Fernie i December

Tobias Storm 08/11 2007 16:20

Jeg overvejer at tage til Fernie her fra start-december af, og i en måneds tid frem.
- Dog har jeg haft svært ved at finde ud af hvordan temperaturerne gennemsnitligt ser ud på dette tidspunkt i Fernie.
Jeg har 3 gange været i Val Thorens i uge 7 med mit gymnasie, hvor vejret har været perfekt. Fin sne, masser af sol og varme, og altså ikke bidene koldt når man sidder på vej op i stoleliften.

Selvfølgelig er vejret ekstremt omskifteligt fra år til år på de forskellige tidspunkter.

- Men nogle som har en idé om hvordan vejret som standard ser ud i Fernie i december månede? Når jeg prioterer sol og "varme" højt, bør jeg så vente et par måneder?

Vh
Tobias

- Sidespørgsmål: Nogle som har erfaringer med Alpsevice? Gode/dårlige?

Kommentarer:
Der er i alt 1 svar i denne forumtråd.

Nicholas Durin 09/11 2007 09:34

Sv: Fernie i December

Hej Tobias

Før du overvejer at tage til Canada og Fernie bør du vide at klimaet i Canada er en del koldere end i Alperne. Jeg var i Fernie sidste vinter, og temperaturen var konstant mellem -15 og -35 gr fra December til midt i Februar. Samtidig sneede det helt vildt i perioder og gav fantastiske sneforhold.
Fernie ligger på østsiden af 'The Rocky Mountains' hvor fastlandsklimaet fra det centrale Canada får tilført direkte kulde fra Nordpolen.
Først fra midt i Februar steg temperaturen en del, og det begyndte at være et klima som man oplever i Alperne på frostdage. Jeg vil anbefale dig at vente med Fernie til slutningen af marts eller april hvis du vil have et mere behageligt klima.
Steder med samme klima som Fernie er f.eks. Banff, Lake Louise, Sunshine Valley, Crystal Mountains, Kicking Horse (Golden), Nelson, Big White m.fl.

Alternativt kan du tage til Whistler-Blackcomp som ligger på vestsiden af bjergene, og som ofte får lidt mildere vinde ind fra Stillehavet.

Hvis du søger tilsvarende milde klima som Alperne er det bedst at blive dér. Ellers må du nok hellere vende dig til at tage lidt varmere tøj på, hvis du vil opleve det fedeste skiløb i verdenen.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen