Råd om rejse til Livigno i bil

Anders Jørgensen 03/01 2019 11:04

Hej.
Jeg vil høre om nogen har gode råd angående tur til Livigno. Både mht. byen men også omkring transport derned/hjem. Bl.a. vil jeg gerne høre om erfaringer med bil-tog fra Schweiz (?)
VH Anders

Kommentarer:
Der er i alt 5 svar i denne forumtråd.

Peter 07/01 2019 12:32

Sv: Råd om rejse til Livigno i bil

Hej Anders,
Jeg har kun prøvet at køre ind i Livigno lørdag morgen - fredag kender jeg ikke til, men mener at huske at tunnellen er åbnes skiftevis i hver retning. Det er lørdag hvor der lukkes for at køre ind i Livigno 3-4 timer, mens byen tømmes for dem, der skal ud.
Eneste ulempe ved at komme med første tog fra Klosters og dermed tidligt ind i Livigno er at intet er åbent. Vi måtte sidde i bilen et par timer inden vi kunne komme ind på hotellet.

Peter 03/01 2019 11:33

Sv: Råd om rejse til Livigno i bil

Vil klart anbefale at tage biltoget i Klosters - 20 min gennem bjerget. Vi tog det først tog, hvilket betød at vi lige nåede at komme med ind tunnellen til Livigno inden den blev lukket, så der kun kommer biler ud af Livigno. Tunnellen er ensrettet og de skiftes til at køre hhv. den ene og anden vej. Lørdag er den sat til kun at være åben ud af byen fra 06-10. Kommer man når den kun kører ud af byen bliver man placeret på store ventepladser indtil den åbner igen. Derfor synes jeg det er en fordel at tage det første tog.
På hjemturen kørte vi ud af Livigno ved 4:30 tiden så vi kunne nå det første tog den anden vej. Det fungerede også fint.

Jeppe Boel 03/01 2019 19:18

Sv: Råd om rejse til Livigno i bil

Jeg kan kun tilslutte mig Peters kommentarer. Men også lige tilføje at biltur til Livigno er en dyr fornøjelse. Du skal både betale for vejafgifter i Østrig og Schweiz, biltog begge veje og tunnel begge veje. Er i kun 2-3 i bilen kan det ikke betale sig. Og slet ikke hvis du også skal med færgen fra Sjælland....
ski og støvler er billige i livigno og de er mega dygtige til finde det er rigtigt til dig. Sprut er billigt, men lad dig ikke friste af at tage for meget med ud, for tolderne i Schweiz er emsige. Og køber du ski etc, så sørg for at smide boner, æsker og alt hvad der kan spores tilbage til byen ud. Og tag så at have en skøn tur. Du kan godt glæde dig. Det gør vi, men vi må pænt vente til uge 12...

Anders Jørgensen 03/01 2019 20:25

Sv: Råd om rejse til Livigno i bil

Hej. Tak for gode svar som vækker appetit på rejsen.
Til Peter; jeg er ikke helt sikker på hvad du mener med første tog inden de lukker så der kun kommer biler ud af Livigno. Jeg forstår de lukker for udkørsel om lørdagen men lukker de også den anden vej om fredagen eller passede det bare med at køre ind fra det første tog om fredagen....?
VH Anders

Klaus Nielsen 03/01 2019 21:57

Sv: Råd om rejse til Livigno i bil

Hej jeg hr været i livigno 17 eller 18 gange så har prøvet alle transport måder der findes til Livigno. Selv køre vi fredag morgen og hele dage til vores hotel i østrig, på den sydlige side af Feer pas. Så der der kun ca 120 km tilbage.
Fordel kun bilafgift østrig ca 12 ero, og tunnelen ind til byen. Da man kun køre af mindre veje i Schweiz behøves vejafgift ikke. Vejen er mindre, men ok meget lidt trafik der lørdag formiddag, og man er udviklet.
Ankommer til Livigno ved frokosttid, når den er spist passer det med at lejligheden kan overtages, så lejes der ski og købes ind. Starter skiferie udvilet, og ingen stress og søndag morgen første mand kvinde på bjerget.
Livigno er halv besværlige at komme til men byen leverer i form af hygge, mad og vin man kun kan drømme om i kbh, og så har jeg kun oplevet dårlige sne 1 gang over de seneste 20 år og altid dage med sol.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen