Skiguide uden erfaring?

Thomas 27/03 2018 18:02

Hej!
Jeg har altid gerne kunne tænke mig at være guide, og jeg er desuden meget serviceminded og udadvendt - Men jeg har aldrig stået på ski!
Grundet dårlige knæ i min familie, har jeg aldrig være på skiferie, men tanken om en hel sæson på ski lægger mig meget nær.
Jeg har planer om at tage en uge på ski inden jeg starter på en guideskole, som i forlængelse af dette, tilbyder et 4 ugers kursus i at være skiguide (Service&Co).

Jeg ved godt, at det lyder fjollet at ville være skiguide med ingen erfaring, og er det helt hul i hovedet, at søge om jobbet, når jeg har så lidt erfaring, som jeg nu engang har?

Skal jeg i stedet tage ned og være guide i varmen? :)

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Pernille Hansen 27/03 2018 20:02

Sv: Skiguide uden erfaring?

Hej Thomas
Afsted med dig - selvfølgelig skal du være skiguide!
Jeg har været guide for Nortlander i rigtigt mange år, og jeg har flere gange mødt guider, der ikke havde stået meget på ski inden de blev sendt afsted. Ja, det er hårdt de første uger, men du kan jo have andre vigtige kompetencer, der kvalificerer dig til jobbet.
Et godt råd vil dog være, at du i starten af sæsonen bruger nogle penge på at få noget god undervisning, så lærer du det hurtigt.

Flere af skirejsebureauerne har deres egen guideskole, som de gerne ser, at man deltager på. Tag et kik på alpehojskolen.dk, de uddanner guider til bl.a. Nortlander, Danski og Slopetrotter.

God fornøjelse med jobsøgningen, du kan allerede søge nu :-)

Arne Bonnesen 28/03 2018 08:36

Sv: Skiguide uden erfaring?

Som guide i et skisportsområde kan du have mange opgaver, som ikke involverer skiløb. Måske skulle du vælge at blive hotelguide, med opgaver på hotellet og tid til skiløb i din sparsomme fritid.
Som gæst vil jeg forvente, at de guider, der servicere på skiløbere med leje af ski, pistevisning, orientering om forholdene på pisterne m.m., har en skierfaring, så de er til reel hjælp. Det er desværre ikke altid tilfældet.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen