⚡ STATUSUDSALG - ALT er nedsat - ALT skal væk ⚡
« Til oversigten

Test: Skihjelme i store størrelser - Se hvilken der er størst

Et stort hoved, kan give udfordringer når der skal findes skihjelm. Vi har testet 7 forskellige skihjelme for, at finde ud af hvilken der reelt er størst.

Det er vigtigt, at en skihjelm sidder rigtigt, så den ikke sidder for stramt så det bliver ubehageligt, eller for løst så den rykker sig under aktivitet. Specielt personer med store hoveder oplever at det kan være svært at finde en skihjelm der sidder perfekt, da de ofte må klemme hovedet i en skihjelm der lige er til den lille side.

Det skal være slut nu! :)

XL eller XXL skihjelm?

Det er ikke bogstaverne der definere størrelsen derimod omkredsen i centimeter, så lad dig ikke narre af bogstaverne. Hvert hjelmmærke kører med forskellig definition af hver størrelse. Så en XL hjelm fra et mærke kan sagtens kun svare til en L fra et andet mærke.

Du skal derfor kigge på centimeter målene der er angivet.

Så grib målebåndet og placer båndet med start midt på panden, derfra trækker du målebåndet rundt om hovedet, henover øre og tilbage til start. Aflæs nu målet: XX cm.

Rasmus fortæller her om testen:


Disse hjelme var med i den store skihjelm test (listet fra venstre mod højre):
1) Smith Holt 2, med en omkreds på 63 - 67 cm.

2) POC Auric Cut, med en omkreds på 59 - 62 cm.

3) Marker Ampire, med en omkreds på 59 - 63 cm.

4) Smith Camber, med en omkreds på 63 - 67 cm.

5) POC Fornix MIPS, med en omkreds på 59 - 62 cm.

6) HEAD Rebel, med en omkreds på 60 - 63 cm. 

Den største skihjelm i testen er:

Vores vurdering er, at Smith Holt 2, med en omkreds/størrelse oplyst til 63 - 67 cm er testens største. Det er også testens billigste til en pris på kun 499,-. En hjelm der ikke deltog i testen er Smith Maze, den findes også i en størrelse på 63 - 67 og er opbygget meget lig Smith Holt 2.

Det er interessant at se at der på listens 4 plads, er en hjelm der på papiret skulle være lige så stor, men vores opfattelse i testen var at den var mindre.

Tip til dit køb af skihjelm

Vælger du at købe din skihjelm online, så overvej at bestille 2-3 hjelme, på den måde kan du finde den hjelm der passer bedst til din hovedfacon. Læs evt. også vores guide til køb af skihjelm her.

Du kan finde hele vores sortiment af skihjelme her, som vi sælger til lave priser. Alle vores skihjelme er selvfølgelig sikkerhedsgodkendte, så de beskytter dit hoved maksimalt, hvis uheldet er ude.


Skihjelme