afsted og give hende ski på, tror dog I skal ha' mere end en dag til det da de jo i den alder ikke er lige samarbejdsvillige hver dag :-)

Kan forresten varmt anbefale Uhrskovs børneskifilm - der fik vi mange gode fif og ungerne elsker også at se den. Er alle pengene værd.

Go' tur...

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen