Fysiske belastning ved Ski vs snowboarfd

Kristian Skovsby 07/02 2023 10:22

Hej
Vi har en søn, med en sjælden kronisk lidelse der hedder CRMO. Hvilket gør at han har kroniske voldsomme smerter i sine ankler. Faktisk kan det sætte sig i alle hans langsgående knogler.
Men han elsker at stå på ski.
Men grundet smerterne, som gør det svært for ham at bremse og styre på almindelig carvingski.
Så havde jeg kigget på snowboard. Men jeg kender ikke til snowboard.
Så nu skal jeg bruge hjælp fra jer, som både kan stå på ski og snowboard, og samtidig kender til de fysiske belastninger, der er forbundet med de 2 former for skisport. Dette gælder både ved at kører på pisterne, men også den belastning, som de forskellige former for støvler ligger på anklerne.

På forhånd tak.

Kommentarer:
Der er i alt 1 svar i denne forumtråd.

Tusmoerke 07/02 2023 15:40

Sv: Fysiske belastning ved Ski vs snowboarfd

jeg stå hovedsageligt på ski. kan stå på snowbord selv om det nok kun er vært 2-3 år det sker en dag. så er nok ikke den bedste til at svare men forumet er nærmest ikke eksisterende længere.

snowbord har jeg ladet mig fortælle er bedre for knæene da føderne er låst fast til samme enhed modsat ski.

der hvor jeg ser det som trælst af være snowborder er på de flade stykker hvor man har 2 muligheder for at komme frem.
1. kan blive trykket fram af en makke som stå på ski.
2. spænder den ene eller begge fødre fri og gå. dette er grunden til jeg ikke stå mere på snowbord da man opdager hvor mange flade stykker der enlig kan være på et skisportssted.

om det har nogle betydning for din søn og CRMO har jeg ingen viden om. når man køre på snowbord køre men skiftevis med brystet med dalen og rykken med dalen. falder man (snowbordet få fat i kanten) når man har rykken mod dalen kan man ikke tage fra og der er langt ned når man falder bagover.

jeg har gået med dårligt knæ i 8-10år grundet en sport skade som jeg så senere er blivet opereret for. i de år bliv jeg jævnligt anbefalet snowbord for at skåne knæene.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen