Østrig - nye regler

Profilbillede af Arne Bonnesen

Har nogen fundet en klar melding om de omtalte nye regler, hvor lægeattest på overstået Covid-infektion ikke længere gælder. Er det gældende fra nu eller senere, og er der mulighed for dispensation?

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Morten
Sv: Østrig - nye regler

Hej Arne,

Udenrigsministeriet skriver på sin hjemmeside, at de har fået oplyst at den østrigske ambassade i København, at de nye omtalte regler, hvor lægeattesten for tidligere smittede ugyldiggøres, er effektueret og aktiv. Men på de østrigske myndigheders egne hjemmesider er der umiddelbart intet at læse om denne nye regel. Tværtimod skriver de fortsat, at en lægeattest for overstået covid-19 infektion er gyldig i stedet for en negativ PCR-test.

Så med disse modstridende oplysninger, vil jeg da anbefale dig at ringe til den østrigske corona-hotline på tlf. +43 800 555 621, hvis du er ramt af de nye regler, som måske/måske ikke er effektueret.

Vh. Morten

Profilbillede af Kim Schmidt
Sv: Østrig - nye regler

Hej Arne,

Danmark har specielle regler, da vi er klassificeret som et virusvariantområde. Derfor skal man kigge efter de specielle regler, og på de Østrigske Sundhedsmyndigheders hjemmeside. Her har reglen siden den 25/12, været at man skal stille med 3 stik, og en negativ PCR-test.

Jeg kontaktede den Danske Ambassade i Wien, da jeg blev meget forvirret over de forskellige oplysninger der flyder rundt på de officielle hjemmesider. De oplyste at de dagen forinden, var blevet gjort opmærksom på det forhold. De skrev på et tidspunkt, at Myndighederne havde givet forskellig rådgivning.

Og ja, jeg har læst at folk stadig (i går, søndag) for oplyst, at lægeerklæring er nok :) Tror det roder i Østrig.

Selv blev jeg testet positiv i start december og testede i går negativ efter 6 uger, så ferien på torsdag er reddet :)

God ferie uanset udfaldet :)

Vh. Kim

Profilbillede af Kim Schmidt
Sv: Østrig - nye regler

Undskyld - glemte lige, har man været testet positiv, så tæller det som 3 stik - men stadig skal der bruges negativ PCR.
Vh. Kim

Profilbillede af Arne Bonnesen
Sv: Østrig - nye regler

Vi skal køre hjemmefra lørdag morgen kl 05:00 og er fremme kl 19:00 (Håber vi)
PCR test bliver taget torsdag kl 19.50
Forhåbentlig har vi svar, inden vi skal køre lørdag morgen!!!
Østrig har godt nok gjort det bøvlet for os.

Profilbillede af Anders Hansen
Sv: Østrig - nye regler

Jeg har netop talt med AGES. Der er ingen vej udenom karantæne, hvis man ikke har en negativ pcr-test - og den kan som bekendt være svær at få, hvis man har været positiv/syg. 3. Stik uden negativ pcr-test giver mulighed for indrejse, men man skal stadig i karantæne. Så Aufwiedersehen Ôsterreich - bonjour France…..

Profilbillede af Fuzzyboy
Sv: Østrig - nye regler

Gode nyheder til tidligere smittede: Det lader til at kravet om negativ pcr test for Østrig fjernes fra på mandag. Kilde: https://borsen.dk/nyheder/udland/ostrig-lemper-rejseregler-danskere-med-tre-stik-slipper-for-test?utm_source=seneste+nyt&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_6

Søg   Svar på indlæg