Ondt på ydersiden af fødderne!

Gitte 19/11 2009 20:56

Når jeg står på ski, så får jeg så ufattelig ondt på ydersiden af foden, hvilket gør at jeg kun kan slå på ski ½ time af gangen ca.

Er der nogle der har nogle råd og kan hjælpe!

Jeg er platfodet, hvis det har noget at sige!

På forhånd tak!

Gitte

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Gitte 20/11 2009 10:52

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Hej begge,

Mange tak for hjælpen.

Jeg har ikke selv støvler, men vil dog alligevel prøve at snakke med en fagmand og det og prøve at lade være med at stramme min støvler om foden.

Gitte

Martin Langdahl 20/11 2009 12:07

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Jeg har samme problem som dig, og jeg har ikke nogen løsning til dig, men min erfaring er at der skal være en flad bund på sålen. jeg har forsøgt mig med min formstøbte sål (fra en bandagist), og det gjorde bare alt meget værere. Lige en kort anekdote - jeg havde mine såler i mine støvler på en dagstur til Canazei, hvor vi kører over til Val Gardena og Ortisei. Jeg havde MEGET ondt i føderne den dag. Vi holdte pause der ovre - ca. 20-30km skiløb fra Canazei. Jeg tog støvlerne af for at få lidt omløb til føderne - men det tog mig 20min. at få støvlerne på igen... jeg endte med at have ondt i den ene fod i 3 dage efter.

Hvis jeg bare cruiser rundt, så spænder jeg ikke de nederste spænder - kun så de ikke flavrer rundt, det gør at jeg kan holde i lidt længere tid af gangen. Desuden spænder jeg altid mine støvler op i liften, og så undgår jeg slæbelifte. Hvis jeg lander ind i en slæbelift, så bevæger jeg mig så meget som muligt i støvlerne (skøjter lidt, eller laver lidt sving med skiene). Jeg har også haft succes med at tage føderne op af støvlerne ved pauser. Jeg har også købt mine egne støvler som jeg har fået udvidet lidt (som der også var en der foreslog tidligere), de skal nok have en ekstra tand her til vinter.

Søren Christensen 20/11 2009 15:21

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Jeg havde samme problem da jeg var afsted første gang, og tænkte det ville jeg aldrig igen, så købte mine egne støvler. Der er dog mega stor forskel på støvler. F.eks. kørte jeg først i en rossignol støvle i str. 31.5 Den føltes lidt smal i det og fik det samme problem som du beskriver med krampe på ydersiden af foden. Jeg var så i en Surf & Ski butik, hvor de hjalp med at finde den helt rigtige. Jeg fik en atomic støvle i str. 29.5 dvs. 2 numre mindre, men den sidder bare helt kanon, og hvis jeg vil behøver jeg ikke tage støvler af ved frokost og lign. de er bare helt kanon og have på. Så køb din egen støvle. Dit skiløb bliver bedre, og det bliver meget meget sjovere :)

Jan Møller 20/11 2009 18:45

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

For det første: Køb din egne støvler.
Når du cykler rundt i brugte støvler ved du ikke hvad du får.
Du ved ikke hvad fejlen er.
Og det er dine fødder det går udover.

For det næste: Køb din støvle i det land hvor du vil stå på ski.
Så kan du gå ned og sige til dem: Det virker IKKE. Det skal laves om.
Og det vil i mange tilfælde ikke koste dig en krone eller Euro.

Det hjælper ikke at købe støvler her i DK og så kommer derhen hvor man skal stå for derefter at finde ud af at det ikke virker.
Så er der lidt lange til den butik her i DK.

Sattack 21/11 2009 08:41

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Som flere nævner er køb af egne støvler vital for en optimal oplevelse på skiferie. Det er kun dine fødder der kommer i dem, hvilket er betrykkende generalt, og mere vigtig formet derefter.

I Danmark findes der forretninger der er specialiseret indenfor skisport. Det betyder personalet der beskæftiger sig med skistøvler er uddannet til at lokaliserer givne fodproblemer og kan udbedre på forskellige vis. Derved menes special fodsåler og udblokning af skal ved knyster deslige.
Når de rigtige støvler er fundet udfra de oplysninger du har givet såsom erfaring, kørestil, fremtidig mål og udvikling, har du mulighed for at tage dem med hjem. Der tager du dem på og står/går i dem, for at føle om de er behagelige (måske ikke hvis man netop har fodproblemer) og lever op til krav. Hvis ikke tager man et andet par med hjem, hvis man ikke allerede har taget 2 par med hjem.
Derefter begynder selve udformning af støvlerne, menes udblokning ved lokaliseret problem. Det er meget vigtigt at man giver information om tidligere erfaring og ikke mindst er ærlig. Efterfølgende opvarmes inderstøvler således de sidder som fod i hose.

Når man stolt kommer hjem med sin nye investering tager man dem på flere gange inden afgang. Det giver mulighed for de sidste justeringer inden afgang og man kan dermed nyde alle skidagene uden at bruge tid i forretning hvis disse er købt ved selve destination. Ligeledes minimeres efterfølgende tid og ærgelser ved eventuel fejl og reklamation. Jeg har dog ikke oplevet nogens støvle gå i stykker grundet produktionsfejl.

Hvis man vil købe på destination kunne man måske allerede vide hvilke støvler man gerne vil have, og ikke mindst 100% kende sin fod for formning af støvle.
Der er sikkert penge at spare og man kan så gøre op med sig selv om man gerne vil kunne gå hen til forretningen i Danmark.

Blot til information har jeg købt både i udland og forretning i Danmark.

Og lad så sneen falde ...

Gitte 22/11 2009 17:47

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Mange tak for alle indlægene - dejligt at folk gider dele deres erfaringer og viden...

Joos 23/11 2009 21:21

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Du kan, hvis du altså selv køber støvler, få skummet en inder støvle.

Jeg har selv en skummet inderstøvle, og som skiløber er det en ny verden, når man første gang stikker sine fødder i sådan et par, de er intet mindre end fantastiske...

Og de bliver lavet 100% efter DINE fødder, lægge osv.

Ole Poulsen 19/11 2009 21:31

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Hej Gitte,

Det kan skyldes, at du ikke har plads nok i dine støvler (hvis det er egne støvler du kører i)og når du spænder til,så bliver din fod presset lidt sammen, specielt hvis du kører med indlæg eller en lidt tykkere indersål. Har selv fået lavet en såkaldt superfeet (specielt lavet indersål, fuldstændig skabt til foden) men da den kom i støvlen krampede jeg og inder- og ydersider gjorde seriøst ondt (på linie med det du beskriver). mit fod blev løftet en smule og det var nok til skabe pladsmangel i støvlen. Efter en udvidelse af selve plastikskalen i støvlen (sker langsomt med varme) passede min støvle, som fod i hose. Har aldrig haft et bedre skiløb eller støvle efter det.

Så inden du skifter støvle eller for den sags skyld dyrere såler m.v. så tal med en fagmand om en udvidelse af støvlen ikke kan afhjælpe dit problem.

med venlig hilsen

Ole

Kenneth 20/11 2009 07:42

Sv: Ondt på ydersiden af fødderne!

Hej Gitte;

Jeg synes at det vil være en rigtig god ide, at tage dine støvler med til en ekspert-butik, så I i fællesskab kan efterse dine støvler.

Men en årsag kunne være, at du blot strammer dine støvler for meget. Man skiløbere har en tendens til stramme spænderne henover føden for meget, da man gerne vil have sin støvle til at sidde så tæt som muligt. Men, en støvle skal sidde til, rundt om "benet" og blot spændes henover foden.

Problemet er, at når man først er begyndt at krampe til, så er det for sent. Man kan altså ikke bare spænde dem op i 5min, og så er de gode igen.

Men mit bedste råd er, at tage dem med ind til en surf & ski butik, og så tage en snak med dem.

Håber du kan bruge det, og at du får en krampe/smerte-fri vinter.

Mvh Kenneth

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen