Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Profilbillede af Lars Kuhlmann

Hej

Jeg har brug for lidt input til et godt sted at starte med en skiferie for min familie, med kone og 3 børn i alderen 6-14 år.

Jeg har selv været på 7*1 uge skiferie i min ungdom. Men min familie har aldrig prøvet det.
Vil gerne give dem en god start.
Så skal finde et sted at tage hen i starten af 2019.
Det skal være prisvenligt. (Men sted og muligheder er vigtigere)
Vi skal køre selv.
Det skal være en hytte til 2 familier (10 personer).
Der SKAL være gode skiskoler på dansk eller nordisk til børnene.
Der skal ikke tages hensyn til mig selv. Jeg finder mig i hvis pisterne er en smule 'kedelige'. Det er familien der tæller her.
Det skal være 1 uge. (omkring uge 4 måske)

Hvor ville det være godt at starte.
Tænker selv noget i Sverige/Norge.

Hilsen
Lars Kuhlmann

Kommentarer Svar  
Profilbillede af Kurt Larsen
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Hej Lars
Vi brugte selv Trysil de to første år da børnene skulle lære at løbe på alpin ski + vi holdt jul for tre år siden deroppe. Jeg vil klart anbefale Trysil, da området er perfekt for nybegyndere og der er mange Danskere, så Jeres børn vil med garanti hurtigt få venner, som de så løber med når de ikke er på skiskolen. Derudover har Trysil trods alt et rimeligt antal pister og der findes da også sorte pister, som kan give øvede skiløber udfordringer, f. eks experten som på toppen har en hældning på 45 gr. Pisterne er selvfølgelig ikke så lange som sydpå. Det skal nævnes, at det kan være kold i Trysil og især i uge 4, ¨men varmt tøj og nogle flere pauser kan være påkrævet
Mvh
Kurt

Profilbillede af Lars Kuhlmann
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Tak for svar.
Lige sådan info jeg søger.

Andre må gerne komme med flere input.

Profilbillede af Svend Thomsen
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Min familie og jeg har de seneste 8 år været i Trysil på skiferie og har ikke behov for andre steder. (har prøvet Ischgl og st. anton i østrig) Det vi har vægtet højt er ski in - ski out, hvor vi har valgt Højfjellsgrend - begynder området er lige uden for. Skiskolen er god og du får dansk instruktør hvis du beder om det - både til begyndere og eksperter. Området er fantastisk - til alle niveauer. Selvom der er ca 400 km. kørsel er det hurtigt pga motorvej det meste af vejen fra fx Larvik
Før Trysil var vi 3 år i Hovden som også er godt, dog kun ringe mulighed for ski-in - ski-out.
Har også været på weekend ski flere steder i norge og sverige som er fint til korte ferier, men lidt ensformigt til ugeferie. Kig evt. på Thomas Urskovs videoer på youtube, hvor han er rundt i norge/sverige.
God skiferie
PS - har allerede booket uge 3 og 11 i Trysil :-)

Profilbillede af Jørgen Nielsen
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Hej Lars
Jeg vil anbefale Østrig - nærmere betegnet Lofer, som er et lille sted, men stadig lige så stort, som de større steder i Norge og Sverige. Der er sjældent så koldt i Østrig, som i norden.
Begge mine børn har lært at stå på ski dernede.
Ulemper:
- Længere transport - afhængig af hvor i landet du bor, og hvordan du tænker at køre til Norge/Sverige, som kan være lige så langt, hvis man ikke gider færgeræset.
- Ikke mange hytter, hvis det er det som man er til.
- Virker måske umiddelbart dyrere

Fordele:
- I uge 4 er der stor sandsynlighed for, at I får rigtigt mange dage med høj sol og frost, hvor man i Norden skal være pakket ind pga kulde til hen i marts måned. (Skiløb er bare sjovere i lys og solskin)
- Alle pisterne slutter ÉT sted, og der er kun en vej til dalen, så derfor er der ikke store chancer for, at ungerne forsvinder.
- Særdeles prisvenligt - mange bureauer har rejser dertil til fornuftig pris - især for børn, hvor du kan få garanti for danske skilærere.
- Alle skiskolerne dernede har danskere ansat som skilærere.
- Flere af hotellerne kan du booke direkte på selv - f.eks. Hotel Hubertus i lofer, som vi har vendt tilbage til flere gange. Her kan du få en pris med halvpension, familieværelse/lejlighed og 6 dages liftkort, til et pænt stykke under hvad du f.eks. skal betale i Trysil - uden mad. (Husk at regne evt. færge, liftkort og alt ind i det.) Google dem og bed dem om et tilbud.
- Hotel Hubertus ligger 250 m fra liften, og ellers kører der et lile tog derover, som kører fra alle hotellerne i byen.
- Ligger tæt til motorvejen ikke langt fra grænsen til Tyskland.
- Der kan også findes lejligheder, som er billige, hvis man foretrækker selv at lave mad.
Begge mine unger, var første gang med i Sverige i uge 5 - her var det mange af dagene -17 grader og det blæste forfærdeligt, fordi fjelde nu engang bare ikke giver det samme læ som bjerge i alperne, og de fik ikke meget ud af den tur.
Året efter var det Østrig, hvor den store for alvor fik knækket koden til at stå på ski (han er i dag 21 år og en særdeles habil snowboardløber), den lille lærte det året efter, da vi kom til Lofer med danske skilærer, høj sol og knitrende sne.
Selv om de nu har nået den alder, og vi har været rigtig mange større steder siden, så vil de stadig gerne en tur til Lofer, selvom vi har været der 4-5 gange.
Men go tur til jer - uanset hvor I vælger at tage hen :)

Profilbillede af Pernille Hansen
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Hej Lars
Har I overvejet at kigge på en tur med en skiklub?
Der vil I finde andre danskere med samme interesser, og der er skiundervisning inkluderet.
Selv er jeg med i Din Skiklub (www.dinskiklub.dk), hvor der til næste vinter er familietur til fx Hafjell i uge 5 og Winterberg i uge 11.
Begge områder har det, du søger, dog er turen i uge 11 på hotel med halvpension.

Profilbillede af Kenneth Hansen
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Hej Kurt,
Så skriver jeg et svar på dit indlæg. Jeg er enig med de øvrige indlæg - men synes i skal overveje at gå i en helt anden retning. OBS - ABTENAU - i Lammertal/Salzburgerland.
Denne by er helt igennem det unikt bedste sted at starte for nybegynderfamilier. Punkt 1 er det en suveræn hyggelig by, men med alle fornødenheder og alting er hele tiden lige en euro billigere en de førnævnte steder og meget høj kvalitet.
Så er der skiskolen som ikke er med dansktalende skilærere - men til gengæld med instruktører som kan deres håndværk og der lærer i alle meget mere hurtigt.
Til gengæld kan i vælge et af mange vanvittig gode hoteller og jeg ved at på 2 af disse taler værterne/værtinderne flydende dansk. Weiss Rössl på torvet, med værterne Andrea og Werner Germek, som driver et sted med god mad, ok værelser - ikke meget luksus men ekstremt god stemning.
Eller Hotel Lederwirt lige på kanten af torvet - som udefra ikke ligner noget særligt - men indeni er med superlækre moderne værelser, elevator, sauna og en udsøgt bio-morgenmad med hjemmelavede specialiteter.
Konklusion - Abtenau er det bedste sted for nybegynderfamilier i alperne. Ikke stort og forkromet - men til gengæld kan det alt det som i ønsker. Alternativt hertil ville jeg springe Lofer over og gå direkte på Wagrain, Flachau eller Skt.Johan a. Pongau. (for alt det forkromede - men nok i år 2 eller 3 - efter Abtenau) - men pas på - det kan blive vane dannende.

Rigtig god tur uanset hvor i tager hen. (ønsker du gode råd, så skriv til mig på keha@outlook.dk)

Profilbillede af Lars Kuhlmann
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Tusinde tak for alle de forskellige svar.
I er kommet vidt omkring med forslagene, så det er bare super.

Så har jeg nået at undersøge.

Tak
Lars Kuhlmann

Profilbillede af Helle
Sv: Begynder sted til en hel nybegynder familie.

Jeg kan også kun tale varmt om Østrig og Lofer især.
Jeg startede selv på ski i Lofer da jeg var 5 år.
Mine børn var første gang med dernede da de var 3 og 7 år. Den store lærte selv at stå på børnebakken med tunellen med slæbebåndet og allerede anden gang vi var afsted var han 100% selvkørende.
HVIS du vælger Lofer og i skal vælge skiskole skal du IKKE vælge Sturm. Der er ingen garanti for danske lærere.
De er super dygtige og entusiatiske, men de har meget få danske instruktører.
I stedet skal i vælge Herbst. Der er GARANTI for danske instruktører, hvilket er alfa omega når børnene skal lære at stå på ski og have gode oplevelser med det.
Men helt generelt - vælg Østrig :-)

God tur

Søg   Svar på indlæg