Skitræning med balancebræt

Skitræning med balancebræt

- forebyg knæ- og ankelskader

Skitræning med balancebrætBalancebrættet er et nemt og transportabelt træningscenter til forebyggelse og genoptræning af skader i ankler og knæ. Op til 75 % af alle skader i knæ og ankler kan forebygges på et balancebræt.

Balancebrættet styrker og træner balance- og koordinationsevnen, hvilket er altafgørende for, at muskler og led ikke udsættes for overbelastning. Desuden styrkes muskler og ledbånd, specielt i ankler og knæ. Trænede ledbånd og muskler minimerer risikoen for fremtidige skader.

Et balancebræt er optimal til forebyggelse af knæ- og ankelskader.

Undersøgelser viser at brug af et balancebræt i genoptræningen efter en skade i knæ eller ankler mindsker risikoen markant for skaden igen opstår. Det skyldes primært at muskulaturen omkring ledene styrkes og giver en højere stabilitet.

Træningsprogram

 1. Find balancen på brættet med fødderne adskilte.
  Vip brættet frem og tilbage i intervaller på 20 sek. bevægelse og 10 sek. pause, hvor brættet holdes i ro i udgangspositionen. Forsøg at få brættets kant så tæt på gulvet som muligt uden at det rører gulvet. Gentag intervallerne 10 gange.
 2. Find balancen på brættet med fødderne adskilte.
  Vip brættet til siderne i intervaller på 20 sek. bevægelse og 10 sek. pause, hvor brættet holdes i ro i udgangspositionen. Forsøg at få brættets kant så tæt på gulvet som muligt uden at den rører. Gentag intervallerne 10 gange.
 3. Find balancen på brættet med fødderne adskilte og så langt fra hinanden som muligt.
  Vip brættet frem til kanten rører gulvet, lad brættet følge gulvet rundt til du har været hele vejen rundt. Lav øvelsen først den ene vej og så den anden. Bliv ved i 1 minut og hold derefter en pause, hvor du stå af brættet og går et par skridt. Gentag herefter øvelsen 4 gange.
 4. Find balancen på brættet med fødderne adskilte og knæene let bøjet. I denne stilling laver du nu de tre foregående øvelser.
 5. Find balancen stående på et ben på brættet. Hold balancen og hold brættet så roligt som muligt.
  Bliv stående i ca. 15 sek. og skift så ben. lav øvelsen 5 gange på hvert ben.
 6. Gentag øvelse 1, 2 og 5 med lukkede øjne.

Video der viser øvelserne på balancebræt


Har du ikke et balancebræt, så kan det findes i SkiShoppen her på siden (med Prisgaranti) - Accezzi balancebræt.


Relaterede artikler:
Skitræning - alpint skiløb bliver sjovere hvis du er i god fysisk formUdgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen