« Til oversigten

Nu starter skisæsonen i Geilo

Jo, den er god nok. Takket være lagret ægte sne og en ny ”hot snow” maskine kickstarter Geilo skisæsonen den 19. september.

”Undskyld, sagde du den 19. september”? Sådan var redaktionens første reaktion, da vi forleden var i kontakt med Pål Medhus, der er turistchef i Geilo. Men den er god nok, billederne her er taget primo september.Som den første vinterdestination i Norge skyder Geilo alpinsæsonen i gang allerede midt i september. Her bliver der åbnet en piste, der bliver 30 meter bred og med en snedybde på 70-100 cm ved Havsdalscentret lidt uden for byen. Man forventer, at det især bliver skihold og skiklubber, der vil benytte tilbuddet.


Gemte sneen under en hvid filtdug
Normalt skal man til de norske gletschere for at stå på ski i sensommeren. Så hvordan pokker kan Geilo åbne bakker så tidligt, vil mange nok spørge.

“Det kan vi af to grunde. Over sommeren har vi gemt 25.000 kubikmeter sne under en hvid specialdug af filt. Herudover har vi købt en ny snemaskine, der producerer sne i varmegrader”, siger Pål Medhus.  Meningen er, at man lægger et bundlag af kunstig sne og coater den med ægte sne øverst. Imponerede over at se hot snow 
Snemaskinen fik geilo-folkene øje på under en messe i Innsbruck i foråret. De var imponerede over at se maskinen stå og producere “hot snow” i op til 25 plusgrader. Så de skyndte sig at købe dette første anlæg af sin slags af den italienske producent, Technoalpin.

Med den nyindkøbte “hot snow” maskine skubber Geilo sin skisæson flere måneder frem, da området normalt åbner i første halvdel af november.
Godt nyt til de ski-ivrige
“Vi synes, det er virkeligt spændende at være først ude med kombineret snelagring og sneproduktion i varmegrader. Og selv om anlægget endnu ikke har den optimale kapacitet og energieffektivitet, er det godt nyt for skifolket, der er ivrige efter at komme på ski”, siger Pål Medhus.

Også i Sjusjøen tæt på Lillehammer har man købt et “hot snow” anlæg. Lige som i Geilo åbner man den 19. september. Ikke en alpin piste men en tre kilometer lang og seks meter bred langrends-sløjfe.

Skiferie forslag i Geilo

Ferielejlighed - Geilo... Ferielejlighed - Geilo... Bil fra 2.056,-/pers.
Feriehus - Geilo, Fær... Feriehus - Geilo, Fær... Bil fra 647,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning