Knæoperation og skiferie

Julie 24/11 2008 15:38

Hej
Nogle der kan sige noget om, hvordan udsigterne er efter en miniskskade og operation i sidste uge er i forhold til skiferie i uge 2? Mon det er muligt at nå at blive genoptrænet?

Kommentarer:
Der er i alt 9 svar i denne forumtråd.

Lars Larsen 16/12 2008 12:28

Sv: Knæoperation og skiferie

Det er jo et temperaments spørgsmål og selvfølgelig også et spørgsmål om din fysiske form. Jeg vil mene at det rent fysisk sagtens kan lade sig gøre at træne knæet op, men mentalt sidder der måske nogle hindringer.

Jeg ødelagde menisk, korsbånd og brusken i knæet. Blev opereret og stod på ski ganske kort tid efter. Jeg anvendte en støtteskinne, som hjalp mig meget. Knæet behøver egentligt ikke den store støtte, såfremt muskulaturen er stærk, men mentalt hjalp skinnen mig til at tro på at knæet holdt.

Bodil Hansen 17/01 2009 11:24

Sv: Knæoperation og skiferie

Hej
Ikke to knæoperationer er ens. Jeg blev miniskopereret den 19 nov 2008, og har stadig problemer.Har fulgt genoptræningsprogrammet nøje.
Min anbefalig til dig......vent med skiferien til næste år, det er vigtigere med et velfungerende knæ resten af livet.
Mvh Bodil

Carsten Christiansen 12/12 2008 00:07

Sv: Knæoperation og skiferie

Det kan du godt opgive min kæreste blev opereret iknæet for 4 uger siden og vi skulle på skiferie i uge 4 men hendes læge siger at det kan hun godt
glemme alt om i denne sæson , så desvære men god bedring

Rasmus Alenkær-jørgensen 22/12 2008 21:06

Sv: Knæoperation og skiferie

Hej.

Jeg er selv i Samm esituation, med et knæ der ikke helt er på toppen. For mit vedkommende er det 3. gang jeg tager på ski umiddelbart i forbindelse med en ikke færdig optrænet knæ-operation, og for mit vedkommende er der ingen tvivl om at det handler ligeså meget om teknik som optræning. Hvis du har 2 ugers skiferie-erfaring i alt og ikke føler dig sikker på ski, og er typen der kører med kraft i stedet for teknik, vil jeg fraråde dig at gøre det. Er du derimod født med ski på fødderne og har en god teknik, og VED hvornår du ikke skal presse den længere kommer d rigtigt langt med et neoprenbind og en rulle gaffa.

/Rasmus

Jonathan Reichert 12/12 2008 07:19

Sv: Knæoperation og skiferie

Det kommer naturligvis an på hvad vi snakker om her. Har aldrig hørt det med at staten ikke betaler, men hvis det er sandt er det dog ret stor hindring. Det skal dog siges at mit knæ røg af led i uge 2 sidste år og havde en skiferie i uge 7. Blev frarådet af alle til at tage afsted, men da jeg ville miste pengene, tog jeg chancen. Jeg havde en fin skitur, med lidt hævning på kneetet, og undgik at falde for meget :)

Held og lykke og pas på

Pernille Hansen 12/12 2008 08:40

Sv: Knæoperation og skiferie

Tal med din læge eller fysioterapeut - det er meget forskelligt fra person til person, og kun de kan sige, hvordan det ser ud for dig.
En meniskoperation kan på ingen måde sammenlignes med en forstuvning eller forvridning - og netop meniskoperationer har ry for ikke at blive rigtigt gode nogensinde, hvis man ikke tager dem alvorligt.
Diverse støttetape og støttebind er kun med til at øge opmærksomheden omkring knæet, en egentlig støtte giver de ikke, hvis uheldet er ude.
Og det er korrekt, at hvis lægen fraråder dig at tage afsted, dækker den danske sygeforsikring ikke, hvis du kommer til skade på ferien. Det har ikke noget med 3 måneder at gøre, men dette bruges ofte til rettesnor, hvis der er tale om ukomplicerede sager, hvor lægen ikke er involveret.
Hvis du vælger at tage afsted, er det vigtigt, at du får lægen til at dokumentere skriftligt, at du er fysisk i stand til det.

Nicolai Bendix Madsen 24/11 2008 18:21

Sv: Knæoperation og skiferie

Hej,
Sportstape:),forstuvede foden ved færgen, på vej på skitur, stod på ski en hel uge med hjælp fra sportstapen. Men nu er knæet jo noget andet, god bedring.

Kristina 24/11 2008 19:38

Sv: Knæoperation og skiferie

Hej og god bedring....

Snak med din læge...
men du skal være klar over at der ikke er nogen forsikring " heller ikke den gulesyesikring" der dækker hvis du får brug for læge hjælp eller behandling i 3 måneder efter din operation...

Jeg brækkede min skulder i uge 8 sidste år og var af den overbevisning at jeg skulle på ski igen i uge 12... men min læge fortalte mig at hvis der skete nget var det for egen regning.... da den danske stat ikke betaler i 3 måneder...

Så det kan god være at du lige skal skubbe den skiferie til de 3 måneder er gået.... for ikke at komme til at hænge på en kæmpe læge regning hvis uheldet er ude....

Held og lykke.

Søren 20/12 2008 18:31

Sv: Knæoperation og skiferie

Det bare rigtigt, det som Lars Larsen skriver ! Få lavet så meget genoptræning som mugligt, og køb Dig et knæbånd med stytte i ! Har selv været turen igennem ! Havde ingen problemer.... Det er et på år siden ! Nu kan jeg kun mærke mit knæ, hvis der bliver givet rigtigt gas i flere dage.... Så tager jeg knævarmer på, og så er der helt iorden igen ! Og jeg kan ikke mærke noget til den gamle skade, når jeg er kommet hjem ! Heller ikke i mit daglige arbejde, som servicetekniker !

Venlig hilsen. Søren S.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen