« Til oversigten

Indendørs skiløb i Danmark

Stå på ski i Danmark og få skitræningen i orden til skisæsonen eller lær at stå på ski. Du findet et skicenter i Århus.

Det er søndag sidst på eftermiddagen og musklerne i benene er stadig lidt ømme. Formiddagen blev tilbragt med 1½ times effektivt skiløb på rullebånd.

Rullebånd tænker du måske, det kan da ikke være realistisk skiløb? Det er det, og efter 1½ time på båndet var jeg overbevidst om, at min teknik ikke var som jeg håbede og skiformen var langt fra i top.

De indendørs skibakker, også kaldet Maxtracks er en form for rullende gulvtæppe der er spændt op omkring to store ruller med en tilknyttet motor. Materialet er en form for plastik som kan holde på en smule vand når man fugter det. Kombinationen af disse ting og en hældning på båndet giver en særdeles realistisk følelse af skiløb.


Selve båndet styres af en instruktør som med en fjernbetjening frit kan bevæge sig rundt om båndet såvel som oppe på båndet. Det betyder at du har mulighed for at stå i "slange" på båndet med instruktøren forrest.

Der er op til 3 personer på båndet ad gangen når der er undervisning. Vælter du eller en anden på båndet stopper instruktøren det lynhurtigt. Ja ofte har de faktisk nået at stoppe det før du ligger ned, for de rutinerede instruktører kan nemt se når faldet er på vej.

Afhængig af hvor rutineret man er reguleres båndets hastighed og hældning. Og lad os bare afsløre at Skisport.dk´s udsendte ikke havde både fuld fart og højeste hældning på båndet på en gang - i hvert fald ikke med stort held... Med andre ord, her er noget lige fra begynderen til den meget øvede der vil have afpudset stilen.

Faktisk har 5 danske skiinstruktører benyttet båndet som træning til skilærer-eksamen som de efterfølgende har bestået i Østrig. Hvilket siger lidt om hvor god træning der kan opnås på de indendørs bakker.


Det bliver helt sikkert ikke min sidste tur på indendørsski, den meget realistiske oplevelse og muligheden for at se sig selv på det store spejl foran bakken er blot et par af de åbenlyse fordele.

Begyndertræning

Indendørsbakken er oplagt til såvel øvede som begyndere. Såvel børn som voksne der skal på ski første gang vil kunne spare en del frustrationer på øvebakken under selve skiferien ved at have trænet et par gange hjemmefra først. Indendørs træningen foregår altid med en instruktør tilknyttet og på den måde får man fra starten den korrekte grundstilling og instruktion så skiløbet bliver en leg når de rigtige bakker kalder.

To danske skicentre byder velkommen

Der findes pt. et skicenter i Danmark som er SkiArena i Århus. Adresserne findes sidst i artiklen her. Centeret bygget op med hyggelige omgivelser, mulighed for at købe drikkevarer og hygge sig før, under og efter skiløbet, ligesom der er omklædnings- og badefaciliteter tilknyttet. Det gør centrene til et oplagt udflugtsmål for familien inden årets skiferie.

Priser

Kommer du alene koster en time svarende til 30 minutters effektiv skitid omkring 200,-, Kommer du flere gange eller er i flere der kommer sammen er der muligheder for forskellige rabatordninger. Se disse på hjemmesiderne nedenfor.

Fordele:

  • Ingen liftkø
  • Ingen kold vind
  • Spejlet, du kan nemt se dit eget løb

Ulemper:

  • Styrter du skal alle på båndet straks stoppe

Baggrund for SkiArena, Martin fortæller


- Træning med instruktør


- Kontrolpulten

- Skisport.dk´s udsendte forsøger sig på "pisten" 

SkiArena
Hasslager centervej 30
8260 Viby J
Tel: 8627 9000
www: skiarena.dk

Ønsker du at læse mere om de forskellige indendørs muligheder i Danmark og udlandet så se her.

Vil du læse om de store skianlæg danskerne har forsøgt at bygge, samt den 1,2 kilometer lange skibakke i Dubai, så læs her.