Skiguide uden erfaring?

Profilbillede af Thomas

Hej!
Jeg har altid gerne kunne tænke mig at være guide, og jeg er desuden meget serviceminded og udadvendt - Men jeg har aldrig stået på ski!
Grundet dårlige knæ i min familie, har jeg aldrig være på skiferie, men tanken om en hel sæson på ski lægger mig meget nær.
Jeg har planer om at tage en uge på ski inden jeg starter på en guideskole, som i forlængelse af dette, tilbyder et 4 ugers kursus i at være skiguide (Service&Co).

Jeg ved godt, at det lyder fjollet at ville være skiguide med ingen erfaring, og er det helt hul i hovedet, at søge om jobbet, når jeg har så lidt erfaring, som jeg nu engang har?

Skal jeg i stedet tage ned og være guide i varmen? :)

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Skiguide uden erfaring?

Hej Thomas
Afsted med dig - selvfølgelig skal du være skiguide!
Jeg har været guide for Nortlander i rigtigt mange år, og jeg har flere gange mødt guider, der ikke havde stået meget på ski inden de blev sendt afsted. Ja, det er hårdt de første uger, men du kan jo have andre vigtige kompetencer, der kvalificerer dig til jobbet.
Et godt råd vil dog være, at du i starten af sæsonen bruger nogle penge på at få noget god undervisning, så lærer du det hurtigt.

Flere af skirejsebureauerne har deres egen guideskole, som de gerne ser, at man deltager på. Tag et kik på alpehojskolen.dk, de uddanner guider til bl.a. Nortlander, Danski og Slopetrotter.

God fornøjelse med jobsøgningen, du kan allerede søge nu :-)

Profilbillede af Arne Bonnesen
Sv: Skiguide uden erfaring?

Som guide i et skisportsområde kan du have mange opgaver, som ikke involverer skiløb. Måske skulle du vælge at blive hotelguide, med opgaver på hotellet og tid til skiløb i din sparsomme fritid.
Som gæst vil jeg forvente, at de guider, der servicere på skiløbere med leje af ski, pistevisning, orientering om forholdene på pisterne m.m., har en skierfaring, så de er til reel hjælp. Det er desværre ikke altid tilfældet.

Søg   Svar på indlæg