Er offpiste sikker i St. Anton

Ole Stampe Nielsen 09/01 2002 15:16

Hejsa

Jeg kunne godt tænke mig at vide om de markerede offpiste ruter (ca. 200 km) i St. Anton er lavinesikre?

Kommentarer:
Der er i alt 2 svar i denne forumtråd.

Dan Nissen 10/01 2002 13:20

Sv: Er offpiste sikker i St. Anton

Hej

Jeg vil våge at påstå at ingen områder kan betegnes som lavine sikre.
Laviner kan opstår i alle bjerg egne med sne, markerede eller ikke markerede ruter.
Jeg mener ikke man kan sige nogle områder er sikre, selvom det på gældene områder lokalisere og eleminere de små laviner, får der bliver farlige. Kan man man altid være uheldig, og udløse eller blive fanget i en lavine !!

En ting er sikker hvis man skal på offpist ture, dvs. bevæger man sig ikke uden for de markere ruter, uden altid at have en LavineBeeper, en skovl og en sonde.
De ovenstående ting er et must, dog er de ikke meget værd, hvis man ikke kan finde ud af at benytte dem.

Mvh.

Dan Nissen
FreeRiding is just another word for, "fun"

Jeppe Netskiskolen 16/01 2002 22:24

Sv: Er offpiste sikker i St. Anton

Hej Ole
Som Dan også antyder er der ikke nogen garanti for at et område er sikkert for laviner. Det skal dog siges at skiruterne ikke er åbne så længe de ikke er godkendt af pistetjenesten.
Skulle du nu stå foran et hang hvor du syntes at det ser sikkert ud, så er det vigtigt at huske på at man ikke kan vurdere hvor lavine farligt det er på den pågældende dag, udfra hvor meget sne der er faldet den sidste uge. Mit forslag til dig er at du skal leje en skifører der kan tage dig med ud et par timer. Han vil kunne fortælle dig hvordan situationen ser ud og hvilke steder der er farlige.
Hvis du så bestemmer dig for alligevel at køre ud uden en skifører, så prøv på dit hotel at spørge om den aktuelle "lavinebericht". Den vil i det mindste kunne fortælle dig hvor høj faren er og på hvilke hangretninger der er de største problemer. Og som Dan også skriver, sørg for at have udstyret iorden og øv dig i at bruge det. Minimum rygsæk med bipper, skovl, sonde og allerhelst skal rygsækken være udstyret med airbag.

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen