Skiferie i sverige uge 52-1

Profilbillede af Chris

Godt og vel 2 uger til skiferie i Sverige - Men stadig ingen sne :/
Overvejer at benytte vores afbestillingsforsikring.. Men hvor længe skal man vente.?
Nogen der har erfaringer med skiferie i sverige i jul+nytår?
Det er Idre Fjell og Vemdalen..

venlig Hilsen C

Kommentarer Svar  
Sv: Skiferie i sverige uge 52-1

Har du tjekket hvad og hvordan din afbestillingsforsikring faktisk dækker?

Jeg kan se at Idre Fjäll faktisk er åbent lige nu, godt nok kun med et noget begrænset udvalg.
Jeg kan også se at de planlægger at åbne lidt mere d. 14 og 15/12 samt at de planlægger at åbne stort set alle anlæg d. 22/12! Det står på deres hjemmeside.
YR lover frost døgnet rundt i Idre de næste 9 dage og også en lille smule sne.
Webcams viser at der er sne over alt!

Hvad er problemet? ;)

Sv: Skiferie i sverige uge 52-1

Som Brian skriver ville jeg sætte min lid til, at to så nordlige destinationer har styr på det, og at der op til jul nok skal blive åbnet masser af pister - især når vejrudsigten lover konstant frost.

Personligt har jeg ikke kendskab til afbestillingsforsikring, som dækker hvis du ikke synes, der er sne nok, så jeg ville også lige tjekke dækningen på min afbestillingsforsikring en ekstra gang.

Nogle rejsebureauer og/eller destinationer tilbyder hvad de kalder snegaranti, som måske er det, du skal kigge nærmere på. Snegarantien går som regel på, at hvis under X % af pisterne er åbne, kan du få en eller anden form for kompensation. Du skal ikke være sikker på, at du kan få dækket alle dine omkostninger, da de selvfølgelig forsøger at begrænse deres tab ved at finde alternative løsninger.

Udfordringen med snegarantien er dog også, at %-satsen er sat meget lavt og ikke forholder sig til snekvaliteten på de prister, som de vælger at åbne. Igen vil destinationen sørger for at åbne lige præcis nok pister til, at de ikke går glip af indtægter fra de forventede gæster.

Profilbillede af Chris
Sv: Skiferie i sverige uge 52-1

Tak for de beroligende ord :P
Jeg har altid holdt skiferie i østrig og italien, og dernede er der altid sne nærmest uanset hvor høje varmegrader der er så skal de nok få sprøjtet noget kuns-tsne ud på pisterne :)
Jeg har absolut ingen erfaring med skisportsstederne i sverige, derfor min nervøsitet, men jeg håber da at de blot lige skal i gang..
Jeg har heldigvis fuld ret til at afbestille turen ind til 2 dage før afgang, dog kan jeg ikke få refunderet færgebilletten..
Jeg synes bare det er lidt bekymrende at der 13 dage inden afgang kun er 2 åbne pister i vemdalen hvor vi skal være i de første 4 dage. Idre Fjell er jeg lidt mere rolig, men de er også meget mere åbne omkring hvornår de forventer at have pisterne klar.
Vh C

Sv: Skiferie i sverige uge 52-1

Der er 4 åbne pister i Vemdalen i dag så vidt jeg kan se ;)

Men mon ikke det er fordi vi er i forsæsonen og der ikke sker en pind og der derfor ikke er økonomi i at åbne mere før juleferien? Jeg har i hvert fald oplevet det samme på nogen destinationer i alperne i forsæsonen.

Profilbillede af Simonskals
Sv: Skiferie i sverige uge 52-1

Det er da vist meget forskelligt fra sted til sted. Fx Kläppen i Sälen har 17 pister åbne nu, og mon ikke der bliver åbnet mere op til jul som vist altid er et tidspunkt med høj aktivitet. Der ligger en halv meter sne, og de sprøjter vist masser af kunstsne ud dagligt. Det kan gå ret stærkt med kunstsne...

Sidder selv og holder øje med Zell am See - for bare 3-4 dage siden var der grønt i det ene område, nu har snekanonerne været igang og så er der masser af sne...

Søg   Svar på indlæg