Forslag til ski destination med en god og stor by?

Profilbillede af Frederik Kastrup

Hej ski entusiaster.

Jeg er ved at planlægge årets skiferie og mangler idéer til et godt skiområde. Problemet er dog at, der på denne tur er en person med, som ikke står på ski. Derfor ville et område, med en tilhørende stor og spædende by a la Livigno, være optimalt. Hvorfor så ikke bare tage til Livigno? Der har vi været i 4-5 gange og for os der står på ski, er området bare ikke spændende mere.

Har i nogle forslag? Det skal helst være i Italien eller Frankrig.

Kommentarer Svar  
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Jeg ved ikke så meget om Italien, men i Frankrig kan du kigge på Serre Chevalier. Der kan man bo i Briancon som er en ret stor og interessant gammel fæstningsby. Alt efter dit skiniveau kan du også kigge på Chamonix, eller på nogen af de små områder omkring Grenoble. Bla. Chamrousse ligger meget tæt på og byder på en lille men hyggeligt skiområde. Jeg vil også anbefale jer at kigge på at købe egne flybilletter og leje en bil i lufthavnen den uge i er afsted, da det giver men meget større bevægelsesfrihed.

Profilbillede af Slopetrotter Skitours
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Hej Frederik,

Hvis vi skal holde os til Frankrig og Italien, vil jeg anbefale Sestriere i Italien. Her finder du er hyggelig alpe by som har lidt byliv, samt helt fantastisk skiløb med lange brede pister, og udfordringer lige om hjørnet.

Alternativt ville jeg anbefale Jer Østrig, hvor din kone i Zell am See ikke vil kede sig. Det er en helårs by, som i centrum har en gågade med både lokale og internationale butikker, og når hun har kigget i dem kan hun tage et smut ud til byen svømmehal. Udfordrende skiløb er også til at finde ved området gletscher.

Du skal være velkommen til at ringe ind til os, så vi vil meget gerne hjælpe.
Vores nummer er 70 22 52 85

Profilbillede af Henrik
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Smag og behag er tydeligvis forskellig. Der foreslås Sherre Chevalie som området hedder og den by man så bor i hedder Briancon. Hvis det er en stor by man er på jagt efter så er det i al fald et bud, især hvis man ikke står på ski. Det er en almindelig beboelsesby hvor der så "tilfældigvis" også går en skilift fra. Og når jeg siger en skilift fra, så menger jeg 1 skilift, for det er hvad der er. Alle skal med den lift for at komme op i systemet. Synes dog ikke køen er voldsom. Men Briancon ligger yderest i området og det er lidt uheldigt synes jeg. Og den der lift den tager altså en krig at komme op med, selv om selv køen ikke er så voldsom (vi var der i uge 5, uge 7 er nok noget helt andet). Selve området er nu fint nok, men en klar ulempe at du ligger yderest i systemet. Selv byen er som nævnt en rigtig by. Det har sine fordel og også helt klart ulemper. Hvis du godt kan lide at gå i skisportbutikker og ose og se på udstyr, så glem det, den er helt klart meget tynd på det område. Men byen er stor, om også ekstremt larmende, fordi der går en hovedfærdselsåre gennem. Det er rigtigt der er en gammel ret flot bydel, men der er langt derop og den er meget skrå.

En anden nævnter Sestriere. Der er en fin gågade (dog med biler i midten som jeg husker det), men jeg synes den bære præg af at det har været en OL by eller var det VM og den nu er ret forladt. Synes ikke der er så meget spændende by. Området er dog fint, at det hænger sammen med flere andre byer.

Hvis du skal have et alternativ til Livigno, som helt klart er byen, hvis det gælder shopping og gå i skisportsbutikker, tror ikke den overgås, er enig i at området ikke er det mest spængende, så vil jeg sige at Val d'isere er en mulighed. Men priserne er 50% til 100% højere end Livigno. Dyrt men dejligt. Området er godt så der vil være noget for en hver smag, men prisen er også derefter.

Vi kommer nok selv i samme dilemme i år, og det er da ikke utænkeligt at vi også må takke med noget der er mindre optimalt, men nu har du i al fald fået mit besyv, som er at de 2 byer som foreslås ikke lige er min kop te.

Mener i øvrigt også at Zelle am See er en fin by, men jeg kan ikke rigtig huske den, men det er vist også en rigtig by

Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Hej

Har selv været i Zell am See både sommer og vinter for nogle år siden, og her er der bestemt en fornuftig by med lokale butikker, barer og restauranter af forskellig slags. Jeg husker skiområdet ved byen som rimeligt men noget lavtliggende. Skiløbet på gletcheren er ikke så inspirerende (groft sagt én stor flade med pister og lifter på kryds og tværs), men meget snesikkert - til gengæld kan køerne for at komme op på gletcheren være voldsomme, hvis der mangler sne i de omkringliggende områder.

Hvis Schweiz er en mulighed kan Zermatt klart anbefales. Fin by med masser af muligheder og charme, og et stort, varieret skiområde med rigtig god snesikkerhed. Ligesom Livigno lidt vanskelig at komme til, men ikke noget problem, hvis man er i bil.

Prismæssigt er det vel kun de østeuropæiske destinationer, der kan konkurrere med Livigno, men hvis prisen ikke er det vigtigste, ville jeg klart vælge Zermatt.

Mvh

Jesper

Profilbillede af Jimmy
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Helt klart Innsbruck. Bo på hotel central, så er der 45 min med skibussen som holder lige foran, til eks. Axamer Lizum eller skift bus undervejs og kør til de andre områder.

Profilbillede af Simon
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Hvis i vælger Østrig.... Så har zell am see i særklasse den bedste bydel.... Jeg kan kun anbefale lejlighederne fra skiogsol.dk de er top Nice og kender alt i området!!
/Simon

Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Jeg vil helt klart også anbefale Serre Chevalier.
Man skal vælge at bo i Briancon, hvor der ligger en del lejligheder samt et dansk hotel lige ved liften. Det er ganske rigtigt den eneste lift, men der er stort set aldrig kø, med mindre man kommer i de franske ferieuger - også her er der ikke mange mennesker. Liften tager ganske rigtigt omkring 15 min til toppen, men det er der nu mange steder, hvor vilkårene er sådan.
Byen har en gammel bydel, der ligger ca 10 min. gang fra liften - op ad bakke dog. Derudover er der en lille hyggelig gågade, et indkøbscenter, flere specialforretninger osv.
Man kan desuden tage bussen til de øvrige byer i området, der ligger langs samme vej indenfor en halv times kørsel.
Et must er selvfølgelig de varme bade i Monetiers, hvor man kan sidde ude i varmt vand og nyde udsigten til bjerget. Også den gamle bydel i Villeneuve (modsat side af hovedvejen i forhold til liften) indeholder mange sjove butikker og lækre autentiske restauranter.
Så hvis man ønsker at tage med på skitur uden at skulle bruge tiden i ligegyldige skiforretninger, er dette helt klart et skønt sted.
Skimæssigt er Serre Chevalier en skjult perle til alle niveauer. Fra børn og begyndere til en fantastisk offpiste - som ikke bruges af ret mange, så det er let at finde ny sne. Der findes en fantastisk dansk skilærer i Serre Chevalier, som kender området til bunds - hende plejer vi at bruge til offpisteture.
Og hvis man har lyst til at se noget mere, er det let at komme til naboområdet Montgenevre, hvor man kan få 1 dags gratis liftkort.

Jeg har været på sæson i Valdisere i flere sæsoner, og det er ganske rigtigt en dejlig by - men hvis man ikke vælter sig i penge, er Serre Chevalier sjovere.

Zell am See er en smuk og hyggelig by, men der er langt mellem byen og lifterne. Området er lille skimæssigt, så det bliver man hurtigt træt af - med mindre man vil køre noget længere i bus.

Sestriere er meget lille og har stort set ingen butikker - så den vil jeg ikke anbefale til jer, med mindre I er i bil, så man kan køre til den nærliggende by Oulx, hvor der er vildt hyggeligt og mange butikker.

Profilbillede af Tine Skytte
Sv: Forslag til ski destination med en god og stor by?

Hej!

Jeg vil foreslå Chamonix i Frankrig. Byen er virkelig hyggelig og relativ stor, hvor der er mange andre aktiviteter end bare skiløb. Desuden ligger Geneve ikke længere væk end en times kørsel, hvilket også bestemt er et besøg værd. Skiløbet er helt anderledes her, og hvis man ønsker nye udfordringer, så er det ikke dumt. Off-pisten er helt i sin egen klasse. Det er i hvert fald værd at tjekke ud, hvis ikke man kender byen/området på forhånd.

- Tine

Søg   Svar på indlæg