Saalbach og børn på 4 og 6

Profilbillede af Johan

Hej - vi er begyndt at overveje at droppe det ellers sikre valg med dansk skiskole til børnene på 4 og 6 i Wagrain/Zell am see og fået kig på Saalbach, da det (i hvert fald på kortet) hænger utrolig godt sammen med blå pister.
Her er der tilsyneladende ikke dansk skiskole, så jeg vil lige høre om der er nogen der har erfaringer med Saalbach området og mindre børn. Er det velegnet?

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Claus Peter Nielsen
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Hej Johan !
Vi har været i Wagrain og Saalbach mange gange. De senere år dog ikke med børn.
Saalbach er et super skiområde, men efter min opfattelse lidt mere udfordrende end Wagrain.
Jeg ville til enhver tid vælge Wagrain, hvis jeg skulle have mindre børn med. De mange danskere i området gør det trygt for børnene og skiskolerne er gearet til danske børn. Der er rigtig gode muligheder for at komme rundt i hele området på blå pister - også en dagstur via Kleinarl til Zaugensee kan køres på blå pister. Det eneste problem kan være de nederste nedfarter, men her kan man bare tage gondolen ned til dalstationen.
Saalbach er efter min opfattelse mere et "voksensted" med fart på afterski og natteliv, men selvfølgelig er der også muligheder for børn og begyndere.
God fornøjelse - hilsen Claus Peter

Profilbillede af Maria
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Der er mange danskere i Saalbach, især i uge 7, og skiskolerne Snowacademy, Fürstauer og Zink har flere dansktalende skiinstruktører.

Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Nu har jeg været i Wagrain/Flachau men dog ikke i Saalbach.

Jeg skal ikke kune sige om pisterne i Saalbach er sværere end i Wagrain, men der er altså ikke ret mange sammenhængende blå pister i Wagrain og slet ikke hvis du vil rundt i hele området! Hvis du kun kan køre blå er du jo nærmest nødt til at holde dig på én bjergside hele dagen i Wagrain. I Saalbach ser det da i det mindste ud som om at du har mulighed for at køre næsten hele området igennem på blå pister?

Profilbillede af Claus Peter Nielsen
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Det er nok rigtigt, hvad Brian skriver ud fra pistekortene men efter min opfattelse er virkeligheden noget andet. Jeg finder det nemmere at komme rundt i systemet i Wagrain/Flachau/Kleinarl/Zaugensee på lette pister end i Saalbach. Ofte kan det jo være vanskeligt at forstå hvorfor en piste er blå/rød ud fra den aktuelle hældning i sammenligning med andre pister. Måske har det noget at gøre med at alle områder ønsker at have et bredt udvalg af pister i alle farver uanset hvordan det lokale bjerg ser ud.
Specielt en lang blå piste kaldet familienabfart ned til Schönleitenbahn i Saalbach er stærkt misvisende i farve. Det nederste stykke er stejlt og altid puklet sidst på dagen. Men hvis den var benævnt rød ville man ikke have sammenhæng i området på blå pister !
Med alt dette være ikke sagt, at Saalbach er et dårligt område tvært imod, men der er mange steder hvor de blå pister nok nærmere burde være røde.
Hilsen Claus Peter

Profilbillede af Jacob Lycke
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Hej Johan
Jeg har været skiguide både i Saalbach og Wagrain, og synes ikke at Wagrain egner sig specielt godt til nybegyndere/børn.
Saalbach har masser sammenhængende blå piste, og man kan kører i bund som let øvet over det meste. Det synes jeg er rigtig svært i Wagrain. Den lange tur til Zachensee på blå piste i Wagrain området, som en anden nævner, er dog super for nybegyndere/let øvede. Der plejer altid at være danske skilærere i Saalbach, som er super til børn.
Mvh
Jacob

Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Blå piste fra Wagrain til Zauchensee?? Er det noget nyt? Den er da heller ikke tegnet ind på det officielle piste kort, eller er det mig der misforstår? Hvis ikke de har ændret noget siden jeg var der sidst skal man da minimum en fem ti minutter med bus for at komme mellem de to områder.

Profilbillede af Jacob Lycke
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Til Brian: Når der snakkes om den lange tur (og blå) til Zauchensee, så er det 10 min bus fra Wagrain til Kleinarl, og derfra til Zauchensee på ski via Flauchauwinkl.

Til Johan: Som en anden også nævnte så er den blå pist 2b som går til Vorderglemm (7 km lang) kun blå nogle steder, og der hvor den reel er rød er den tit meget opkørt og med hård sne. Men 2b er også den eneste blå som ikke er blå i Saalbach.

Profilbillede af Johan
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Mange tak for svar om pister og skilærere.

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Jeg vil mene at Saalbach er et ligeså godt område for børn som Wagrain. Pisterne er måske, en anelse sværere end i Wagrain, men det er meget lidt. Byen i Saalbach synes jeg til gengæld er noget hyggeligere.

Profilbillede af Johan
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Vi endte med at tage til Saalbach. Jeg svarer lige på mit eget indlæg med egen holdning nu hvor vi har været begge steder.

Saalbach er superhyggelig by med gågade og masser af liv, restaurant og fester (ikke så relevant for småbørn). Det er der intet af i Wagrain.
Saalbach har superfedt nybegynder småbørne område lige ved hotellerne i midten af byen, MEN det er kun for skiskolerne, så vi blev smidt ud, og skiskolen havde ingen danske hold. Dog enkelte danske skilærer som kunne hyrest som privat lærere. Jeg forhørte mig hos alle skiskolerne i både Saalbach og Hinterglemm. Oppe på bjerget var skiskole området også lukket kun for skiskolerne. Fedt, tak for nothing Saalbach med små træklifter og transportbånd
I Wagrain er nybegynder/småbørnene området også fesent både for Rot-Weiss-Rot og den anden skiskole. Oppe på bjerget for 2.-3. dagen lidt bedre med transportbånd og slalom figurer, og ikke mindst åbent for alle.
Når det er sagt var mine børn på 4 og 6 efter hhv. 1 og 3 år på ski store nok til at komme med på de blå pister i Saalbach. Den lille skulle holdes lidt i hånden nogle gange de første dage, men sidste på ugen kørte de begge i hopparken, på transportpisterne og på den ret ideelle bernkogelbahn.
Et lille minus på Saalbach er at lifterne i byen ikke er super sammmenhængende. man skal gå nogle hundrede meter op og ned af gågaden med sine ski, som er fint for voksne men for 4-6 årige fungerer det meget bedre i Wagrain, hvor skiene kan stå i Grafenberg liftstaionen og der ikke er så meget slæberi.
Kæmpeplus i Saalbach Posthaus hotel var inden- og udendørs svømmebasin, som blev brugt hver dag efter ski. I Wagrain er der også badeland, men det er oppe i Kirchboden, så det er lidt besværligt.
Saalbach's sammenhængende område synes jeg er superfedt som voksen. Mens man i Wagrain skal bestemme sig for om man tager mod Grafenberg/Alpendorff, Kleinarl/Zachensee eller Flachau fra om morgenen. Flachau kan man dog også nå med den nye G-link fra Grafenberg.

Jeg har taget de blå /transport løjper fra Kleinarl mod Zauchensee med løvehovederne og liften med tegneseriefigurer - hit for små børn, det mangler der i Saalbach. Der er noget ovre ved Leogang, men der skal man zigzagge på tværs af bjerget en time eller to før man når over.

Iøvrigt har vi været begge steder i uge 6, hvor der er fint med plads og kun enkelte gange kø ved de mest udsatte steder.

Jeg er i syv sind med 2018.

Søg   Svar på indlæg