Skiferie for unge: Alt du bør vide om ungdomsskiferier

Skiferie for unge: Alt du bør vide om ungdomsskiferier

Skiferier for unge mennesker er ikke lette at arrangere, og du kan hurtigt løbe inde i en masse blindgyder - vi har skrevet en guide for at hjælpe dig.

Mange gymnasier tager afsted sammen på en årlig skiferie for unge - og her er det ofte et par udvalgte elever, der står for planlægningen. Ligegyldigt om du rejser sammen med fem kammerater eller et helt gymnasium, kan du få hjælp her.

Vi fortæller dig om:

  • De bedste destinationer til ungdomsrejser på ski
  • Gode tips til planlægningen af turen
  • Hvordan du vælger et rejsebureau
  • Hvordan du arrangerer en billig gruppe-skirejse for unge

Ps; Selvom gennemsnitsalderen hos Skisport.dk ikke er 23 år (længere), kan vi stadig huske starten af 20'erne, hvor vi festede i sneen - vi vil gerne have, at du oplever det samme!

4 populære destinationer til skiferier for unge

Vi har gravet i Alpernes mest populære destinationer for at finde frem til geniale bud på skiområder til ungdomsskiferier. Herunder kan du læse om to destinationer i Frankrig og to destinationer i Østrig - det er klart de lande, der er størst, når det kommer til skiferier for unge. 

#1 Schladming i Østrig

Schladming ligger nummer otte på listen over de mest populære østrigske destinationer for danske skiløbere - men den ligger formentligt endnu højere blandt den yngre generation. Hvis I vælger Schladming som målet for jeres skiferie for unge, kan I se frem til lidt af hvert.

For det første byder området på sublimt skiløb, minimal liftkø og en masse pistekilometer. For det andet har byen på masser af restauranter og barer - blandt andet det kæmpestore diskotek Hohenhaus Tenne, der med sine 3.000 kvadratmeter huser byens største afterski-fest. Se det på billedet herunder: 

- Læs mere om Schladming

#2 Val Thorens i Frankrig

Val Thorens ligger i hele 2.300 meters højde - og her er humøret lige så højt som beliggenheden. Val Thorens er en oplagt destination til en skiferie for unge - især på grund af de mange barer, afterskisteder og restauranter. Selvom Val Thorens ikke forbindes med ungdomsrejser i lige så høj grad som tidligere, er det stadig et meget populært valg til gruppeskirejser for unge, hvor der skal være gang i den.

Hvis du planlægger en skirejse for en stor gruppe, byder Val Thorens på varieret skiløb og udfordringer for både nybegyndere og erfarne skiløbere. Sidst men ikke mindst er der mulighed for at spare lidt på indkvarteringen, da Val Thorens har lejligheder og hoteller i alle prisklasser. 

- Læs mere om Val Thorens

#3 Bad Gastein i Østrig

Bad Gastein er også at finde på listen over danskernes favoritter i Østrig. Her er der i alt 201 pister i varierede sværhedsgrader, så alle kan være med. Området er også en del af sammenslutningen Ski amadé - det betyder, at liftkortet giver adgang til en lang række populære skiområder - og faktisk hele 760 pistekilometer. 

I skal dog ikke kun vælge Bad Gastein på grund af skiløbet. Området har også meget andet at byde på for unge mennesker. 

- Læs mere om Bad Gastein

#4 Alpe d’ Huez

Alpe d' Huez byder på 300 solskinsdage om året, fransk afterski i verdensklasse og fantastisk skiløb. I bør overveje kraftigt, om Alpe d' Huez kunne være den bedste destination for jeres rejse. Her kan I nyde solskinnet og den høje stemning på afterskistederne, når skiløbet skal byttes ud med fest og farver.

- Læs mere om Alpe d' Huez

Tips til planlægningen

Der er mange gode råd, som "gamle" mennesker som os kan give, men vi holder os i skindet - vi nøjes med vores 3 absolut bedste tips til, hvordan du får planlægningen til at være så smooth som muligt.

Tip 1: Vælg en rejse med halvpension eller all-inclusive

Hvis I skal bo på hotel og har mulighed for at vælge halvpension eller all-inclusive, så anbefaler vi, at I gør netop det. Det er der nemlig flere fordele ved - især for grupper af unge mennesker. For det første er der færre uforudsete udgifter og ofte gratis drikkevarer inkluderet i all-inclusive. For det andet kan I bruge mere tid på pisterne, da I ikke skal bekymre jer om hverken indkøb, madlavning eller opvask.

Tip 2: Få bekræftelse fra alle deltagere så tidligt som muligt

Hvis du har prøvet at planlægge aktiviteter for store grupper før, så kender du helt sikkert til de frustrerende situationer, der kan opstå. Få gruppen til at melde tidligt ud, så du slipper for at skulle deale med de ubeslutsomme i gruppen, der er vilde med udmeldinger som:

- "Jeg finder lige ud af det i næste uge"
- "Kan jeg ikke bare tage med, hvis jeg lige føler for det?"
- "Jeg skal mååååske til min fætters fødselsdag den weekend"

Hos nogle danske rejsebureauer kan du ændre antallet af rejsende uden at betale et gebyr - men det er ikke en garanti, og planlængen bliver meget lettere, hvis du kender antallet af deltagere.

Tip 3: Planlæg i god tid

Vi anbefaler, at du begynder at planlægge turen allerede i september, hvis I gerne vil rejse i de mest populære uger, hvor skolerne holder vinterferie (uge 7 eller uge 8). Det kan tage rigtig lang tid at planlægge turen - og det er hårdt arbejde, så du bør kun tage opgaven, hvis du virkeligt brænder for det. Hvis du er i god tid, kan du også indhente tilbud fra flere rejsebureauer for at få den bedste pris.

Ungdomsrejser på ski kræver det rette rejsebureau

Der er desværre ikke alt for mange danske rejsebureauer, der har specialiseret sig i skiferier for unge. Det betyder, at du ofte bliver nødt til at være mindre kræsen, eller at du skal til at stå for den helt store planlægning alene. Vi anbefaler, at du besøger Snowtrex eller Sunweb. Begge rejsebureauer har mulighed for at arrangere gruppeskirejser for unge.

Sådan arrangerer du en billig skiferie for unge

Hvis du gerne vil skrue ned for prisen på skiferien, har vi et par tips med til dig. 

1) Book rejsen hos et dansk rejsebureau: I nogle tilfælde kan det være billigere at planlægge skirejsen selv. Langt de fleste gange er det dog billigere (og lettere) at få hjælp fra et rejsebureau - det gælder især for store grupper af unge mennesker. 

2) Vær ude i god tid: Dette tip påvirker ikke kun prisen - men også hele muligheden for, at turen bliver til noget. Det er ekstremt vigtigt, at I er ude i god tid, hvis I vil have en god og billig skiferie for en stor gruppe unge mennesker. 

3) Gå på kompromis med indkvarteringen: For de fleste unge mennesker handler turen mere om ski og sjov - og lidt mindre om 5-stjernede hoteller. Heldigvis, for så er der gode muligheder for at finde en billigere rejse. 

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvilke destinationer er gode til skiferier for unge?

Flere af de populære skiområder er ikke glade for ungdomsrejser - men andre ved, at ungdomsrejserne holder gang i bylivet. Vi forslår, at I kigger mod Schladming, Val Thorens, Alpe d' Huez eller Bad Gastein.

Hvordan arrangerer jeg en billig skiferie for unge?

Vi anbefaler, at du finder pakkerejser via et dansk rejsebureau. Herudover bør du booke i god tid og overveje at gå på kompromis med indkvarteringen. 

Skisport.dk er rangeret 4,8 stjerner ud af 5 - Baseret på 1690 anmeldelser.

Udgivet af: Rasmus Skov

Find tilbud på skirejser