Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Thomas Moltsen 09/11 2014 18:34

Hej

Jeg kan snart ikke vente længere med at få skiene klikket på.

Jeg vil derfor gerne høre fra nogle, der før har været i Tyskland i SnowDome.
Jeg vil gerne vide, hvad det har kostet og hvordan kvaliteten af skiløbet har været. Jeg er erfaren og er derfor ude efter mere end bare en børnebakke.

Jeg har desuden hørt, at der skulle være en "kunst"-skibakke omkring Aarhus. Hvis nogen har været her, hører jeg også gerne fra jer.

Kommentarer:
Der er i alt 7 svar i denne forumtråd.

Brian Lund 10/11 2014 09:28

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Jeg har være i både Snowdome Bispingen og Alpincenter Wittenburg, fra Padborg er der lige langt (stort set, 10km forskel) til begge haller.

I Wittenburg har de All-inclusive for 49 euro, dvs. skileje, liftkort, mad og drikke (inkl øl, vin og vand), hele dagen! Hallen er delt i to, i den ene side er den blå piste, i den anden side er der først en lille park og så den røde piste.

I Bispingen koster det generelt 36 euro for en dag plus 8 euro for skileje plus 5,5 euro for skistøvler og så må du selv sørge for maden. Hele bakken er blå, til gengæld er den samlet set noget bredere end i Wittenburg netop da den ikke er delt i to på midten.

I weekenden kan der være rigtigt mange folk i Wittenburg, i Bispingen har jeg kun været en mandag om sommeren og der var selv sagt ikke ret mange ;)

Begge haller er dog relativt korte, de er jo kun 150m lange sådan cirka! Så du kan hurtigt komme til at køre rigtigt mange gange, så det er et spørgsmål om temperament, jeg synes sådan set de er ok, én dag, sådan bare lige for at holde det ved lige - men så heller ikke mere.

Hanssc 10/11 2014 22:07

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Har været i Bisbringen en enklet dag og i Wittenburg en del gange. Skiløbet siger mig ikke noget nogen af stederne. Men bare børnene har det sjovt, så er det jo hyggeligt alligevel. Jeg foretrækker Wittenburg pga det store legeland ved siden af fryseren og all inclusive konceptet er bare genialt, når man har små børn med, der kan være sultne ½ time efter vi var inde for at spise, hvor ikke kunne have noget.
Skiløbsmæssigt er der ikke den store forskel. Til helt nye på ski, har hver fryser et transportbånd sammen med et rimeligt fladt stykke. I Wittenburg er det bare lidt usmart placeret, da man skal ned over et stejlere stykke efter. Så man ser ofte nogen gå ned.

Thomas Moltsen 11/11 2014 09:06

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Okay.

Tak for svarene. Jeg venter til der kommer lidt sne nord på så. Det virker ikke som om, at der er så meget at komme efter for rutinerede skiløbere.

Så det bliver nok en tur til Norge eller Sverige lige så snart sneen er til det.

Jesper Ærbo 11/11 2014 21:08

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Hej Thomas
Det er ikke alperne! Men den i Wittenburg er altså 330 meter lang og 80 bred så lidt længere end 150 m :-)) Den i Bispingen er 300m lang og 60 bred
God tur:-))

Brian Lund 11/11 2014 21:58

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Nåeh, jah okay! ;)

Jeg har nok bare ikke følt det helt som 300 meter! Ikke desto mindre er turen ned altså hurtigt overstået for en rutineret skiløber :)

Der findes også skiområder i Harzen, men det er selvfølgelig meget vejrbetinget om man kan stå på ski der, men de har udbygget bla. snekanonerne og lifter de seneste par år. Men det er da kun 440km fra Padborg og du slipper for bro eller færge!

Jeg har ikke været der endnu, men den kommende sæson kunne meget vel være min første gang!

Jeg har dog været i Isaberg i Sverige og mht. vejret er de vist ikke meget bedre stillet end Harzen.

Thomas Moltsen 11/11 2014 21:58

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Hopper lige ud og kigger kantpæle imorgen og ser de store carving sving for mig. Tak.

Jesper Sode 11/11 2014 22:19

Sv: Erfaringer med dagsture til snodome (Tyskland)

Har været begge steder flere gange og min oplevelse er at snowdome ofte er bedre præpareret. Sommetider tager de en tur med pistemaskinen midt på,dagen, hvor Alpin-center ofte er meget opkørt.

All-inklusive maden i Alpin-center er billigere end at betale for den i Snowdome. Til gengæld er den elendig - eller som den ringeste tyske kantinemad nu kan være. Maden i Snowdome er som på,et østrigsk skisted.

Vi tager en tur til en af dem hvert år som opvarming.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen