Offpiste i Gastein

Profilbillede af Kasper Kveiborg

Hejsa.

Årets skitur går i år til Gasteinområdet (Dorfgastein), som ofte er blevet rost herinde i forummet. Da der ikke er nogen i familien, der har været i området før tænkte jeg, at jeg ville lave lidt forarbejde.

Jeg ville høre om, man kunne få lidt hints til gode offpisteruter. Da jeg er lidt mageligt anlagt vil jeg foretrække nogle let tilgængelige ruter. Jeg er rutineret på pisten (14-15 uger) og har også en del rutine i offpisten. Stejlhed og pukler er kun en udfordring. Drops er ikke min stærke side, så ikke for mange af dem. Som alle andre vil jeg selvfølgelig gerne have mulighed for at lave "first-tracks". Personligt foretrækker jeg eksponerede sider, men en god skovtur er også helt ok (træerne skal dog ikke stå så super tæt, at man ikke kan få fart på skiene).

På forhånd tak til alle jer, som er villige til at afsløre jeres hemmeligheder.

Kommentarer Svar  
Offpiste i Gastein

Hej,

Hvor den gode offpiste er afhænger jo i sidste ende desværre i høj grad af sneen :)

Har du set videon på http://skisport.dk/oestrig/badgastein/video/ ?

Den kommer lidt omkring - filmet over 4 dage sidste år i påsken.

1. dag var i Dorfgastein, hvor du finder masser af nem tilgængelig skovskiløb, og enkelte større flader (pas på lavinefare på den største åbne (nordside) mod Grossarl.

2. dag var Sportgastein som er præget af nem tilgængelig offpiste på store åbne flader over trægrænsen, og stejlere skovskiløb under mellemstationen. Fra toppen er der en decideret rute (nordsiden) mod Böckstein. Den bør nok ikke køres uden guide m. mindre I er meget rutinerede og ved hvad I gør.

3. og 4. dag var Graukogel som primært er skovskiløb uden andre mennesker.

I år er der jo kommet en ny hurtig kabine fra Angertal til toppen af Stubnerkogel... den giver også muligheder for nemt tilgængelig offpiste, om den bliver for nemt tilgængelig og dermed smadret af turister i bagvægt (smiley) må vi jo se :)

Men generelt vil jeg da anbefale jer at hyre en guide... ikke blot fordi det er sikrere sådan, men også fordi han bringer jer til nogen steder I ellers aldrig ville have fundet.... og bringer jer hjem igen ikke at forglemme.

Og tilbage er jo så blot at håbe på sne - sne - sne.

ps. og afslutningsvis så lige en kæphest. Hvis du er begyndt at søge efter offpisten, så få nu købt den rygsæk m. bipper, sonde og skovl :) (jeg antager du ikke har, sorry :)

vh
Thomas - http://alpeferie.dk/

Profilbillede af Kasper Kveiborg
Offpiste i Gastein

Hej Thomas.

Ja, jeg har set din video én gang eller to (hvor tror du, jeg fik ideen til gastein? ;-)).

Er der nogle specifikke ruter,der er anbefalelsesværdigt eller er det en klassisk "op med liften og kør ved siden af pisten"? Jeg er klar på nogle traverser på nogle hundrede meter, men gider ikke ud på en større udflugt.
Prøver hvert år at lokke familien med på en guidet tur, men for det meste kører vi, hvor pisterne er indenfor synsfeltet.

Mht lavineudstyret er jeg medlem af en skiklub, hvor jeg kan låne den slags til en rimelig pris, så den del er der styr på.

Offpiste i Gastein

Hej,

Tjah, bumbum... kører du rundt alene?

I givet fald vil fraråde alt skovskiløb eller svært tilgængeligt terræn. Der så dumt at køre ind i et træ og først blive fundet dagen efter :)

Rent statistik har sportgastein nok den bedste sne (der faldte mere end 13 meter sne sidste år). I sportgastein er der også masser af store åbne flader hvor far fint kan nappe offpisten, mens familien kører på pisten og I mødes så forneden.

I sportgastein er der et par markerede "offpiste-ruter". Nem offpiste og lige til at gå til... men derfor også hurtigt relativt hurtigt opkørt i de store uger (hvornår skal I derned?).

Et andet alternativ fra toppen af sportgastein er en tur væk fra alle folk - den du bør have guide med på. Den har en fætter beskrevet på http://kai.thesubmachine.com/blog/?p=18.

Den tur er nok i kategorien som en af de bedste "turoplevelser".

Er sneen til det er Dorfgastein vel mit ynglingsted. Det er indbegrebet af Østrig når det er bedst... super hang, hurtige lifte, græs/mosbund (ikke klipper) og hygge all over - og stort set ikke andre udenfor pisterne (det er et typisk familiested hvor niveauet ikke er voldsomt prangende på pisterne).

Men svært at sige hvad der er bedst... det er som sagt sneen som i sidste ende bestemmer hvad der er bedst. På nordsiderne er sneen typisk bedst, men det typisk også der du har størst lavinefare.

vh
thomas - http://alpeferie.dk/

Profilbillede af Kasper Kveiborg
Offpiste i Gastein

Ja, man kører jo helst ikke alene, så min kæreste plejer at være nemt at lokke med:-)

Desværre skal vi afsted i uge 7, da min nevø skal have fri fra skole.
Vi valgte Dorfgastein, da vi kunne bo tæt ved lifter, der løfter op i et nemmere område (min niece er ikke så gammelt, så hun sætter lidt dagsordenen).

Lækkert at høre, at der er god offpiste i baghaven:-)

Offpiste i Gastein

Nu vil jeg nødigt pille noget fra dig, men da jeg var der sidste år i uge 8, var der simpelthen ingen reel offpiste. Selvfølgelig kan du køre uden for de markerede piste, men offpiste af karakter var der altså ikke at finde! :(

Men det skal da også siges at jeg stort set kun til Sportsgastein, da det bedste sne og de færreste mennesker var der.

Men håber du/I får en god tur. :)!

Profilbillede af Ole Kveiborg
Offpiste i Gastein

Hej

Ja, det er mig og mine børn, der er skyld i alle Kasper genvordigheder, når han skal på ski.
De gode off piste muligheder (hvis sneen er til det) lyder fint og det ser godt ud med alt det skovskiløb - så må vi jo se at få ham det lært...
og det er her mit tillægsspørgsmål kommer ind: hvordan ser det ud med skandinaviske skilærere i Dorfgastein, da den yngste i givet fald vil opholde sig der noget af tiden og farmand derfor kan tage lidt mere ud med Kasper og kæresten

MVH
Storebror

P.S. Undskyld for at have 'stjålet' tråden til dette tillægsspørgsmål

Søg   Svar på indlæg