Ideer til hotel / sted

Jens 07/09 2008 19:56

Hej,

vi er to familier der skal på skiferie med børn første gang. Drengene er lige fyldt 4 når vi skal afsted, så der skal være en ski-børnehave på stedet.

De steder vi har set på er:

Maria Alm
Wagrain
Livigno
Alpe D'huez

Vi har fravalgt Norden grundet vi ønsker at tage afsted i uge 5 eller 6, og vi regner med at det bliver for koldt der.

Vi har følgende krav til hotellet.

Halvpension (morgen samt aftensmad)
Børnevenligt (altså ikke for fint, så børnene ikke kan lege)
Hotellet skal gerne ligge tæt på terrænet/liften/ski-skolen, så vi slipper for transport.

Prisen er ikke så vigtig - det er klart vigtigere at rammerne er fantastiske for knægtene så de får en god ferie - samt selvfølgelig også at det skal være et fornuftigt sted for de voksne at både stå på ski, samt hygge sig.

Er der nogle her i forumet der har været på hoteller der kan anbefales jvf. mine krav.

På forhånd tak.

Jens

Kommentarer:
Der er i alt 8 svar i denne forumtråd.

Rasmus 07/09 2008 22:04

Sv: Ideer til hotel / sted

Hejsa

Alpe D huez, med Danski på hotel Le refuge kan tilbyde det du søger ... Et godt og hyggeligt hotel, med dansk personale (sikkert rart for ungerne). Har god ½ pension 3 retter hver dag og en dag med 5. Ligger lige ned til en piste som fører til en lift, skift til en anden lift og du er hvor det hele starter i
alpe.

Vi har i hvert fald nydt det..
Mvh
Rasmus

Ejnar Pedersen 07/09 2008 23:38

Sv: Ideer til hotel / sted

Hej

Enig med Rasmus. Der er desuden også danske skilærere.
De andre sestinationer ( hvor jeg ikke har været ) er efter omtale også aktuelle .

Mvh

Ejnar

Mogens 08/09 2008 15:28

Sv: Ideer til hotel / sted

Der er også lige Valmorel, står godt nok ikke på din liste, men SKITOTAL har der i byen et chalet med 1/2 pension og rigtig gode forhold for børn. Skibørnehaven er med dansk guide og stedet ligger lige ud til pisterne.
www.ski-total.dk. Har selv arbejdet der som guide, kanon sted for familier

Niels Leth-sørensen 09/09 2008 09:22

Sv: Ideer til hotel / sted

Hej Jens

Jeg vil klart anbefale at turen går til Maria Alm. Byen har lagt sit fokus på børnefamilier, området ved selve Maria Alm er lille og overskulig. Højmark Rejser gør meget i Maria Alm, kig hos dem eller følg linket fra Skisport til hjemmesiden.

Min erfaring, har selv en pige på 6 år som er har været med siden hun var 6 mdr.

Vigtigt:

At bo tæt ved liften og pisten og jeg mener tæt 50-100 meter.

At området er overskuligt og der er børne områder på toppen af bjerget,
hvis der mangler sne er dette vigtigt.

Skibørnehave ? har aldrig brugt dem, man er vel på familieferie ?

Men det er her det er vigtig at bo tæt på pisten, så er det hurtig at skift hvis der er børn der er trætte og ikke lige gider at stå på ski.

Skiferie med børn i den alder er en lang tålmodigheds prøve, du får aldrig stået så meget på ski selv som du håber på. Gør jer selv det klart.

Wagrain er også et godt alternativ, modsat Frankrig er turen ikke så lang til Østrig, men det er jo en temperament sag.

Med børn i den alder er det bestemt ikke vigtigt hvormange piste km. der er, for du får dem aldrig brugt. Du vil oplev at i kommer til at køre på de samme få udvalgte pister. Men hvis jeres børn har det sjovt og er glade, er I det også. Lige nu er det en invistering i fremtiden.

Go´ tur


Mvh

Niels Leth


http://www.lethstravel.dk

Mikkel 09/09 2008 19:36

Sv: Ideer til hotel / sted

Mange ad de store danske skirejsebureauer (fx Danski og Northlander) driver selv hoteller i alperne. Så hvis i lægger vægt på nordiske gæster og sprog (og evt. legekammerater til ungerne) er det en fin idé. Nogle af disse hoteller er usle mht værelsesstandard andre lidt bedre. Ofte bliver der lagt vægt på god mad. RIMELIG PRIS!!! Der er ofte mulighed for selv at vælge transportform tog/bus/bil/fly. Vær opmærksom på meget forskellige transporttider hvis du vælger bilen. Der er mange timer til forskel på en nordlig destination i Østrig og en af de sydligere i Frankrig.


Alletiders til børn hvis du spørger mig!

Jesper Hedegaard 09/09 2008 20:53

Sv: Ideer til hotel / sted

Jamen nogle af de steder kender vi da ;o)
Lad mig prøve mest at kommentere dem, jeg kender....

Maria Alm: rygter - fra gode venner: fint sted for børn og voksne.

Wagrain: var der forrige år med vor datter, da 9 år: vi kommer der ikke igen - ikke mange steder at tage børn med rundt.

Livigno: OK - det er over 15 år siden - den gamle 12-13 minutters slæbelift til den fjerne side af dalen var noget af en prøvelse - selv om morgenen ;o) Den er dog erstattet af en stol for år siden. Men vi husker ikke stedet som specielt blødt og børnevenligt, hvad bakkerne angår. Og så er der jo italienere over det hele - på godt og ondt. Vi skulle bare bruge ski-bussen hver dag - og der kørte 3 i fast rute. Vi skulle på ved det første stoppested - på 2. dagen lærte vi at gå over vejen og tage bussen op til endestationen og ned igen - ellers kom vi ikke med ved det 1. stop. Det viste sig at en af busserne - på skift - holdt ved en restaurant hele dagen - chaufførerne skiftedes da til at holde pause...med bus!

Alpe D'huez: 2 besøg uden egne børn: området er meget varieret og lige ved byen er der faktisk gode muligheder for at børnene kan være med.
Den ene gang fik vore venner med børn hjemmefra at vide at der var dansk skiskole til børnene. Da vi kom derned lød beskeden: Der er ikke danske børn nok i denne uge - brug den franske skiskole ! Det var forresten et dansk bureau, der stadig holder til der i byen. Selv om vi på den tur havde valgt et lidt bedre hotel en bureauets eget slyngel-hotel var det spild af penge; det var ikke et hår bedre - trævrtimod var vi belemret med en ligeglad vært og hans usædvanligt irriterende, rødhårede svigersøn.
Havde vi taget slyngel-hotellet havde vi fået samme standard - men med venlige, danske værter ;o)

Og at i ikke vil nord på så tidligt på vinteren....tjah; vor oplevelse gennem tiden er at St Anton over jul og nytår kan diske op med alt vejr mellem regn og voldsomt snefald - med ligeså skiftende temperaturer. Det er altså et chance-spil at ramme en lun uge med masser af sne ;o)
Selv tager vi til Idre Fjäll i uge 3 - for 9. gang i træk.
Så får vi se om vi ender deroppe 2 gange igen í den kommende sæson ;o)

Lisbet 09/09 2008 21:07

Sv: Ideer til hotel / sted

Har godt nok ikke været lige de steder du beskriver - men andre steder i Østrig.
Min erfaring er, at med børn i den alder er Norden altså suveræn.

Hytterne er større, der er plads og rum - og ski in ski out er et must med så små børn. Det er guld værd, at kunne køre hjem og spise frokost - eller tage en pause, når ungerne er trætte. Og det er altså anstrengende hvis du skal hele vejen ned eller op med en kabinelift eller andet.

Det er guld værd at børnene kan køre ned igennem troldeskoven, askeparken eller snøgubbern, at de kan se børne-tv på værelserne. At de kan forstå, hvad der bliver sagt af skilærerne, at de kan møde andre børn, der taler dansk eller at de alle steder i bakkerne bliver mødt af servicemindede og forståelige ansatte (ved lifter, skiskoler m.m.), der hele tiden har et øje på, om ungerne er i sikre hænder.

Jeg har ikke været i Norden i uge 5 (men skal faktisk til vinter) men senere. Til gengæld har jeg i uge 10 været udsat for både 20 graders frost og tø. Og vi klarer jo det hele.

Så jeg ville overveje det en gang til.

Idre fjäll er også en af mine favoritter.

vh Lisbet

Flemming 10/09 2008 12:59

Sv: Ideer til hotel / sted

Vi tager til Maria Alm med Højmark.
Godt område - ikke kæmpe stort - men med muligheder for alle.
Der er dansk skiskole og -børnehave.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen