Skiinstruktør vs. skiguide?

Søren K 19/11 2008 11:17

Hej folkens.

Næste år, når jeg er færdig med HHx, tager jeg et sabbatår.
Min plan er at arbejde herhjmme i 3-4 mdr. og så tage en sæson på ski.
Jeg er i tvivl om, jeg skal tage en instruktøruddanelse og arbejde som instruktør, eller blive skiguide.

Jeg vil gerne høre om erfaringer med begge dele, fordele og ulemper mv.

På forhånd tak.

Søren K

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Charlotte Fjord Jensen 25/01 2009 14:18

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej Lene og rasmus-johanneson.. Hvordan kommer man i kontakt med de forskellige rejsefirmer, når man har planer om at bliver skiguide? hvor dyrt er det? man mange guide-forløb skal man på?
Vil i ikke fortælle lidt om det hele, inlusiv livet dernede, jobmulghed, kontakt med rejsebureau osv.

Venlig hilsen charlotte (skriv evt til mig på challe_girl@hotmail.com)

Asbjørn Nissen 30/12 2008 08:08

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Nej det er ikke en specifik uddannelse fra Danski, tror han prøvede på at tilråde til hvordan man fik uddannelsen på billigste måde for det er lidt dyrt at blive skilære. Det koster ca. 7000 kr. at blive anwerter det kan være lidt dyrere eller lidt billigere alt efter om man tager den på Wiener kurset, salzburgerlands eller tyrols, uddannelse. Den danske er væsenligt dyrere og det er nok grunden til jeg vil tilråde til den østrigske. Det er også rigtigt at anwerter på papiret kun underviser i plovsving og hvordan man går fra plovsving til parallelt sving men hvis man er god til at stå på ski vil de fleste få lov til at undervise i lidt af hvert. Desuden skal man kunne kravle før man kan gå og anwerter er første trappetrin hvis man har lyst kan man altid senere tage næste trin, men det er sandt at det kræver hård træning.
Om det er bedst at tage den danske eller den østrigske skilære uddannelse vil jeg ikke gøre mig klog på men det er i hvert fald billigere at tage den Østrigske og det er let at få job med den.
Tror også at det vil være sjovt både at være guide og skilære. Det var i hvert fald fedt at være skilære.
Tror dog ham der fortalte at det at være guide gav mere fritid til egen skiløb er forkert. Ellers har de guider jeg har kendt i hvert fald brugt deres tid forkert for de flestes vedkommende var deres niveau ikke blevet mærkbart bedre efter sæsonen, hvorimod det er de fleste skilæres. Både fordi vi bliver tvunget til at løbe i grundstillinger hele dagen og skiskolerne normalt er rigtig gode til at holde skilære træning, hvor de erfarende skilærer bruger tid på at rette ens skiteknik til. Hermed mener jeg ikke at alle guider ikke kan stå ligeså godt på ski som skilære for der er nogle guider der får trænet i løbet af en sæson. Men en stor del bliver lullet i søvn på deres piste rundvisninger, hvor de så hverken får trænet ski teknik eller får presset sig selv nok.
Desuden har skilærer gennerelt bedre arbejdstider fra 9-15 5 til 6 dage om ugen og 1 til 2 fridage hvor man selv kan komme ud at stå på ski.

Lena 05/01 2009 01:24

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej Søren.

Jeg har selv arbejdet som begge dele, og kan helt klart kun sige at jeg foretrækker jobbet som guide.

Som skilærer arbejder man 6 dage i ugen, typisk fra kl. 9-10 til kl. 15.
Og som flere har været inde på, så underviser man mest i plov, og oftest børn. Man går faktisk mest rundt i skistøvler og samler børn op. Og så er der rigtig mange næser der skal pudses, børn som skal hjælpes på toilet, og trøstes fordi de falder. Så du skal i hvert fald være rigtig glad for børn.
Er meget uenig i at en skilærer har bedre arbejdstider end en guide, for hvad hjælper det at have fri kl. 15, og kun have 1 time til at stå på ski efter arbejde, når det er det man gerne vil?

Som guide får man stået rigtig meget på ski, både med og uden gæster. Typisk har man en ankomst/afrejsedag (lørdag), hvor man selvfølgelig ikke får stået på ski, men ellers synes jeg man har god tid til det. Tror sammenlagt jeg havde 4-5 dage i ugen jeg kunne komme det meste af dagen på ski, hvor af ca. 2 dage var med gæster.
Selve arbejdet er ikke så ensformet som skilærer-jobbet er, og så synes jeg det er meget mere socialt, forstået på den måde at man har meget med gæsterne at gøre, både på pisterne, til arrangementer og afterski.
Alt efter hvilken destination og firma man er ved, så har man mulighed for selv at planlægge ugen, så der kan blive tid til at slappe af eller komme på ski selv.


Selve lønnen for begge jobs er nogenlunde det samme. Men som guide får man en del provision oven i. Gratis eller stor rabat på middagsmad på pisterne får man i begge jobs, men som guide får man ofte fri bar og billig (gratis) mad hos samarbejdspartnere. Som skilærer får man de fleste steder også rabat, men slet ikke så meget som guider, da det jo dem som har gæsterne.

For mig var det helt klart guidejobbet som var den største oplevelse, men vi er alle forskellige.
Så hvis du stadig er tvivl til sommer, så kan det måske være en idé at vælge de firmaer som tilbyder skilærer- og guidejobbet kombineret, vær dog opmærksom på at du i så fald helt klart kommer til at have meget med børn at gøre, og oftest på familiedestinationer.

Desuden skal det siges at man som guide samarbejder med en skiskole, og her man som regel mulighed for at få noget gratis undervisning ved at komme med de hold man har lyst til.

Til sidst skal det dog siges at arbejdet og forholdene er meget forskellige ved begge jobs, alt efter firma/skiskole og destination.

Martin Asmussen 05/01 2009 19:39

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej,

Til at starte med synes jeg dette er en super tråd med mange gode svar.

jeg overvejer at tage noget guide i 09/10, og er instresseret i hvad man ca. får i løn?

Mvh

Martin

Andreas Rehn 26/12 2008 01:37

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

BSI er vel den danske skiskoles uddannelse, mener da ikke at det er en specifik uddannelse som danski tilbyder.

Jeg er selv i samme situation, bliver student til sommer og overvejer at tage netop BSI 1 her i foråret for at kunne undervise som instruktør dernede, men er ikke klar over om det kan betale sig, eller om det er nemmere bare at tage antwärter når man kommer derned??

Andreas

Rasmus 19/11 2008 14:58

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej

Jeg tror at man får en fed sæson lige meget hvad.... Når det er sagt, så tror jeg at man får mere tid til eget skiløb og alm skiløb som guide. Som ny skiinstruktør er det min opfattelse at man kører rigtigt meget plov med nybegyndere. Hvor mange som guide kører mere alm ved pistevisninger og helt sikkert også har tid til at køre alene. Dog tror jeg også man arbejder mere som guide og står til rådighed 24 7, har meget travelt om lørdagen osv. osv.
Jeg tror det kommer en del an på hvordan man er som person, nogle vil helst det ene og andre helst det andet. Hos nogle bureauer i Italien og Østrig skal man tage antärter(Østrigs skilæreruddannelse) og så undervise gæsterne. Det er en kombination :-)

Jeg har ikke været afsted, men skal selv afsted som guide i denne sæson.
Mvh
Rasmus

Søren K 19/11 2008 20:43

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej Rasmus.

Du har selvfølgelig helt ret i, det afhænger meget af, hvem man er som person. Jeg har også overvejet at kombinere de to ting, så man er guide og så underviser gæsterne lidt ved siden af, som du er inde på. Men det bliver måske lidt for presset på kun ÉN sæson!?

Hos hvilket selskab skal du være guide og hvordan foregår dette?

Mvh. Søren

Rasmus 20/11 2008 08:15

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej

Jeg skal afsted til Ischgl for Slopetrotter Skitours, og tager afsted midt i december og tager imod mine første gæster d. 20. dec. 08.

Du kan læse lidt mere om det og mine tanker på hjemmesiden

http://www.world-traveller.dk

hvor jeg har skrevet mere om mine tanker og forløbet. Du skal bare klikke på "se mere her" i venstre side, så kommer du til min "Ischgl side". Har du spørgsmål kan du under profil siden sende en mail, eller skrive herinde

God fornøjelse.
Mvh
Rasmus

Matti 20/11 2008 11:38

Sv: Skiinstruktør vs. skiguide?

Hej

Ja der er stor forskel på de to jobs. Men vil du være instruktør kræver det at du har en uddannelse. Tager du en Anwärter (Østrigske skilærerudd.) må du undervise i plov og lette sving det første år. Vil du være 'rigtig' instruktør kan du tage en LS1, men det kræver virkelig noget af dig selv. Både sprogmæssigt og du skal kunne køre både snowboard og ski, der er test i park, pædagogik osv..

Vil du have Anwärter gratis kan du næste søge sæson ved Team Benns. De sender hvert år ca. 6 guider på Anwärter og så har dem til at undervise børn i enten Maria Alm eller Lofer.. Samtidig med alt det andet guidearbejde selvfølgelig :) Efter min mening virkelig et selskab der sætter deres guider højt, lækker Spyder uniform osv.

Vær opmærksom på at Danski også tilbyder lignende ordning, men kalder den BSI og er deres egen uddannelse, så jeg ved ikke om man senere hen kan bruge den andre steder end hos Danski.

Held og lykke

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen