Ski-in ski-out sydpå ??

Martin Lauridsen 20/02 2011 12:57

Hello, lige hjemkommet fra skiferien i Sverige/Idre. Fin sne, men pissekoldt, minus 10 - 25 grader. Så koldt at det faktisk var et problem med små børn (3 og 6 år). De kunne ikke klare at være ude ret lang tid, svært at styre deres påklædning, de gik hurtigt "kolde" i bogstavligste forstand. Men vi valgte igen Sverige i år, fordi vi kan leje en hytte der ligger lige op ad pisten, ud ad døren, skiene på, og ud på bakken, perfekt, også når man skal hjem og have varmen igen. Vores venner var i Canazei. Lidt andre temperaturer, ja, men ingen ski-in - out. Kom kære skivenner med ale tips I har om ski-in - out muligheder sydpå, børnevenligt, især Italien og Østrig, måske Frankrig. Ved godt det ikke er udbredt, men det findes vel??? Tænkte det var et godt tidspunkt at spørge nu, hvor folk enten er på vej, eller lige hjemkommet fra ferien.
Med VARME hilsner
Martin L.

Kommentarer:
Der er i alt 13 svar i denne forumtråd.

Anette Lundberg 01/02 2016 21:00

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej
Håber Nogle af jer kan hjælpe med et ski in/out i Bad gastein området.
Vi er 10 voksne som gerne vil afsted 2017

Martin Lauridsen 23/02 2011 16:28

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Tak for jeres bud. Kom nu derude, der må være flere der med små børn tænker som jeg. Ved godt lejlighederne er mindre, men det må vi vel leve med. Havde i Idre en hytte på 75 m2, med plads til 8, som kostee os under 10.000 i uge 7. Tror dog ikke min pengepung vil synes om hotel, med den flok børn.

Lars Møller Andersen 23/02 2011 17:58

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej
Stod i samme situation da vi skulle finde en tur her i år, Fravalgte Norge og Sverige på grund af kuldeproblematikken samt det faktum at skiløbet bare er bedre i Østrig.
Vi så på en del steder. Obertauern og Obergurgl skulle være gode med ski-in og out. Vi endte dog i Westendorf her:, hvor der også var ski in/out. Vejret var dog lidt for godt til perfekte pister, men børnene klagede ikke og det var super. Hos www.skiferie.dk og de fleste andre selskaber kan du iøvrigt se, hvor langt du er fra pisten og liften, hvilket er en god indikation.
Vi overvejer Obertauern næste år, da det ligger lidt højere.

Mogens 25/02 2011 14:29

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Det ultimative sted med børn i den alder er Passo Tonale i Italien. Gode lejligheder (større end de Franske) ski in / out. Billig og rigtig god skiskole, billig ski / støvleleje, idet hele taget et billigt sted. Hele dalstykket til den ene side er dedikeret til børn og begyndere, hvor der så på den anden side er nogle gode røde og sorte samt super offpiste til dem der kan og lyster, ligeledes er den nærliggende by Ponte de Legno's område super skovpiste i mørkerød og sort. Det ligger samtidig snesikkert i 1800 m. Var der i uge 5 med 2 børnebørn, søndag eftermiddag var de gode nok til blå pister og sidste dag sluttede vi af med nedkørsel på sort piste fra gletcheren i fin stil med den ældste på 10 år. Den yngste nåede også at lære snowboard, alt ialt en super uge i fuld sol med perfekt sne og god italiensk mad.
Selskab: Slopetrotter

Nadja 25/02 2011 14:45

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

TAK for beskrivelsen af Passo Tonale! Det er vist det vi vi skal prøve næste år.

Vi er Avoriazomaner men det lyder som om at vi må prøve kræfter med det Italienske ;)

Mvh Nadja

Rene Knudsen 09/02 2016 11:35

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej Martin
Du skriver at i har mindre børn med og det vil få mig til at priotere følgende kriterier.
1 - Ski/in ski out eller noget det kommer tæt på. (Kan godt blive lidt op ad bakke i østrig inden rimelige økonomiske rammer.)
2 - Så let tilrejse så muligt.
3 - Om der er 100 eller 300 km pister er mindre vigtigt så derfor vil jeg holde mig fra de aller største steder som typisk også er dyere.
4 - Vil i booke selv eller skal det være gennem bureau ?
Et par bud kunne være:
Østrig: Kleinwalsertal, Kühtai, Rohrmoos ved Schladming, Obergurgl/Hochgurgl & Königsleiten & Hochfügen i Zillertal.
(Disse vil typisk kræve at man booker selv)
Passo Tonale lyder som et godt forslag alternativt kunne Livigno nævnes.
I Frankrig er der mange muligheder og her ville jeg kigge på Snowtrex´s hjemmeside. Feks. ville Jeg kunne booke uge 10 for os (2 voksne og 1 barn på 3 år) til ca 6000 Kr inkl liftkort i Valmenier/Valloire. Det eneste minus er afstanden.

Rene Knudsen 09/02 2016 12:04

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Ups havde ikke set at tråden er 5 år gammel. En anelse pinligt.
Anette, mht dit spørgsmål vil jeg tro I har de bedste muligheder i Grossarl.

Anette Lundberg 09/02 2016 15:13

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hejsa
Tak for de svar,jeg havde heller ikke fra start af set at tråden var så gammel

Frederic 20/02 2011 14:23

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej Martin

Pu ha, det lyder koldt - men se det fra den lyse side, i den kulde har I haft fremragende sne modsat flere steder syd på hvor de virkelig har sneproblemer - navnligt Saalbach i Østrig hvor jeg netop er vendt hjem fra.

Nu til sagen - der findes masser af ski-in ski-out steder syd på, jeg kender dog kun til hoteller og lejligheder, ikke hytter - jeg ved ikke hvordan du og din familie har det med det?

Jeg var sidste år i Les Menuires i Frankrig som er en del af De 3 dale - Menuires ligger neden for Val Thorens og er, efter min mening, mere børnevenlig både hvad angår skiløb og nattelivet.
Vi var dernede med Danski og boede bogstavelig talt på pisten. Det var et rigtig hyggeligt hotel hvor vi havde købt pension, guiderne var rigtig flinke, det var god mad og genrelt rigtig hyggeligt med afterski i hyggelige omgivelser og sågar blev der arrangeret en bordfodboldturnering for alle hotellets gæster.
- Hotel Christelles var navnet og kan varmt anbefales til en børnefamilie. Du kan læse mere på www.danski.dk

Uge 4 i år var jeg i Val Thorens med Nortlander - denne gang med nogle venner (vi er alle samme 19 år gamle). Vi boede på det hotel der hedde Le Chamois d'or som var bestilt gennem Nortlander. Vi boede i en lejlighed med eget bad, toilet, køkken og balkon. Vi boede på 3. sal, om morgenen tog vi skitøj på, tog elevatoren ned til 1. sal hvor skirummet var og derfra gik man lige ud på pisten på modsatte side af hvor hovedindgangen til hotellet lå - dette var også helt genialt! Et rigtig hyggeligt hotel af høj standard til billige penge. - Kan også varmt anbefales.
Le Chamois d'Or, læs mere på www.nortlander.dk

I uge 13 skal jeg vil Val Thorens igen, og igen med Nortlander - denne gang med familien og der skal vi bo på Coca Cola hotel - det skulle være et hotel med ret meget luksus, bl.a. med Fladskærm og playstation på værelser, fitnessrum til fri afbenyttelse, og som sidste år i Menuires med pension.
- Det ligger også lige ud til pisten - det er faktisk lidt sjov bygget op da man kommer ind i receptionen fra veje på 4. sal, så ligger alle lejligehderne på 1., 2. og 3. sal, og så går man ud på pisten fra stueetagen.
- Jeg kan ikke varmt anbefale det endnu, men i uge 4 så det rigtig lækkert ud, og jeg glæder mig!

Generelt er det ikke svært at finde ski-in/ski-out hoteller i alperne - jeg har også været med Danski i Alpe d'huez, og det var også fantastisk beliggende, kan dog ikke huske hvad det hedder.
Det er bare at kigge rundt på de danske skirejse-udbyderes hjemmeside, der står altid hvor langt der er til centrum, indkøbsmuligheder, nærmeste lidt og til nærmeste piste, men desværre/selvfølgelig er langt det meste hoteller og lejligheder.

- Hvis det er hyttelivet i søger, så er det desværre klart bedst i Norge og Sverige - men giv fx Nortlander og/eller Danski et kald og hør hvad de kan tilbyde, hvis du får en flink gut i røret kan de sikkert også anbefale dig et sted at lede efter en hytte - for det findes da, trods alt.

Jeg håber du kan bruge svaret til noget, og så må I have god skiferie næste gang ;)

/Frederic

Ps. Jeg ved ikke hvad i normalt gør, men ofte er det klart lettere at få fat i de gode ski-ind/ski-out steder hvis man er ude i god tid, dvs allerede i efteråret oktober/november måned - desværre ofte også lidt dyrere end hvis man bestiller i sidste øjeblik. Det kan desuden ofte også betale sig at ringe ind og fortælle om sine behov, da de ofte kan give dig et afslag i prisen, give en mindre lejlighed med en opredning etc.

Held og lykke med det!

Frederic 20/02 2011 14:31

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Orv, jeg gik vidst ikke med hvad jeg mener om Val Thorens/Les Menuires mht. til pisterne og sværhedsgraden af dem...

Jeg synes det er klart overvurdete når folk siger at man ikke skal tage syd på før man er blevet en øvet skiløber - de opererer godt nok ikke med grønne bakker i Frankrig, men det er fordi det hele bare er farvet blåt.

Hvis man har små børn med rundt eller ikke er så habil på skiene kræver det lidt planlægning hvis man vil langt omkring i terrænet, men det gør det jo også i Norge og Sverige hvis det vel at mærke er et større område.

Min vurdering af Val Thorens er, at hvis man lige kigger på pistekortet og tænker sig om inden man tager en lift op så er det intet problem, selvom man måske ikke har ret mange uger på ski. Der er flere rigtig gode lange blå bakker lige omkring byen som ikke kræver noget særlig højt niveau.

Menuires er lige så, dog lidt mindre område og derfor med færre bakker, sorte såvel som blå.

Kimkurt 20/02 2011 18:13

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej Martin

Jeg vil foreslå Wagrain i Østrig.

Se uhrskovs video på YouTube her: http://www.youtube.com/watch?v=GtsZ4Qfr-Sc
Selvom den er nogle år gammelt holder det stadigvæk.

Man kunne f.eks. bo på Hotel Edelweiss se her: http://www.youtube.com/watch?v=jFOHc-XCS84
Det koster kassen, men det gør ski-in/ski-out i alperne.

Mvh
Kim

Gumse 20/02 2011 20:53

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Jeg vil igen foreslå Avoriaz, vi elsker det!

Vi har være der en del gange efterhånden. Det hænger godt sammen, der er pister for både børn og voksne, hyggelig by, ski in ski out, dansk skiskole via skischool online.
Eneste minus jeg kan finde er de ret små franske lejligheder. Der er mange danskere der har lejlighed dernede, de er bedre udstyrede.

Vi tager afsted om 3 uger med vores dreng på 5, han har lært at stå på ski i Avoriaz(i høj sol og virkelig god sne ;))

Mvh Nadja

Søren H 21/02 2011 11:00

Sv: Ski-in ski-out sydpå ??

Hej Martin og familie

Jo, der er faktisk mange muligheder for Ski In and Out.

Se på:
http://www.valthorens-ski.dk

som godt nok er i Frankrig og i Val Thorens. Det er højt og snesikkert og der er utroligt gode muligheder for børn lige nedenfor lejligheden.
0 meter fra skikælder og man kører lige ind i kælder igen.

Hvis I vælger en uge omkring uge 9 - 13 er der megen sol og mere varme i vejret.
Der er nedenfor lejligheden 3-4 overdækkede rullende fortorve samt et par små træklifte, som man kan bruge Gratis. Det kan jo være rart med de mindre børn I har.
Der er også gode Danske skiinstruktører i Val T, som kan bookes og når børnene blive større igen er der faktisk rigtig gode og store rabatter på liftkort, hvis man køber liftkort samlet til hele familien. Man får næsten et kort gratis.

Så prøv at se mere på min hjemmeside, så kan I selv bedømme.

God tur også til næste år.

VH
Søren H

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen