Godt område i norden for øvede?

Anders 26/10 2004 18:19

Hej

Vi er en flok på 6 personer, der alle er meget øvede i alpint skiløb, men har mest erfaring med Østrig og Frankrig. I år vil vi prøve en tur til Norge eller Sverige i egen bil(er), men har ingen idé om, hvor vi skal køre hen.

Vi VED at områderne kan være kedelige i forhold til pisterne sydpå, men det er vi indstillet på. Men derfor må det da godt være et sted med mere en to nedfarter. HAR prøvet Sälen, men synes pisterne ligner hinanden for meget. Har også prøvet Idrefjæld, og hvad jeg lige kan huske er det et ok område.

Hvad vil I anbefale?

Vi vil gerne sætte hyggen i højsæde i år. Afterski er ikke noget vi går efter, men håber på at kunne leje en hyggelig hytte, med pejs og masser af sne udenfor vinduerne.

Mvh
Anders

Kommentarer:
Der er i alt 12 svar i denne forumtråd.

Lone Pedersen 28/10 2008 15:01

Sv: Godt område i norden for øvede?

Yes, men jeg kan sagtens få noget ud af dette. Jeg vil så gerne til Norge igen(har været i Hafjell og Hemsedal, men det er mange år siden). Jeg prøver at lokke familien nordpå og vakler mellem om jeg skal satse på at lokke dem med til Hafjell, Hemsedal eller Trysil (5 dage til en uges skiferie). Da vi kun har været sydpå indtil nu (Frankrig med mange piste - grøn-blå-rød, masser af sne og sol og dejlig mad), har jeg svært ved at overbevise familien, om kan vi få det i Norge - og kan vi det?

Jonas 09/11 2004 18:40

Sv: Godt område i norden for øvede?

Hej Anders,

Så vidt jeg har forstået er der størst udfordringer ved Riksgränsen i Sverige og Narvik lige på den anden side af grænsen i Norge.
Begge stederne er meget meget højt oppe - flere hundrede kilometer nord for polarcirklen, så sæsonen går fra februar til juni.

Jeg har selv været i trysil, hemsedal og sälen mange gange hvert sted. Skimæssigt af de tre steder vil jeg mene hemsedal er det klart bedste sted. Der er størst variation og de bedste pister.

Afterski - jo, de har da et sted med højt musik. Men det er nok ikke lige derfor man skal tage til Norge eller Sverige. Det er de altså bedre til sydpå...:-)

/Jonas

Silas Berntsen 13/10 2008 09:07

Sv: Godt område i norden for øvede?

Nordfjeld er Godt for øvede, da der ik er så mange tumper, som kegler rundt og fylder alle pister.. Der er dog mange T lift og ik så mange stollifte... Og sidst men ik mindst ligger det på solsiden! det er super lækkert for familien, og man kan stå på (ski eller board) ned til de fleste hytter.. Hvis man er til det mere vilde, og mange mennesker, er det helt sikkert Himsedahl.. Ud over det, kan jeg anbefalde at tage bilen til Østrig, Switz eller Italien... man kan opleve 3 fede lande/kuture på samme ferie..

Niels Leth-sørensen 15/10 2008 09:22

Sv: Godt område i norden for øvede?

Hej

Har været på alle af de 4 norske ski steder der er i spil og de er alle gode på hver sin måde.

Men Hafjell trækker mest. Der er en gondol bane fra bund til top, det er sku´ dejligt det. Næste er at der gode lange nedfarter for alle skiløber og der er mange gode muligheder for off-pist. Mange hytter med skiløb til døren. Priserne, ja ja det koster da at komme på skiferie, men et godt område, gondol, lange nedfarter og skiløb til døren er vel ikke gratis.

Jeg vil anbefale Hafjell, men kan sagtens lokkes med til de tre andre steder, Trysil, Hemsedal og Nordfjell. Vi taler om top 4 i norge, det er sikkert kun rækkefølgen der kan diskuteres.

Så igen Hafjell.

Mvh

Niels Leth

http://www.lethstravel.dk

Torben 18/11 2004 01:15

Sv: Godt område i norden for øvede?

Ganske kort indlæg her!!

Har været i både trysil og Hafjell....
aldrig mere Trysil... Hafjell funker!! : )

Christian73 16/10 2008 21:39

Sv: Godt område i norden for øvede?

Hej, jeg har været i Hafjell i to omgange i 2005 - og jeg synes altså ikke, det var noget specielt fedt område. Der 2-3 gode svære pister, en ok park og det er så det. (Den nye gondolbane trækker dog nok noget op.) Men noget der trak voldsomt ned for os, var den manglende hygge ved boligerne og på bjerget, som jeg har fundet alle andre steder i Norge.

Jeg kender ikke Trysil, så det vil jeg ikke udtale mig om, men Hemsedal hvor vi var forrige jul, og det var sgu´ i orden! Det er ikke tilfældigt, at det kaldes Nordens Alper. Der er smukke store fjelde, gode pister med meget varierede nedfarter, ok off-piste, store hurtige stolelifte med varme i sæderne en god park og meget hyggeligere både i terræn og ved hytter.

God ferie - hvorend det bliver

Chr

Katrine Krogholm Simonsen 16/10 2008 22:46

Sv: Godt område i norden for øvede?

Morede mig lidt ved at læse denne tråd, for personen som startede tråden, og ville have hjælp til at finde et skisportssted i norden, skrev sit indlæg i 2004. Mon ikke han er kommet vel hjem efter sin skiferie? Blot en tanke:-)
-Katrine

Morten Piltoft 17/10 2008 00:27

Sv: Godt område i norden for øvede?

Vil gerne gå med på bølgen og sige: Hemsedal, Trysil og Hafjell/Kvitfjell.
Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg ville vælge Hemsedal. Synes det er helt fantastisk og klart Norges bedste.
Men synes mange glemmer Oppdal. Det ligger godt nok ret langt mod nord, men er altså et ganske fedt område med over 50km nedfart.
Det ''fede'' ved Oppdal er, at man kan køre i bund i flere forskellige dale, hvilket man ikke kan mange steder nordpå. Området består af Hovden, Stølen & Vangslia, som alle er bundet fint sammen.
Afslutningsvis skal også Åre nævnes. Har aldrig været der, men hvad jeg har hørt og læst mig til, så er det mere end på højde med det bedste i Norge. Men Åre har i en endnu mere udpræget grad end Oppdal afstandsproblemet.

Christer Rasmussen 26/10 2004 18:35

Sv: Godt område i norden for øvede?

Jeg har været en del steder i Norge og vil mene at Trysil er det bedste i Norge, det er vist også det største.
For et par år siden fik de "muren" som desværre kun er 100-200 meter inden den går videre i en god rød/sort piste. Den er en udfordring for selv en Alpe veteran.

Ellers er der Haffjeld som blev brugt ved OL, som også har nogle gode røde og sorte pister.
Nordfjeld blev vist også brugt ved OL, har ikke været der endnu men har kigget på det et par gange.

Hemsedalen er et rigtig godt sted hvis i skal have kone/kæreste og børn med der ikke er så gode da, man kan tage den samme lift op til en sort, rød, blå og grøn piste, og mens de andre bruger tid på den grønne kan man selv nå 3-4 ture på den sorte og så mødes og tage liften op sammen igen.

Jeg har lige været i Frankrig med en gruppe Svenskere og de snakker godt om Åre i Sverige. Det ligger vist godt nok 1200km oppe i Sverige fra broen.

Ivan Rafn 26/10 2004 18:56

Sv: Godt område i norden for øvede?

Jeg vil også anbefale Trysil.

De fleste steder kan man ski til og fra hytterne, og det gør f.eks. frokosten dejlig nem; man skier bare ned til hytten og spiser frokost, og dernæst ud på pisterne igen.

Der er ikke meget hygge i selve terrænet, og spisestederne er uforskammet dyre, men hvis man er indstillet på at tage alt med hjemmefra, evt. købe i Trysil by (skiområdet har kun et skod-supermarked), så kan det blive rigtigt hyggeligt.

Skiområdet er rimeligt, og det er nemt at få hytter med høj standard (sauna, pejs mv.) hvis i bestiller i god tid.

God tur

Niels Leth-sørensen 17/10 2008 10:37

Sv: Godt område i norden for øvede?

Ha´ha´ ha´ du har sku´ ret Kathrine

Det er godt nok morsomt :-)


Håber dog at andre evt. kan få noget ud af denne her tråd.


Jeg smiler i nu....

Mvh

Niels


http://www.lethstravel.dk

Nikolaj 27/10 2004 14:30

Sv: Godt område i norden for øvede?

Jeg vil helt klart anbefale Hafjell! Det er klart det bedste sted jeg har været i Norden. Jeg har også været i Trysil, men kunne aldrig finde på at tage derop igen, efter jeg har været i Hafjell.
I Hafjell er der næsten ingen mennesker, og man kan max komme til at stå lidt i kø ved lifterne om lørdagen, i modsætning til Trysil, hvor jeg stod i kø hver dag. Og så er pisterne pænt gode/lange i Hafjell.

Og så er det faktisk også rimelig billigt i Hafjell. OL landsbyen som ligger lige ved pisterne er billigere, og det var et udemærket sted at bo. I modsætning til Trysil, hvor det er rimelig dyrt, at bo lige ved pisterne.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen