ski bestigning i schweiz

Jakob 11/01 2002 20:28



Hej alle i kåde sne venner!!!!!!!!!
Til folk som gerne vil prøve noget nyt med deres skiliv,eller bare en ny tur for en bestigning.
At stå på ski ned af et bjerg som man selv ilge har klatret er en total føgelse af frihed.DYB sne,udsigt,kulde,fysisk arbejde,telemark,og meget mere......................
Her er et et lille forslag.
BISHORN 4153moh er en perfekt skitop.Den ligger i de nordlige pennine alper i schiweiz.Det er en top som ikke kræver de store klatre evner,men det er stadig en alpe top og ting som laviner,vejr,rute,udstyr ,skal man have stor kendskab til.(Det kan ske ved at tage afsted med nogle som kender stedet.Eller tage kurser,med folk som har uddannelse deri.)
Man kommer kommer langt med en bil,og kan køre til zinal ved foden af bjergene,eller som jeg altid gør........tager toget.
tog dk-tyskland,tyskland-schwiez -den lille by sierre,og derfra bus til zinal.I byen findes der små hoteller og en god camping plads med den nok bedste udsigt i alperne.Man kan tage en skilift op i området,eller man kan gå/vandre/på ski op.Man skal regne med en overnatning undervejs,evt.ved den bjerghytte der ligger i 3256meter.Derfra er der fin udsyn til ruten op,og ikke mindst skituren ned.Telt er en god ide,da hytten er lukket om vinteren.
Selve skiløbet kan flade op til 50 grader,men 70% af ruten er ca.30grader.alt i alt en offpist tur som er en BLÅ/RØD og meget lidt sort
pist.
Mere info om skibestigninger kan fx. fås på www.adventurewold.dk og
en god lille bog er the alpine 4000m peaks by richard goedeke.
Jeg håber mit lille indlæg har givet nogle blod på tanden,det var min tanke. Så er der kun en ting at sige......FYR DEN AF.

Kommentarer:
Der er i alt 0 svar i denne forumtråd.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen