HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Per Bach 19/02 2018 14:34

Jeg har stået på ski i 17 år, i gennemsnit 3 gange om året, på nær skitur til canazei, Livino og Alpe Huez altid rejst nordpå.......

Jeg kan på en dag køre 80-100 km ned af pisterne nordpå og det betyder mange ture af den samme piste.... nu har jeg fået overtalt min datter til og tage sydpå, hun er god på ski, fik ski som 1½ årig og kan uden problemer tage de stejleste pister..... Så nu leder jeg efter et sted til os i uge 7 :-O som er det bedste ud fra nedenstående ønsker

mange pistekilometer, røde og sorte.....
God sne, er forvent med god sne oppe nord, orker ikke alt for meget tø sne (så højere jo bedre)..
Ved det er svært og finde steder hvor der ikke er mange i uge7, men nogen steder må der være flere end andre steder....
Gode lifte og skibuser....
Jeg regner med at vi selv kører, så ikke noget langt nede..... 1000-1300 fra grænsen

Jeg har tænkt på St. Anton eller Sölden, men har altid været nervøs for berusede personer på pisten og andre der kører med hovedet under armen..... er det bare en fiks ide jeg har som ikke findes i virkeligheden??

Jeg har virkelig brug for nogle input og jeg glæder mig så meget til og høre hvad i mener...

På forhånd tak
Per

Kommentarer:
Der er i alt 17 svar i denne forumtråd.

Jeanette 14/03 2018 20:42

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Hej Per
Vi er også kæmpe fan af SkiStar og er altid i Åre på en af vores skiture. Og sneen nord på er bare top!!
Der er få steder syd på hvor der ikke er crowded i uge 7 og vi har prøvet en del steder. Men vi falder tilbage på Corvara og San Cassiano i Italien. De ligger i samme område som Canazei men på modsatte side af Sellarondaen end Canazei. Her er der plads på pisterne også i uge 7 og ingen fulde tosser og med det niveau det lyder til at I kører på, vil i kunne få nogle fede lange dagsture.
Der er ingen danske bureauer der har rejser til andet end Canazei. Men vi plejer at finde noget på Alta Badia turist hjemmeside, hvis vi ikke booker direkte der hvor vi har boet før. Men det kræver noget tid og søge og google.
Og du er ikke ene om at være tidligt ude. Vi har også booket til uge 7 2019 i det område.
Mvh Jeanette

Jool 19/02 2018 16:53

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Hej
Hvis man kombiner Sølden med Hoch/Obergurgel, så får du alt det som du søger, tilbragte nogle dage i uge 4-5 overnævnte sted, her mødte jeg en tysker i liften (kabineliften er stedet for korte chat ) han erklærede at grunden til at han kom her var "her kommmer folk for at løbe på ski, derfor er der ikke fulderikker på pisterne" og jeg må give ham ret

Brian Lund 19/02 2018 17:17

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Der er jo næsten et helt år til uge 7, så der er jo masser af tid til at tænke over det!

St. Anton og Sölden er to rigtig gode bud i forhold til pistekilometer og snesikkerhed, men der vil være masser af tryk på i uge 7, til dels med lange lift køer og også en enkelt fulderik sidst på dagen.

Området ved St. Anton hænger dog også sammen med Lech, Zürs, Warth og Schröcken, i disse byer vil der nok være væsentligt mindre fest-stemning end lige ved St. Anton.

Hvis du kan nøjes med et område der med sine 100km pister kun er "lidt" større end dem i norden, så kunne Obertauern måske være en mulighed, det ligger relativt højt med sine 1630-2313m og er internationalt knapt så kendt som mange andre østrigske områder i samme størrelse.

Obergurgl der ligger længere inde i dalen forbi Sölden kunne måske også være en mulighed, der er lidt mindre run på end i Sölden og knapt så meget afterski. Til gengæld ligger området også rigtig højt med toppen over 3000m. Og så gælder liftkortet ved 3 eller flere dage som noget nyt også i Sölden, så i har mulighed for at tage en eller flere dage der.

Kaltenbach kunne måske også være en mulighed, de har knapt så mange pistekilometer, til gengæld ligger toppen relativt højt og skipasset gælder til hele Zillertal inklusiv Hintertux gletsjeren. I Zillertal finder du også Zell am Ziller og Mayrhofen der også byder på masser af udfordrende skiløb, men også store menneskemængder i uge 7 - og for især Mayrhofen også en del afterski som dog mest foregår nede i byen.

Brian Lund 19/02 2018 17:18

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

PS. andelen af røde pister er særdeles højt i Zillertal ;-)

Per Bach 19/02 2018 20:25

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Jeg vil lige tjekke jeres forslag ud, lyder spændende...

Men er der stadig mange fulderikker på pisterne, i byen er jeg ligeglad med dem, der kan de bare give den gas :-)

Jeg er vant til og bestille mine ferier 4-5 stk. i sv/no inden februar og jeg synes det er meget lettere hos Skistar, hvor det er noget af en jungle syd på, også fordi jeg gerne vil have en lejlighed... synes det er svært og sammenligne....

Har fået et godt tilbud i St. Anton, men ved ikke om det er svært og komme til Lech, Zürs, Warth og Schröcken ??

Synes ikke udvalget er ligeså godt i Sölden mht. lejligheder uden at prisen flyver...

Hvad med Frankrig, er det noget? Schweiz er vel meget dyr eller?

Tak for at i vil bruge tid på og hjælpe mig, det er meget værdsat :-)

Sophie Hendriksen 19/02 2018 21:49

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

St. Anton har ikke fulderikker på pisterne medmindre du kører mellem Mooserwirt og byen efter kl. 18. Men det gør man vel kun, hvis man selv har været inde på Mooser ;-) Der bliver givet den gas til afterski, men modsat andre steder i Østrig, er der ikke de der små hytter rundt omkring i terrænet hvor folk hænger og drikker hele dagen lang. St. Anton er i min optik mere fokuseret på ski og sport i løbet af dagen ig restauranterne er primært store, lyse og moderne, dvs. fokuseret på at fodre en masse mennesker men ikke for at sidde og hygge-drikke. Det er et godt skiområde, hvis man er rutineret, så jeg tror du og din datter vil kunne lide det. Nu om dage kan man tage en lift til Zürs. Det er en fin tur over, men tager noget tid. Er I i bil, så kan det give mening at køre derover og parkere i Lech i stedet for. Der findes et stort parkeringshus lige overfor Bergbahnen op til Oberlech, koster ca. 7 euro pr. dag at parkere. I kan også vælge at bo i Lech/Zürs, som tiltrækker et helt andet klientel end St. Anton. Jeg plejer selv at bo i Oberlech når det er familieferie og St. Anton når det er med vennerne. Gode og nye lifte over det hele.

Ischgl er også godt omend knap så stejlt som St. Anton. Jeg er lige kommet derfra her i uge 7 og der var propfyldt med mennesker (danskere). Mht. fulderikker på pisterne, så gælder det samme som for St. Anton. Til gengæld ufattelig mange danskere hvor egoet oversteg ski-evnerne, så jeg syntes det tit kunne blive ret ufedt med folk der ikke var fulde, men kørte som om de var. Mega dårlige på ski men med høj fart og uden kontrol. Jeg tror ikke, at jeg kommer til Ischgl i uge 7 igen, men har været der 9 gange tidligere bare i andre uger, og i mere off season er det et super sted. Der er stort set ingen der kører offpisten, så det kan man også få for sig selv.

Mit indtryk er, at kommer I over i den østlige del af Østrig, f.eks. Saalbach, så er der mere drikkeri i løbet af dagen i de små hytter oppe på bjerget. Jeg var i Saalbach sidste år, og jeg syntes der var virkelig mange der sad 2-3 lifter væk fra byen og drak sig i hegnet. IKKE fedt efter min mening.

Køreturen er lang til Frankrig, men både Val d'Isère og Val Thorens er supergod ski og der kan du bestemt få lejlighed (og genoplive gymnasietiden i en skotøjsæske!).

Jeg har selv kigget på om vi skulle til St. Moritz. Lidt længere kørertur end St. Anton, men skiområdet ser godt ud og de får som regel meget sne. De er kendt for at være fine og dyre, og man kan bestemt bo rigtig dyrt, men man kunne også sagtens få en lejlighed til "normale" penge. Jeg søgte bare på deres website, meget nemt. Man skal så bare ikke have mindreværdskomplekser over alle de andre i deres Bogner skitøj ;-)

Per Bach 21/02 2018 08:08

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Wauu..... jeg kunne snakke med dig i timevis, man kan mærke at du brænder for det og vi har fuldstændig de samme tanker omkring skiløb Sophie, du har været en fantastisk hjælp.

Tak for at du ville bruge så meget tid med at hjælpe mig, jeg har lige et par opfølgende spørgsmål hvis du kan svare på dem.

Jeg har aldrig fået opbevaret mine ski hos "Intersport" ved liften, har du prøvet det? hvor man par ski kan jeg have opbevaret der og er der lang ventetid på og få dem om morgen?
Er pisterne meget opkørt, jeg har 3 par ski, jeg har et par race, et par All M. 80Piste/20 Off og et par All M. 30P/70Off jeg elsker og køre rent på kanterne på mine race, men det går jo ikke på en sort pukkelpist, der er min 30/70 nok bedre? eller hvad siger du, tænker at jeg kun skal have 2 par med, med mindre det ikke er noget problem og få opbevaret 3 par.
Til sidst, hvor lang tid vil du mene at det tager med lift til Züez, hvis hun vil prøve det (skal jo kunne nå og køre lidt derover inden vi skal hjem og lifte lukker

Endnu en gang tak for din store hjælp
Per

Claus Peter Nielsen 21/02 2018 08:37

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Har været rigtig mange gange i Østrig på ski men har ikke opfattet det med fulderikker på pisterne som noget stort problem, bortset fra Saalbach på det lille stykke ned ad øvebakken under Hinterhag Alm. Men det kan man jo bare lade være med at køre forbi.
Vil anbefale dig området Kitzbühel/Kirchberg med udgangspunkt i Kirchberg. Det er et super område med mange muligheder og Kirchberg er en forholdsvis rolig by med alt det man har brug for og rimelige overnatningspriser. En del af skiområdet mod Mittersil er højtbeliggende og meget snesikkert, her starter skiløbet i okt.-nov. med gemt sne fra året i forvejen.
Tilkørslen er nem da området ligger tæt på Intal motorvejen.
Liftkortet kan udvides til at dække Skiwelt også - så har man rigtig mange pistekm at vælge imellem. Der er sammenhæng mellem områderne Kitzski/Skiwelt via korte skibusture.
Har lige være i området i uge 7 og det var super, men der er selvfølgelig også rigtig meget sne i år.
MVH Claus Peter

Per Bach 22/02 2018 08:12

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Vil lige kigge nærmere på dette område i aften, men min første indskydelse at der nok er for meget blåt, men må se nærmere på det.
Jeg har fået lidt mere ro på det, men efter min mening hører alkohol og skiløb ikke sammen, på samme måde som alkohol og bilkørsel :-( så kan man give den nok så meget gas når skiene er sat til hvile for natten :-)

Asbjørn Nissen 22/02 2018 11:39

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Hej
Bedste bud udfra hvad du skriver af kriterier i første omgang er Jools forslag Hoch/Obergurgel hele området ligger højt og der er ikke særlig mange mennesker på pisterne. Dit liftkort gælder desuden også til Sølden som ligger ca. 30 min. i bil derfra. Sølden er en tand mere eksponeret end Hoch/Obergurgel hvilket betyder flere på pisterne. Uge 7 er dog ikke den værste uge for uge 9 er normalt der hvor hollænderne holder ferie og her bliver der fyldt op.
Personligt finder jeg Hoch/Obergurgel for højt beliggende så tidligt på sæsonen, men Jeg er heller ikke så bange for tø sne mener ikke så meget det handler om god eller dårlig sne men om god eller dårligt teknik????
Højlalpint skiløb bliver nemt ubehageligt koldt grundet vinden, fra marts og frem er det fint.
Hoch/Obergurgel er dog utvivlsomt et godt skiområde.
PS. Jeg forstår på dit første indlæg at du helst ikke vil køre så langt også nævner du Frankrig??

Sophie Hendriksen 22/02 2018 12:51

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Hej Per,

Tak og velbekomme :-) Vi står i familien rigtig meget på ski, så min søn på 7 år har allerede stået 12 uger på ski. Vi har samtidigt haft mulighed for at bruge rigtig mange penge på ferie de sidste par år, så vi har haft kunnet gå efter "det gode" og ikke skele så meget til prisen.

Hvis du selv har mulighed for at bruge nogle penge på sagen, så vil jeg anbefale dig at tage en tur til Colorado. Vi har været i Vail 3 gange og det er efter min mening ski-himmel. Det er hamrende dyrt, så en uge løber snildt op i 100.000 DKK, særligt pga. liftkortene. En uge koster ca. 690 USD for en voksen (og du skal i øvrigt købe det her i foråret til næste sæson for at få den gode pris). Fedeste skiløb jeg nogensinde har oplevet og rigtig god service også. De har særlige områder for begyndere og familier og de klipper simpelthen folks liftkort hvis de ikke kører pænt her (og da man køber liftkort med profil, så kan man ikke købe et nyt). Så folk opfører sig generelt ret pænt, der er patrulje over hele bjerget og folk hjælper ved lifterne, man står pænt i kø, de kører gratis rundvisning osv. osv. En helt anden oplevelse end i Europa.

Jeg har haft ski opbevaret i den Intersport på Dorfstrasse lige ved rundkørslen fordi vi boede i huset. Ingen kø og superfint hvis man ikke er på afterski (så er de lukket når man kommer ned). Skidepot er en rigtig god ting synes jeg, og det har vi brugt flere steder. Jeg er magelig så jeg gider ikke slæbe grej hvis jeg kan blive fri. Der var ingen kø dengang i Intersport. Andre steder har man et skab og så er det blot et spørgsmål om hvor meget du kan klemme derind. Tror jeg havde to par stående i Intersport.

Jeg kender ikke dine ski, men ja jeg synes St. Anton hurtigt bliver kørt op. De har heller ikke helt ry for at præparere alt for perfekt, folk må bare blive bedre til at køre på ski ;-) Så det er også derfor, at jeg synes det ikke er begyndervenligt, men lyder godt til dig og din datter.

Området i Zürs er fordelt på to bjergsider og du skal have bussen fra Zürs for at komme til Lech. Så der er lidt logistik. Man kan sagtens nå at tage liften til Zürs og også køre lidt derovre, men hvis du er helt i Lech, så synes jeg det er presset at nå retur igen. Så ville jeg snuppe bilen derovre. Det er i øvrigt en virkelig flot køretur, og man kan i ro og mag få en lækker frokost oppe i Oberlech og slutte dagen med en varm kakao eller fadøl/champagne i Lech by inden i kører hjem igen til St. Anton.

Spørg endelig igen og skriv evt. til mig på mail hvis du vil have hotel/lejlighedsanbefalinger.

Per Bach 24/02 2018 19:40

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Tak til jer alle for jeres input, jeg kan godt lide og være tidligt ude og har fundet en perfekt lejlighed i St. Anton og så må den være udgangspunkt for mine ferier i 3 og 7.
Jeg blev mere og mere rundtosset med alle de muligheder og jeg vil helt sikkert følge udbud og priser i Sölden området, men det der var til at finde nu, kunne på ingen måde følge med det jeg fandt i St. Anton så derfor, men det giver mig mulighed for og se hvad der kommer op i løbet af året og så kan det jo være at det bliver Sölden området i 2020 :-)

Sophie, du lyder som en drøm for alle skiløbere, du har godt nok været mange og spændende steder, jeg tror at jeg springer Colorado over, selvom det godt nok lyder spændende og lækkert....

Men jeg tænker på, hvor lang tid vil du gætte på at det tager og køre fra Anton til Lech i bil? mener du skrev noget med bus også, ved du hvor lang tid den er om det?

Hvis du har nogle gode links, helst til lejligheder, men også til hoteller, så må du gerne smide dem på min mail :-)

Hvis der er nogen der har nogen gode ideer til pister, restauranter og alt muligt andet i området som i mener vil være noget for os og som vi ikke må misse, skriv endelig, alle input bliver taget imod med taknemmelighed :-)

Jan Spile 24/02 2018 23:05

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Hej Bach,
Jeg synes overhovedet ikke det er noget problem at løbe på ski til Lech, nå at komme rundt i området, og få en god frokost i Oberlech. Jeg her gjort det utallige gange (også med børn) og efter forbindelses liften mod Zurs er kommet, er det bare blevet endnu nemmere :-)

Per Bach 25/02 2018 09:30

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Tak Jan, for input, jeg vil prøve når jeg skal derned i uge 3 alene :-)

Hvis der er nogen der kan anbefale nogle steder og spise til billige/fornuftige penge, vi er der for og løbe på ski, så vi skal ikke sidde og nyde en gourmet middag, det har vi for meget krudt til, når det hvide guld beklæder pisterne, så simple spisesteder ..... Har i nogle stede jeg skal tjekke ud :-)

Michael Holm-jacobsen 25/02 2018 12:29

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Helt klart Canazei.
1220 km pister, noget for enhver, gode lifte.
Man kan også vælge at bo enten i gardena eller ortesi, men kommer ind i samme område..
Nemt at finde rundt og brede pister.. Og selvom der bliver lidt varmt, kan man altid køre med solen i ryggen rundt om sellamassivet og undgå alt for meget slushice, hvis man kommer ind i en varmere periode.
Det tager os ca 12-14 timer at køre derned, vejret og trafikken taget i betragtning. Skal derned i uge 10.

Mvh
Michael

Per Bach 01/03 2018 10:04

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Tak Michael,

Jeg har været der en gang og det var med et negativt indtryk og næsten 100 Euro fattigere, men det skal da ikke forhindre et nyt besøg, kører i om natten?

Michael Holm-jacobsen 01/03 2018 20:32

Sv: HJÆLP !!! har SÅ meget brug for hurtige input til rejsemål

Ja, vi kører fra 6630 rødding kl 19, imorgen den 2 marts, så er vi dernede ca kl 8. Vi er 2 der skal afsted, vi havde egentlig eftersøgt nogen der ville køre med derned og hjem, men man kan sagtens køre turen 2 mand, vi kører ikke vildtr stærkt omkring de 140-150 km/t
Jo flere gange man har været i Canazei jo federe er det, da man for hver gang tør udforske ny områder.

Mvh

Michael

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen