Norge - medbragt mad

Jette 30/12 2017 08:33

Vi skal til norge for første gang og sksl bo i lejlighed. Vi ønsker at tilberede så meget mad som muligt hjemmefra... men bliver i tvivl om man må det?! Nogen der vil dele deres viden på området??

Kommentarer:
Der er i alt 11 svar i denne forumtråd.

Arne Bonnesen 01/01 2018 10:55

Sv: Norge - medbragt mad

Er du i tvivl om, hvad du må indføre - herunder tilberedte kartofler - kan du kontakte den norske ambassade. De bør kunne give et klart og troværdigt svar.

Agnethe Engelst Lassen 16/01 2022 10:48

Sv: Norge - medbragt mad

Er helt amatør på det område. Nu skal vi til Norge for første gang(ellers Østrig)
De 10 kg er det pr. Bil eller person ???

Og kartoflerne må de være tilberedte ? F. Eks frosne bådekart. ???

Thomas Pedersen 16/01 2022 19:46

Sv: Norge - medbragt mad

Det har vi aldrig tænkt over… har haft frosne kartofler med pomfrit,kart.både og. biksemad… alså stort set alt hvad vi skulle bruge til 8 Pers.

Thomas

Karina Jensen 17/07 2018 15:19

Sv: Norge - medbragt mad

Nu var det godt nok i december 2017, at spørgsmålet blev oprettet. Jeg tillader mig dog alligevel at supplere, da spørgsmålet stadig er aktuelt. Der er restriktioner på max 10 kg. Reglerne kan læses i vedhæftede link.
https://www.toll.no/no/varer/mat/handle-i-utlandet/

Lilian 30/12 2017 10:28

Sv: Norge - medbragt mad

Hej Jette
Hvis I skal bo i lejlighed, formoder jeg, at der hører et køkken til, og at I er frit stillet mht. måltider. I køkkenet kan I opvarme den færdige medbragte mad - husk at holde den godt kold på rejsen, dybfrosset i flamingokasse eller frostboks. Hvis I skal have ris til maden, så kog den på feriestedet, da ris ikke bør genopvarmes. Vi har gennem 15 år været faste vintergæster i hytte i Norge og har medbragt ca. 95 procent af vores forråd hjemmefra. Og vi har levet som grever!
God rejse - og velbekomme!
Mvh. Lilian

Arne Bonnesen 30/12 2017 17:58

Sv: Norge - medbragt mad

Det er ikke tilladt af tage kartofler med til Norge!

Simon Kruse 30/12 2017 21:52

Sv: Norge - medbragt mad

Tag så meget med som muligt da det er meget dyrt der oppe

Jette Hansen 30/12 2017 22:10

Sv: Norge - medbragt mad

Tak for svar! Skal lige sikre mig at jeg har forstået det helt rigtig... så jeg må godt lave fx lasagne, millionbøf osv. Herhjemme, fryse de færdige retter ned og tage dem med til norge??
Det med kartofler hsvde jeg heldigvis styr på. Gælder det ogaå rodfrugter??

Brian Lund 30/12 2017 22:44

Sv: Norge - medbragt mad

Det er ikke alt der er vanvittigt dyrt i Norge, tit er der f.eks. grøntsager fra Norge til vanvittige priser; 30 NOK for én rød peber og et andet sted i butikken har de så importeret rød peber til 2 for 20 NOK eller omregnet cirka 16 DKK... (Set i april i en Rema 1000). Det samme gør sig gældende for mange andre varer, det lykkedes os at finde f.eks. pasta, sodavand og slik til stort set samme priser som i Danmark. Andre varer var lidt dyrere og enkelte væsentligt dyrere, som f.eks. kød (og øl ;-) )

Så med mindre i har virkeligt meget plads og en virkelig stram økonomi ville jeg nok overveje hvor meget jeg egentligt gad at slæbe med selv. Kød, ja måske, hvis man har mulighederne for at holde det frossent hele turen så det ikke bliver dårligt. Øl helt sikkert! Alt andet ville jeg personligt nok lade blive hjemme.

Tillægsspørgsmål til de norske kartoffeleksperter, hvad hvis det er tilberedte kartofler? Er det stadigvæk forbudt? (Kartoffelmos, skiveskårede kartofler, pommes frites)

Ink Junkie 31/12 2017 09:17

Sv: Norge - medbragt mad

Vi har altid medbragt maden selv, når vi skulle til Norge. Vi bor normalt i en hytte med køkken og har derfor blot varmet maden - og selvfølgelig lige tilberedt de sidste ting. På denne måde har vi haft fokus på at spare tid, mere end penge. Vi har medbragt alt fra suppe, lasagne, gryderetter og til den helt store julemenu.

Ulla Petersen 01/01 2018 03:35

Sv: Norge - medbragt mad

et godt tip til at have hjemmelavet mad med er; put en frysepose i et mælkekarton og kom gryderet ol i og en luk posen med poselukker og folde top af karton ned og så i fryseren. de er gode som frostelementer med andre madvarer på turen. evt få fat i en lille flamingo kasse ala dem gris og ko lev varer i.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen