Rute til Idre

Martin Lauridsen 10/01 2016 19:41

Hej, efterhånden er det ved at være 5 år siden vi sidst var på Idre Fjall på ski, men i uge 7 tager vi en nostalgi tur med vores lille skiklub. De sidst mange gange har vi kørt ad e 45 fra Gøteborg og videre ad 66 fra Malung via Salen til Idre. Men hvordan ser det ud at køre ad E 6 via Oslo, Elverum, Trysil og Drevsø. V har kørt sidstnævnte for snart 10 år siden, og da var motorvejen ikke færdig, nogen der kan sige hvor langt de er nået med det, både i Sverige og nord for Oslo

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Lene Nielsen 11/01 2016 20:53

Sv: Rute til Idre

Jeg ved så meget, at der i 2015 er åbnet noget motorvej fra Oslo mod Trysil, som afkorter turen til Trysil med 1 time og vejforholdene til Oslo er super gode. Jeg skal selv til Idre i uge 5, men har ikke været der før, så det sidste stykke vej kender jeg ikke

Kaj Kruuse 12/01 2016 09:28

Sv: Rute til Idre

Hej Martin
Du har nu ubrudt motorvejsstrækning, fra Gøteborg til Oslo og hele strækningen nord for Oslo, til du skal dreje fra, ad vej 3, til Elverum. Strækningen, Elverum, Trysil, Drevsjø og Idre, er også fin at køre. Men som du nok selv ved, så saltes der ikke særlig meget, fra Elverum og resten af vejen, i Norge.
Mvh Kaj

Lene 17/04 2016 17:41

Sv: Rute til Idre

Det er ikke nødvendigt at vente på en regning for vejafgift. Det er såre simpelt at sætte en brobizz i forruden til registrering under kørsel og så er regningen ovenikøbet betalt, når man kommer hjem.

Martin Lauridsen 29/01 2016 23:35

Sv: Rute til Idre

Ok, det var netop hvorvidt motorvejen fra Gøteborg til Oslo var færdig jeg var i tvivl om. Vi har netop kørt præcis den rute du beskriver op gennem Sverige, Jesper. Egentlig er jeg enig langt hen ad vejen omkring nordmænd og deres blød hat kørsel, og om svenskernes evne til at rydde vejene for sne, så selvom man kører på hovedvej går det stadig tjept. Vejen fra Salen til Malung er dog ofte ren sammenkørt sne/is, (her kørte vi galt for 6 år siden ) men det samme gælder vejen fra Drevsjø til Idre via vejen gennem Norge. Vi er som sagt en hel flok der skal derop, så måske ender det med vi tager begge veje og ser hvilken der er bedst ;-)

Jesper Hedegaard 30/01 2016 13:24

Sv: Rute til Idre

Ja - så gik det så galt at vi bestilte hytte i Vemdalen i aftes, så jeg tror vi prøver den klassiske rute over Jönköping og op mellem søerne denne gang - det ser ud til at være så meget kortere end turen over Göteborg at det kan betale sig, selvom vi får meget lidt motorvej på turen.

Malung-Sälen strækningen kan være lidt træls - men så prøv at køre videre mod Särna...hvis vejen til Sälen er glat, så er denne genvej til Idre Fjäll rigtigt underholdende. Smal, snoet og endnu mindre ryddet - først på det sidste stykke før Särna åbner vejen op og bliver pænt bred - og ganske lige ;o)

Men vi er lidt spændte på vejen over Jönköping - det er nok 10 år siden vi sidst kørte den vej og da var der temmelig meget vejarbejde på lange strækninger - det var også tiltrængt med forbedring og gerne udvidelse af den vej. Nogle stræk var allerede færdige og i fin stand, så mon ikke vejen nu er bedre end dengang.

Husker første gang vi kørte den vej - 2 biler i kortege: efter mørkets frembrud lå vi vel omkring 100 km/t, da vejen tydeligvis blev smallere - og dårligere.....vi ramte en tværgående sænkning i vejen efter en eller anden opgravning af vejen: bagvognen på vor gamle Volvo 745 gik i luften og landede sådan lidt ude af sporet fra forhjulene - det gave nogle interessante meters kørsel før der var ro i vogntoget igen !
Nok godt det samme at det skete på tør vej - men pludseligt havde vi ikke så travlt mere ;o)

Ja - strækningen ned til omkring Drevsjø have vi oplevet som noget nær ren is på hjemvejen. På udvejen kørte vi gennem Sverige på tørre veje og der var altså ingen nedbør i den uge 1-0 til Svenskerne i snerydning ,o)

Martin Lauridsen 30/01 2016 13:47

Sv: Rute til Idre

Ja, sorry, det var selvfølgelig også vejen mellem Salen og Sarna jeg mente. Kl 04.30 ved de sindsygt skarpe sving hvor man via broen kører over elven, 15 cm. nyfalden sne, bang... ind i autoværnet ved broen, venstre forhjul smadret. Ikke så morsomt med 4 børn i bilen... Siden har listet os gennem denne strækning ;-)

Jesper Hedegaard 17/01 2016 23:14

Sv: Rute til Idre

Vi har nu kørt til Idre Fjäll og de seneste år Sälen gennem ca 15 år.
Jeg har godt hørt rygter om at nordmændene er bedre til at rydde vejene end svenskerne, men vor oplevelse er det modsatte !
Der er ganske rigtigt udbrudt motorvej til Oslo - vi kørte der forrige vinter til og fra Trysil. Men selvom du ikke skal stoppe for at betale bompenge ved Svinesund-broen og Oslo mere - så skal de nok får dig alligevel; der er sat en masse kameraer op over motorvejen, så du får bare tilsendt regningen senere....
I dag er der tydelig forskel på landevejenes tilstand; svenskernes landeveje slår nordmændenes med flere længder. Samtidigt kører nordmændene som gamle koner; er der 80 km/t kører de 70 for en sikkerheds skyld, så de ikke bliver taget af fartkameraerne.
Har familie, der fik hele 2 billeder præsenteret efter hjemkomsten - ved 6-tidenen lørdag morgen bankede politiet på og ville gerne vise ferie-billeder - det var sgu et par dyre billeder !
Svenskerne skal skilte før en strækning med kameraer, og de lokale kører godt nok tit som tossede mellem kameraerne, for så at bremse ned i tide.Men i det mindste kommer man hurtigere frem ;o)
Så op ad E6 lige forbi Göteborg, tag afkørsel 94 - Lerbomötet - og forsæt nordpå ad E45 - Indlandsvägen. Denne fortsætter svjh helt op forbi Kiruna, så husk at dreje til venstre mod Sälen i Malung ;o)
Bemærk at ruten fører gennem en kendt by: (Fucking) Åmål ;o)
Google foreslår også at dreje nordpå allerede ved Hälsingborg og køre over Jönköping - det giver flere km på landevejen, men stort set sammen køretid. En delår siden vi kørte den vej sidst, der var vejene ikke så gode alle steder - til gengæld var der meget vejarbejde sidste gang, så det er sikker blevet bedre siden.

Jesper Hedegaard 31/01 2016 22:36

Sv: Rute til Idre

Åh - der...grimt sving hvor der svjh stort set kun er plads til en bil ad gangen, så man må holde tilbage for modkørende. Først en venstre-kurve og så måske 50m senere kommer den grimme højre-kurve - bedst som man ku tro man er gennem det værste. Og så skal man endda gerne holde bare lidt fart på gennem det højre-sving; på vej ud af det kommer der en god lille stigning, hvor man godt ku hænge lidt, hvis det er glat.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen