Knæproblem

Jool 20/08 2021 13:22

Har fået konstateret slidgigt i venstre knæ på indersiden, går til GLAD træning og cykler på racercykel flere gange hver uge, skal på ski i julen glæder mig efter en vinter uden ski, er dr nogle af jer der har erfaring og evt gode råd til hvad man kan gør, så jeg kan løbe på ski uden de store problemer

Kommentarer:
Der er i alt 6 svar i denne forumtråd.

Kurt Larsen 23/08 2021 16:55

Sv: Knæproblem

Hej Jool
Ca. 3 mdr. før min sidste skiferie for laaaaang tid siden (19/20 sæson) fik jeg et ødelagt indvendigt ledbånd i en fodboldskamp. Efter behandling og en god snak med fysioterapeut købte jeg knæbind med stivere hos https://www.rehaboteket.dk/ De har knæbind til næsten alle typer knæskader og selvom der er metalstivere i knæbindet genere det ikke skiløbet overhovedet. Påtænker faktisk at købe et mere så jeg har på begge knæ for ekstra sikkerhed nu hvor man er kommet godt op i årene.
Lad os håbe på en god skisæson 21/22 begge ture er bestilt :)
Mvh
Kurt

Jool 24/08 2021 08:00

Sv: Knæproblem

Hej Kurt
Tak for dit svar, det var også noget i den stil jeg havde tænk på, så kikker på deres hjemme side skal til n speciallæge i begyndelsen af september så tager også en snak med ham, skiferie er bestilt i julen og uge 9
hilsen jool

Jool 28/08 2021 09:59

Sv: Knæproblem

Hej Kurt
jeg har kikket på deres hjemmesid der er mange slags knæbind med stiver til salg hvilken model købte du???
På forhånd tak jool

Michael Poulsen 29/08 2021 10:18

Sv: Knæproblem

Hej Jool
Du bliver nødt til at få en fys til at hjælpe dig med at finde det rigtigt bind/skinne så du får den korrekte aflastning.
Jeg ville egentligt skrive noget helt andet, så det kommer her:
Jeg har ikke slidgigt i knæet, men rev for nogle år siden mit korbånd over. På trods af god genoptræning har jeg det bedst med at køre med en knæskinne, så det ikke sker igen.
Jeg har kørte med forskellige typer, og det er her pointen i mit indlæg starter!
Overvej nøje om du skal have en skinne som er lavet af metal og som er nogenlunde åben, eller om du skal have en som er lavet i stof. Fordelene ved stofudgaverne, er at de giver (alt efter model) en fornuftig kompression, som kan være med til at give støtte og modvirke hævelse. Metalskinnerne giver udelukkende støtte til dit led, enten til at rette op (slidgigt) eller holde på plads (korsbånd eller anden ustabilitet).
Hvis du som mig er meget aktiv skiløber bliver et stofbind temmeligt lugtende i løbet af en uge, og sikkert også før. Det er besværligt at nå at vaske og få det tørt over natten, så man skal i hvert tilfælde have et par stykker at skifte imellem.
så for at opsummere: få hjælp til at finde det rigtige, og overvej nøje om det skal være en skinne i metal eller stof. Jeg har begge slags og de er hver i sær gode og har fordele og ulemper.
Hvis du vil have et alternativ til webbutik så skulle sport112.dk være gode. Der kan man vist også få noget vejledning.
Mvh
Michael

Kurt Larsen 02/09 2021 06:52

Sv: Knæproblem

Hej Jool
Jeg købte denne model https://www.rehaboteket.dk/ortoser/knaebandage/knaebind-med-metalskinner-optimal-stabilisering
Men tal med din fysio/læge for at finde den rigtige type
Mvh
Kurt

Jool 03/09 2021 10:27

Sv: Knæproblem

Tak til Michael og Kurt for jeres gode råd, som jeg vil følge
jool

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen