Ski-instruktør igen igen

Rune 14/02 2010 23:24

Hey jeg har med stor interesse læst de forskellige indlæg og erfaringer med arbejdet som ski-instruktør (og tak for dem). Jeg overvejer at tage orlov fra mit job i næste sæson 10/11 og tage på ski - evt. som instruktør Mit spg. går på om man kan tage et udvidet/ekstra kursus i forhold til anwärter (østrig) - hvordan og hvor lang tid tager det? Eller skal man have undervist fx 1 sæson i det mest grundlæggende før man kan gå videre? Jeg 32 og har stået på ski siden jeg var 7 - og tror derfor at det vil blive lidt trivielt, hvis jeg kun må undervise i plov.

Mit tysk er desværre RET sløjt, hvilket selvfølgelig vil begrænse jobmulighederne - men er der nogen der har erfaringer med at søge job som ski-instruktør på de lidt større steder i østrig - kun med engelskkundskaber??

På forhånd tak for hjælpen

Rune

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Martin Iversen 16/02 2010 02:47

Sv: Ski-instruktør igen igen

altså hvorfor arbejde i bad gastein, når man kan arbejde i ischgl, sölden, st.anton eller lech hvor der er overvægt af internationale gæster som kan være utroligt spændende at møde som skiinstruktør. og hvor skiområderne er noget af det bedste.. hvem tager til østrig som skilærer for at undervise danske turister, men det er nu bare min mening.
uanset hvor du vil hen, så er skiskolerne mere end glade for at ansætte danskere. specielt hvis de er over 20 år og ikke møder med en brandert på hver dag. bar søg i god tid.

for at uddanne sig højere end anwerter, skal kurset landeslehrer påbegyndes. det består af 3 kurser landes1, alpinkurs og landes2. landes1 er ikke det sværeste at bestå men de to andre kræver den rette teknik, landes svarer til den danske psi. desværre mener jeg at du skal have gjort undervisning imellem kurserne! ihvertfald mellem anwerter og landes1 samt mellem landes1 og landes2..
btw kurserne er helt utroligt spændende hvis skisport er noget man interesserer sig for. de tager generelt stor højde for dårlige tyskkundskaber og jeg har aldrig hørt om nogen der dumpede på teorien pga det tyske..

Rune 16/02 2010 14:48

Sv: Ski-instruktør igen igen

Hej - tak for besvarelserne.. Martin - har du været skilærer i Anton? Det ligner en jakke derfra du har på?! I så fald hvad er dine erfaringer - boligforhold, løn og oplevelsen i helhed? Har du evt. nogen kontakter eller skal man bare kontakte dem direkte?

Hmm trist man er nød til at have undervist imellem kurserne - men det er logisk nok. Ved du/I noget om hvor lang tid man skal have undervist efter hvert kursus før man kan påbegynde det næste - og man får vel ikke lov at tage næste level i samme sæsonen vel?

Nå men det lyder spændende - endnu engang tak for jeres erfaringer.

Mvh. Rune

Mia 03/03 2010 14:45

Sv: Ski-instruktør igen igen

Hejsa :)

Når man er skilærer, får man så liftkort, ski og støvler betalt eller er det noget man selv skal ordne?
Hvor lang tid tager det at blive skilærer, jeg har drømt om det i nogle år og nu hvor jeg er 19 år synes jeg måske det er på tide at få sat "gang i drømmen" ;)

Martin Iversen 17/02 2010 18:51

Sv: Ski-instruktør igen igen

selv tak
yes det er nemlig den gamle uniform fra skischule arlberg som jeg spiller lidt smart i :)
skiskolen i st.anton sørger for bolig for dig, ligesom alle andre skiskoler sikkert gør. økonomisk fik jeg som anwerter udbetalt ca 650-900 euro om måneden og så var alle faste udgifter trukket fra, dvs: uniform, liftkort, forsikring, bolig og hvad der ellers kunne kræves penge fra.. drikkepenge kan også give et fornuftigt tilskud til lønnen. jeg kunne ihvertfald godt få det til at løbe rundt!

du skal have fat i dem direkte og du kan bare skrive på engelsk til dem.

jeg kan ikke huske hvor meget der skal være undervist mellem kurserne, det må du undersøge på "forbundenes" hjemmesider. når man tager anwerter eller landes gør man det typisk uafhængigt af en skiskole, man skal derved vælge hvilket "forbund" (verband) man vil uddanne sig i. eks tyroler, wiener, salzburger osv. og der er sikkert forskellige regler blandt forbundene. du kan godt tage flere kurser i samme sæson, ingen problem. måske du er heldig at der ikke er nogen krav om undervisning...
jeg tog min landes i wiener-verband fordi det havde jeg fået anbefalt af de lokale koleger, og kan kun anbefale videre.. det er noget af det fedeste jeg har prøvet, vanvittigt interessant. og mit tyske er heller ikke godt.

Martin Iversen 05/03 2010 01:01

Sv: Ski-instruktør igen igen

du får helt sikkert liftkort.
men ski og støvler er dit eget udstyr, som du selv skal ha styr på.. skiskolerne har sikkert en ordning med skibutikkerne, så man kan købe udstyr til en god pris..

første trin i den østrigske skiinstruktøruddannelse hedder anwerter og tager en uge.. efter den kan du ansættes i en skiskole.

men ja kom igang, du vil aldrig fortryde det

Emil 25/02 2010 13:51

Sv: Ski-instruktør igen igen

hej jeg 15 år gammel mit navn er emil jeg kunne godt tænke mig at tage kurset antwarter 1. kursus jeg ville spørge om jeg kunne tage det næste år? jeg har i lang tid drøm om at tage en sæson kan det lade sig gøre i min alder. kh emil sunesen

Martin Iversen 26/02 2010 23:21

Sv: Ski-instruktør igen igen

hey emil.
Du skal være 16 for at tage en anwerter.
jeg ved dog ikke om du er på lige fod med de 18 årige og over, når du ansættes af en skiskole. kan godt forestille mig at lønnen og det tildelte arbejde ikke er lige så godt som hvis du var 18 ..

Bjørn Husted 15/02 2010 08:05

Sv: Ski-instruktør igen igen

Masser, der er vist ikke nogle skoler i østrig som har tysk som ultimatum for at blive ansat, bare du kan dit shit og er frisk på at komme igang.
bare begynd at skriv rundt nu til de forskellige steder, ved at Bad Gastein MEGET gerne vil have danske instruktører, da der normalt kun kommer 2-3 stk.
Bare husk at Østrig snart er lige så dyrt som Frankrig, så hav godt med penge med....

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen