Køb af skistøvler i udlandet

Jesper Pl. 16/01 2007 20:09

Hej

Efter en del år på ski vil jeg mene, at det er på tide, at købe nogle støvler. Jeg læst hele forumet igennem og har stadig et par spørgsmål.

1. Er det billigere i udlandet? I år skal jeg til Sälen og tænkte på at købe der.
2. Er det ikke en fordel, at kunne prøve støvlerne på pisterne og kan man overhovedet bytte støvlerne når man har brugt dem på pisterne?
3. Er der nogen der har købt støvler i sälen eller kender et godt sted i Sälen(lindvallen)?
5. Når man kun står max en gang om året kan det så betale sig at anskaffe en støvle hvor man får formet støvlen efter ens fod?
6. Er der et specielt støvlemærke, som er godt til kyllingeben=meget tynde ben?

håber der er en venlig sjæl der har to minutter til at svare.

Jesper

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Mette 17/01 2007 14:25

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Hej Jesper

Jeg har da lige 2 min :o)

1) Jeg købte mine i Tyskland, hvor jeg sparede differencen i momsen.
2) Tror næppe du kan få dem byttet når du har brugt dem. Du kunne måske finde den model du gerne vil, og så leje en tilsvarende model i en dag/time. De fleste steder får du pengene tilbage for lejet udstyr, når du efterfølgende køber udstyr.
3) Den springer jeg lige over, da jeg ikke har været der :o)
4) Øhh, ingen 4??
5) Ja helt sikkert. Er faktisk i tvivl om der stadig laves støvler, der ikke kan varmes op... Derudover kan det klart anbefales at købe en formstøbt sål, istedet for den filt sål støvlen kommer med. Sådan en sål koster 300 kr.
6) Lange har jo ry/rygte for at lave støvler til smalle ben/fødder. Personligt vil jeg ikke købe det mærke, da jeg sværger til Salomon. Men det vigtigst er, at de sidder til og at du kan bevæge dine tæer.

Held og lykke med købet.

Hilsen Mette

Henrik 17/01 2007 17:32

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

3. Der ligger en stor Stadium (med fokus på vintersport naturligvis) ved receptionen / McDonalds.
6. Lange er korrekt godt til tynde ben / smalle fødder. Det har jeg selv og jeg kører Lange med stor fornøjelse. Min par er en fire-fem år gamle og stadig rigtigt gode for mig.

Mvh Henrik

Jesper Pl. 13/11 2009 14:10

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Købte en lækker støvle sidste år, og fik lavet en formstøbt sål. Med hensyn til mine kyllingben så fik jeg lavet et ekstra hul i støvlen og flyttet de to beslag der lukker rundt om benet.

Jeg kan kun anbefale at man køber sine egne støvler og får lavet en sål. Nu reagere skiene som jeg gerne vil have det og jeg fryser ikke mere om mine små føder:-)

Tak for jeres svar

Jesper

Jesper Pl. 17/01 2007 20:39

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Tak for svarene. Så blev jeg lidt klogere.

Jesper

Rasmus 18/01 2007 04:18

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Hej Jesper,

Jeg har selv meget tynde ben og fødder. Jeg startede med at købe en Lange støvler der var meget smal, men desværre viste det slet ikke nok. For det første var mine ben for tynde, men jeg havde også en lav vrist. Disse to ting gjorde at jeg sidste erkendte at jeg nok måtte se mig om efter en skummet inderstøvle. Altså en 100% formstøbt inderstøvle og jeg må sige at mine skiferier er sindsygt meget sjovere nu hvor jeg ikke længere er hæmmet af manglende kontakt med mine ski pga for store støvler.

Canazei Uge4 :o( 28/01 2007 21:16

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Det lyder ret spændende med den formstøbte inderstøvle, Rasmus.

Ved nogen om en sådan støvle kan støbes til alle yderstøvler - så man f.eks. kan købe sig en Lange-støvle, og efterfølgende støbe en ny inderstøvle, hvis standardstøvlen ikke strammer tilstrækkeligt om fod og/eller læg?

--
Mvh. den netop hjemvendte - der har planer om at beslutte mig for et par støvler nu mens jeg ved hvor "skoen trykker", og så købe dem når sæsonen går på hæld :o)

Jesper Pl. 18/01 2007 20:20

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

HVad koster sådan en lækker støvle, der er formstøbt efter ens fødder og ben?

Jesper

Rasmus 18/01 2007 21:02

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Jeg gav 4800,- for inderstøvle og yderstøvle. Det kan sagtens fåes noget billigere, hvilket afhænger specielt af den yderstøvle du vælger. Men dyrere end 4800 skal du nok ikke regne med og så skal du også huske på at du altså får toppen af poppen og at du har en støvle der vil holder i rigtig rigtig mange år.

Er du fattig studerende så er det selvfølgelig mange penge, men kan du finde pengene i budgettet, så er det helt sikkert pengene værd. Det er vel omkring 2000 ekstra i forhold til en almindelig støvle, men 2000 kroner er jo ikke særlig mange penge i det lange løb. Tænk på alle de penge du smider ud hvert år på skiferie, som du nu vil få mere ud af med et par ordentlige støvler. For mit eget vedkommende var jeg simpelthen nået til et punkt hvor jeg stort set ikke kunne blive bedre, men nu har jeg noget at arbejde med de næste mange skiferier ;-)

Jesper 19/01 2007 12:31

Sv: Køb af skistøvler i udlandet

Vrøvl. Man kan ALTID blive bedre!

Ellers enig omkring støvlevalg. Det er ikke her der skal spares :-)

Jesper

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen