Saalbach og børn på 4 og 6

Profilbillede af Johan

Hej - vi er begyndt at overveje at droppe det ellers sikre valg med dansk skiskole til børnene på 4 og 6 i Wagrain/Zell am see og fået kig på Saalbach, da det (i hvert fald på kortet) hænger utrolig godt sammen med blå pister.
Her er der tilsyneladende ikke dansk skiskole, så jeg vil lige høre om der er nogen der har erfaringer med Saalbach området og mindre børn. Er det velegnet?

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Claus Peter Nielsen
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Hej Johan !
Vi har været i Wagrain og Saalbach mange gange. De senere år dog ikke med børn.
Saalbach er et super skiområde, men efter min opfattelse lidt mere udfordrende end Wagrain.
Jeg ville til enhver tid vælge Wagrain, hvis jeg skulle have mindre børn med. De mange danskere i området gør det trygt for børnene og skiskolerne er gearet til danske børn. Der er rigtig gode muligheder for at komme rundt i hele området på blå pister - også en dagstur via Kleinarl til Zaugensee kan køres på blå pister. Det eneste problem kan være de nederste nedfarter, men her kan man bare tage gondolen ned til dalstationen.
Saalbach er efter min opfattelse mere et "voksensted" med fart på afterski og natteliv, men selvfølgelig er der også muligheder for børn og begyndere.
God fornøjelse - hilsen Claus Peter

Profilbillede af Maria
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Der er mange danskere i Saalbach, især i uge 7, og skiskolerne Snowacademy, Fürstauer og Zink har flere dansktalende skiinstruktører.

Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Nu har jeg været i Wagrain/Flachau men dog ikke i Saalbach.

Jeg skal ikke kune sige om pisterne i Saalbach er sværere end i Wagrain, men der er altså ikke ret mange sammenhængende blå pister i Wagrain og slet ikke hvis du vil rundt i hele området! Hvis du kun kan køre blå er du jo nærmest nødt til at holde dig på én bjergside hele dagen i Wagrain. I Saalbach ser det da i det mindste ud som om at du har mulighed for at køre næsten hele området igennem på blå pister?

Profilbillede af Claus Peter Nielsen
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Det er nok rigtigt, hvad Brian skriver ud fra pistekortene men efter min opfattelse er virkeligheden noget andet. Jeg finder det nemmere at komme rundt i systemet i Wagrain/Flachau/Kleinarl/Zaugensee på lette pister end i Saalbach. Ofte kan det jo være vanskeligt at forstå hvorfor en piste er blå/rød ud fra den aktuelle hældning i sammenligning med andre pister. Måske har det noget at gøre med at alle områder ønsker at have et bredt udvalg af pister i alle farver uanset hvordan det lokale bjerg ser ud.
Specielt en lang blå piste kaldet familienabfart ned til Schönleitenbahn i Saalbach er stærkt misvisende i farve. Det nederste stykke er stejlt og altid puklet sidst på dagen. Men hvis den var benævnt rød ville man ikke have sammenhæng i området på blå pister !
Med alt dette være ikke sagt, at Saalbach er et dårligt område tvært imod, men der er mange steder hvor de blå pister nok nærmere burde være røde.
Hilsen Claus Peter

Profilbillede af Jacob Lycke
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Hej Johan
Jeg har været skiguide både i Saalbach og Wagrain, og synes ikke at Wagrain egner sig specielt godt til nybegyndere/børn.
Saalbach har masser sammenhængende blå piste, og man kan kører i bund som let øvet over det meste. Det synes jeg er rigtig svært i Wagrain. Den lange tur til Zachensee på blå piste i Wagrain området, som en anden nævner, er dog super for nybegyndere/let øvede. Der plejer altid at være danske skilærere i Saalbach, som er super til børn.
Mvh
Jacob

Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Blå piste fra Wagrain til Zauchensee?? Er det noget nyt? Den er da heller ikke tegnet ind på det officielle piste kort, eller er det mig der misforstår? Hvis ikke de har ændret noget siden jeg var der sidst skal man da minimum en fem ti minutter med bus for at komme mellem de to områder.

Profilbillede af Jacob Lycke
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Til Brian: Når der snakkes om den lange tur (og blå) til Zauchensee, så er det 10 min bus fra Wagrain til Kleinarl, og derfra til Zauchensee på ski via Flauchauwinkl.

Til Johan: Som en anden også nævnte så er den blå pist 2b som går til Vorderglemm (7 km lang) kun blå nogle steder, og der hvor den reel er rød er den tit meget opkørt og med hård sne. Men 2b er også den eneste blå som ikke er blå i Saalbach.

Profilbillede af Johan
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Mange tak for svar om pister og skilærere.

Profilbillede af Jan Spile
Sv: Saalbach og børn på 4 og 6

Jeg vil mene at Saalbach er et ligeså godt område for børn som Wagrain. Pisterne er måske, en anelse sværere end i Wagrain, men det er meget lidt. Byen i Saalbach synes jeg til gengæld er noget hyggeligere.

Søg   Svar på indlæg