« Til oversigten

På ski i weekenden - træning på sne i skihal

Snow Dome i Bispingen

For mere end to år siden startede byggeriet, og i oktober 2006 åbnede Snow Dome i Bispingen. 23.500 kvadratmeter indendørs skihal, med egne lifter, skiskole og pistemaskiner. Det lyder som amerikanske tilstande men ligger kun to timers kørsel fra den dansk-tyske grænse. Nemlig på motorvej A7 lige efter rastepladsen Brunautal 60 km syd for Hamburg.

 

Her kan du løbe på ski året rundt. Temperaturen i hallen er konstant mellem -2° og -4°C, og 13 effektive snekanoner sørger for frisk sne hver dag. I løbet af natten fordeles sneen og præpareres af to fuldtudstyrede pistemaskiner, og bakken er klar til dagens gæster på ski, snowboard og kælk.

Du behøver kun lysten...

Har du lyst til en dag eller blot et par timer på ski, er det meget ligetil uanset om du tager det på vejen hjem fra ferien, eller vil kombinere det med indkøbet af marcipan til årets julekonfekt ved grænsen. Alt kan lejes på stedet. Ski, støvler, hjelme og sågar skidragter. Vi tog selv tøj og støvler med, dem kender man jo, men skiboksen ville vi ikke montere for den ene dag.

Efter at du har købt et adgangskort til hallen går turen til kælderen hvor du selv via et simpelt computerpanel oplyser information om højde, vægt og skierfaring hvorefter der udleveres udstyr. Med i entreen følger et skab der kan aflåses til tøj og ting du ikke skal have med ind, og der er omklædningskabiner til at skifte i. 


Det rigtig smarte er at den tid du har købt i hallen, først tæller i det sekund du går gennem slusen ind i hallen. Det betyder at du når du skal have pause, spise etc. så betaler du ikke for den tid.

Skiløbet

I hallen er der 2 lifter. En 6-stolslift og en tallerken lift med total liftkapacitet på 4.600 personer i timen. Liften hænger direkte i taget og det betyder at der ikke er nogle forstyrrende master, men en 100 meter bred bakke at boltre sig på. Hallen byder på 37 meters højdeforskel, det er ikke alverden, men alligevel langt nok til at du kan få fart på og lave nogle sving nedad. Perfekt som opvarmning til skituren, en god dagstur med familien eller til at tage dine to bedste venner der endnu ikke har set glæden i skiløbet med ud i sneen.Der er mulighed for at komme på skiskole og dermed lære at stå på ski i hallen. Så har du begyndere med så kan du trykt overlade dem til skiskolen. Der er indrettet afskærmet øveområde med begynderlift, og for de helt små er der også mulighed for at kælke i gummiringe til afveksling. Der er ligeledes en transportbåndslift, som giver nem og sikker transport for dem der skal på ski for første gang.


Det virker overordnet set til at der er tænkt på det hele.

Hvad angår liftkø og trængsel på bakken så kunne man køre direkte ind i liften, og dermed nå rigtig meget skiløb på kort tid. Der var god plads på bakken, og lidt research i gæstetallene viser også at det er i perioden fra nu frem til december man kan regne med god plads. Højsæsonen i hallen følger sæsonen i skiområderne da mange bruger det som opvarmning.

Uden mad og drikke...

Efter en tur på bakken hører der sig en gang autentisk skimad til. Der er lavet 4 restauranter og barer i forbindelse med bakken som byder på det hele, lækre pastaretter og naturligvis en klassisk Wiener Schnitzel med en Almdudler til.

Snow Dome har mulighed for at lave særarrangementer for firmaer og lignende. I slutningen af september holder man eksempelvis flere oktoberfester. Så mangler din chef en god idé til et firmaarrangement er opfordringen her givet videre.Priser

Prisen afhænger helt af hvor lang tid man ønsker at stå på ski. En hel dags skiløb kan købes for omkring 250 kroner for voksne og 150 kroner for børn. Der ydes både studie og seniorrabatter.

+ ´erne

  • Få mennesker
  • Ingen vind
  • Rigtig sne

    - ´erne

  • Ingen sol (husk godt med tøj)
  • Ingen mulighed for helikopterredning ;o)

    Læs mere på www.snow-dome.de