På ski i weekenden - træning på sne i skihal

På ski i weekenden - træning på sne i skihal

Snow Dome i Bispingen, altid koldt og altid god sne. Her kan du køre på ski 365 dage om året! Pistemaskinerne præparerer pisterne så de er klar. Kombiner besøget i hallen med en tur i storbyen Hamborg

I oktober 2006 åbnede Snow Dome i Bispingen for første gang. 23.500 kvadratmeter indendørs skihal, med egne lifter, skiskole og pistemaskiner. Det lyder som amerikanske tilstande men ligger kun to timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Nemlig på motorvej A7 lige efter rastepladsen Brunautal 60 km syd for Hamburg.

Men Hamborg byder på meget mere end skiløb, så du kan også snildt kombinere weekendskituren med seværdighederne inde i byen. Der er noget til alle ønsker og behov - og endda til fair priser.  

Her kan du løbe på ski året rundt. Temperaturen i hallen er konstant mellem -2° og -4°C, og 13 effektive snekanoner sørger for frisk sne hver dag. I løbet af natten fordeles sneen og præpareres af to fuldtudstyrede pistemaskiner, og bakken er klar til dagens gæster på ski, snowboard og kælk.

Du behøver kun lysten...

Har du lyst til en dag eller blot et par timer på ski, er det meget ligetil uanset om du tager det på vejen hjem fra ferien, eller vil kombinere det med indkøbet af marcipan til årets julekonfekt ved grænsen. Alt kan lejes på stedet. Ski, støvler, hjelme og sågar skidragter. Vi tog selv tøj og støvler med, dem kender man jo, men skiboksen ville vi ikke montere for den ene dag.

Efter at du har købt et adgangskort til hallen går turen til kælderen hvor du selv via et simpelt computerpanel oplyser information om højde, vægt og skierfaring hvorefter der udleveres udstyr. Med i entreen følger et skab der kan aflåses til tøj og ting du ikke skal have med ind, og der er omklædningskabiner til at skifte i. 


Det rigtig smarte er at den tid du har købt i hallen, først tæller i det sekund du går gennem slusen ind i hallen. Det betyder at du når du skal have pause, spise etc. så betaler du ikke for den tid.

Skiløbet

I hallen er der 3 lifter. En 6-stolslift, et "magisk tæppe" og en tallerken lift med total liftkapacitet på 4.600 personer i timen. Liften hænger direkte i taget og det betyder at der ikke er nogle forstyrrende master, men en 100 meter bred bakke at boltre sig på. Hallen byder på 37 meters højdeforskel og 300 meter lang, det er ikke alverden, men alligevel langt nok til at du kan få fart på og lave nogle sving nedad. Perfekt som opvarmning til skituren, en god dagstur med familien eller til at tage dine to bedste venner der endnu ikke har set glæden i skiløbet med ud i sneen.Der er mulighed for at komme på skiskole og dermed lære at stå på ski i hallen. Så har du begyndere med så kan du trykt overlade dem til skiskolen. Der er indrettet afskærmet øveområde med begynderlift, og for de helt små er der også mulighed for at kælke i gummiringe til afveksling. Der er ligeledes en transportbåndslift, som giver nem og sikker transport for dem der skal på ski for første gang.


Det virker overordnet set til at der er tænkt på det hele.

Hvad angår liftkø og trængsel på bakken så kunne man køre direkte ind i liften, og dermed nå rigtig meget skiløb på kort tid. Der var god plads på bakken, og lidt research i gæstetallene viser også at det er i perioden fra nu frem til december man kan regne med god plads. Højsæsonen i hallen følger sæsonen i skiområderne da mange bruger det som opvarmning.

Uden mad og drikke...

Efter en tur på bakken hører der sig en gang autentisk skimad til. Der er lavet 4 restauranter og barer i forbindelse med bakken som byder på det hele, lækre pastaretter og naturligvis en klassisk Wiener Schnitzel med en Almdudler til.

Snow Dome har mulighed for at lave særarrangementer for firmaer og lignende. I slutningen af september holder man eksempelvis flere oktoberfester. Så mangler din chef en god idé til et firmaarrangement er opfordringen her givet videre.Priser for Snow Dome

Prisen afhænger helt af hvor lang tid man ønsker at stå på ski. En hel dags skiløb kan købes for omkring 275 kroner for voksne og 170 kroner for børn. Der ydes både studie og seniorrabatter.

Bliv bedre på ski i Snow Dome, der er flere muligheder for at komme på skikursus i hallen både som hold eller som privat undervisning. Priserne starter fra 3 timers kursus for ca 340,-

+ ´erne

 • Få mennesker
 • Ingen vind
 • Rigtig sne

  - ´erne

 • Ingen sol (husk godt med tøj)
 • Ingen mulighed for helikopterredning ;o)

  Læs mere på www.abenteuer-resort.de

 • Hamborg er fyldt med interessante oplevelser og forskellige kulturer samt områder 

  På weekendtur til storbyen Hamborg

  Hamborg er den andenstørste by i Tyskland, med omkring 1,8 mio. mennesker og der findes et hav af ting du burde planlægge, hvis du alligevel skal forbi Snowdome og stå på ski. Vi har forsøgt at finde nogle af de interssante ting du kan kombinere weekend skituren med.


  Kombiner storbyferie og skiløb

  Vi har samlet 5 grunde til, hvorfor du skal tage et smut forbi Hamborg:


  1. Hamburger Kunsthalle

  Du kan hurtigt bruge et par timer her, hvis du har bare den mindst interesse for kunst. Hvis du vil have mest muligt ud af besøget, så anbefaler vi at se deres særudstillinger. Der kommer skiftevis nye og du bliver helt sikker imponeret, det er også mere overskueligt med særudstillingerne, især hvis du har trætte ben efter skiløbet.

  Du finder også kendte værker fra alle de store kunstnere som Monet, Degas og Picausso. Selve museet består af 3 bygninger, som er designet af 3 forskellige arkitekter, hvori du finder den kendte restuaurent "The Cube" med en flot udsigt over Alster-søen. Et perfekt sted at slutte besøger. 

  Foto: Hamburger Kunsthalle / Ralf Suerbaum

  Hamburg Kunsthalle har masser at byde på


  2. Reeperbahn

  Bare rolig, området byder på meget mere end lumske barer og natklubber. Du finder masser af god mad og livemusik i området. Samtidigt finder man mange nye hippe restauranter, som skiller sig lidt ud fra mængden. Det er en sjov oplevelse at bevæge sig rundt, og mærke stemningen. 

  Der er også tit flere forskellige musikfestivaler i området, samt et hav af hyggelige/anderledes barer, hvor stemningen altid er i top. I kommer ikke til, at mangle noget at tale om, hvis i går en tur her.


  Reeperbahn er meget mere end hvad det har ry for. Du finder mange gode restauranter og barer.


  3. Alte Fischmarkt

  Brug søndagen på at komme tidligt op, og besøg Hamborgs fiskemarked ved havnen. Det er åbent fra 05.00-09.30, og du er garanteret er livlig stemning. Det hele kan virke meget hektiske, hvilket giver en anderledes oplevelse. Men efter markedet lukker, er der mulighed for at få en god brunch. Du kan også købe tøj, blomster og selvfølgelig fisk direkte fra bådene. 


  Du er garanteret en stemning i top og en god brunch


  4. Tag på bådtur i Hamborg

  Der findes et hav af forskellige bådture i Hamburg, de forskellige kanalrundfarter giver hver deres oplevelse af byen. Og Hamborg skal altså opleves fra vandet! Du kan godt glemme Venedig - for her får du altså over 2.400 broer, hvilket er mere end eksempelvis Amsterdam og Venedig. Det interesante ved en bådtur er, at du oplever en masse gamle sejlbåde fra ædre tid, du ser de enorme krydstogtskibe, samt de store containerskibe som bliver laster 24/7. Havneområdet står aldrig stille. 

  Det er kun lige Rotterdams havn som er større end Hamburg, derfor skal du nok få nok at kigge på. Det er også muligt at sejle rundt på Alster-søen, som er rigtig flot, ellers kan vi anbefale en tur ved Speicherstadt og Hafencity.


  Hver 5. container kommer igennem Hamborg Havn


  5. Miniatur Wunderland

  Har i børn med på turen så SKAL i forbi det enorme Minatur Wunderland, som har over 1 mio. besøgende hvert år - og med god  grund. VI garanterer at børnene bliver bilde med verdens største modelbane. Der er samtidigt masser af kendte områder, lande og byer. En oplevelse selv voksne synes er sjov. 

  Se video her:


  Udgivet af: Rasmus Skov

  Rejsebureauer til Snowdome
  Fakta om Snowdome
  2 pister i alt
  1 stk.
  1 stk.

  Lifter: 3 stk. / 4.600 pers/time

  Slæbelifter: 1
  Stolelifter: 1

  Mere om skiferie i Snowdome

  Find tilbud på skirejser

  Gå til toppen