Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Profilbillede af Kathrine

Hej

Jeg overvejer at køre på skiferie til saalbach i en lille Chevrolet spark, men er i tvivl om, om bilen kan holde til det. Bilen er 10 år gammel.

Nogen der har erfaring med at køre på skiferie i mindre/ældre biler?

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Christian Rasmussen
Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Hej Kathrine.

Det ville jeg ikke være nervøs for.

Evt får skiftet olie og oliefilter.

Kontroler dine vinterdæk er iorden
Evt. efterspændene dem.
Og tjek der er luft i resevedækket.

Vi køre selv til Østrig i en hyundai i20 (lille mellem klasse bil)

Hastigheden bliver omkring 120km/t.

Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Husk snekæder. Hvis der er skiltede med kæde brug er det ikke til debat om man skal bruge dem eller ej. De SKAL bruges. Og de skal være godkendt til brug i Østrig.

Profilbillede af Johnny Madsen
Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

hej
hvis lysten er der, til at køre selv, bilen er trimmet og ok, og I ikke er for mange, kan du ikke gøre mere, sats på at det bliver en god tur.
Men hvis ¨du er i tvivl og I skal af sted en uge, så kan Sneexpressen måske hjælpe jer, og I kan hygge jer i bussen undervejs. (fra ca dkr. 1200 pr person retur) ( win win - 8 hele dage på ski )

Profilbillede af Lars
Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Hvis din bil er rimelig velholdt og du er vant med at køre langt, og følge det hektiske tempo på Autobahn burde der ikke være særlige problemer. Ellers vænner du dig til det... ;)
Tjek bremser.
Sørg for olie & filterskift. Luftfilter.
Medbring ekstra olie, sprinkler & kølervæske til hård frost.
Medbring thermo & et godt uldtæppe hvis du hviler, eller ender i langvarig kø, undervejs.
Forvent kø op til flere timer, hvis tyskerne holder ferie på samme tid..
Derfor kører jeg helst om natten, og sørg for at være forbi Hannover inden 5!
Go tur

/Lars

Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Jeg har ikke kørt lange ture i noget der var lige så småt, til gengæld har jeg kørt lange ture i noget der var mindst lige så gammelt (flere gange)!

Så længe bilen er i mekanisk god stand; bremser ok, olieskift overholdt, ingen ting der føles "underligt", ingen ratslør eller rysten i rat, ingen hakken eller underlig motorgang, ingen kobling der glider og så videre, så ville jeg ikke være bange for at køre en lang tur!

Jeg ville dog som minimum vælge at køre i en bil med kaskoforsikring da du så har mulighed for at ringe til SOS international og få vejhjælp og/eller gratis lejebil hvis uheldet skulle være ude!

Én gang fik vi netop brug for SOS international, godt nok mistede i en halv dag på ski, men vi fik gratis vejhjælp og en lejebil til resten af ferien!

Sv: Lille bil på skiferie? Godt eller skidt

Som andre skriver - hvis bilen er i mekanisk orden burde der ikke være problemer i det. Har selv kørt til Østrig i bil der var over 20 år gammel - Audi 80 fra 1993. I vinteren 15/16 var den 3 gange i Østrig, og det var efter den havde rundet 500.000 km.

Søg   Svar på indlæg