Jagten på den bedste sne med egen bjergguide - Omkring Innsbruck

Jagten på den bedste sne med egen bjergguide - Omkring Innsbruck

Sidder her og skriver dette med et stort smil på læben. Har lige haft et par overraskende helt fantastiske dage på ski i ganske fremragende sne.

Overraskende fordi jeg har været i Østrig i et par uger nu og har set hvordan vejret har artet sig. Vi har haft stabilt højtryk, dvs. masser af sol og absolut ingen nysne i knap 3 uger.

Derfor var det med nogen ængstelse jeg tog med på De Brede Plankers offpistetur under mottoet “Jagten på den bedste sne omkring Innsbruck”. Ville guiden overhovedet kunne finde noget untracked sne som var værd at køre?

Se videoen fra turen her: 


Hele ideen bag konceptet er, at finde de bedst mulige offpiste forhold i en forlænget weekend på ski. Destinationen er fleksibel, forstået på den måde at udgangspunktet er Innsbruck, og guiden så med sit kendskab til hvor, hvornår og hvordan sneen er faldet i de forskellige områder omkring Innsbruck.


Innsbruck - alpernes smørhul

Innsbruck udmærker sig ved, at ligge som et smørhul mellem en nærmest uendelig række af fantastiske skisportssteder i Østrig, Svejts og Italien.

I praksis fungerer det sådan at man mødes i Innsbrück (man kan flyve til både Innsbruck, München, Salzburg), hvor vi så blev hentet af De Brede Plankers bjergguide Michael. Vi blev indkvarteret på et hotel lidt uden for Innsbruck. Det var på ingen måde luksus, men rent og fint.

Da højtrykket har ligget stabilt over hele alperegionen (det har ikke sneet noget sted meget længe) var der ikke noget vundet ved at, køre til hverken Svejts eller Italien så guiden havde besluttet vi blev i nærområdet. 

3 intensive dage på ski - kun een fridag fra arbejde

Nu var jeg allerede i Østrig men de som var kommet fra Danmark var taget afsted fra København torsdag efter arbejde og tog hjem igen søndag aften, og havde således 3 overnatninger og hele 3 dages skiløb med bjergguide – men kun en fridag fra arbejdet!


Lille eksklusiv gruppe

Vi skulle have været 5 gæster på turen. 5 gæster er det maksimale som guiden ønsker pr. gruppe. Desværre meldte 2 stk. fra i sidste øjeblik grundet en skade. Vi var således kun 3 gæster - en dejlig eksklusiv lille gruppe. Vores guide Michael spurgte om han måtte tage en af sine lokale venner med. Naturligvis måtte han det. Vi tolkede det udelukkende som en dejlig befriende passion omkring skiløbet at, de lokale “gider stå på ski med os”.


Skiløbet: Offpiste med privat bjergguide

De to første dage valgte Michael, at bringe os med til Zillertal. Jeg kender Zillertal ganske glimrende fra mange tidligere besøg og havde (indrømmet) lidt svært ved, at forestille mig at han kunne finde god untracked sne til os.

Men mine bekymringer blev gjort til skamme skal jeg love for. Ikke bare fandt han imponerende god sne. Han fandt også det ene uberørte hang efter det andet. Vi troede ikke vores egne øjne.

Jeg vil gå så langt som til, at sige at havde jeg været på ski på egen hånd ville jeg have været meget tæt på, at tage mine pisteski på. Al offpiste man kunne se fra pister og lifter så langt øjet kunne række var fuldstændig opkørt. Det så vitterligt helt håbløst ud at finde anstændig uberørt sne inden Michael tog os med ud i sin baghave.


Vi fik lov, at arbejde for det

Grundet den lange periode uden sne fik vi jo dog lov at arbejde noget for det. Vi således både bootede (gik op i skistøvler med skiene på ryggen) er skinnede (touring med skind under skiene) den. Som udgangspunkt tog vi dog altid en lift til toppen og så bevægede os væk derfra. Typisk op over en top eller bjergkam og så ned i en dal væk fra selve skiområdet.

Vi købte derfor dagskort alle 3 dage. På andre tider af sæsonen skal man ikke nødvendigvis arbejde så hårdt for den gode sne. Fokus er sving i god sne og ikke selve touringdelen. Her var touring en nødvendighed for, at finde god uberørt sne. Alle deltagere var heldigvis i relativt anstændig form og vi udgjorde en homogen gruppe hvilket altid er en kæmpe fordel når man er på eventyr sammen. Vil man sikre sig optimal homogenitet i gruppen, kan man overveje, at samle en flok af venner og så lave en tur med dem. Konceptet er yderst fleksibelt.


En fantastisk tur med ny skivenner og fyldt op af eventyr

På trods af kun 3 dage på ski blev vi fyldt godt op af grin, smil, eventyr og masser af overraskende gode sving. Vi føler vi udsatte konceptetet for en god stresstest i form af ønske om pudderskiløb efter uger uden snevejr. Og testen blev bestået med bravour. Det bliver forhåbentlig ikke sidste gang vi tager på eventyr efter Jagten på den bedste sne omkring Innsbruck.


> Læs mere om turen hos debredeplanker.dk 

Udgivet af: Thomas Jensen

Find tilbud på skirejser