« Til oversigten

Obertauern, det danskerukendte skisportssted i Alperne

Der er masser af muligheder for at stå på ski, snowboard og snowbike i Obertauern – et af de højest beliggende skisportssteder i Østrig. Byen huser også et af de mest populære afterski-steder i Alpern

Obertauern er et af Østrigs højest beliggende skisportssteder – det betyder, at stedet er så godt som snesikkert fra slutningen af efteråret, og et godt stykke ind i april. Obertauern ér et skisportssted – og intet andet. Skiturismen er stedets absolutte hovedindtægtskilde, og det ses tydeligt i gadebilledet. Hoteller, pensionater og de hyggelige ”Gasthauser” ligger side om side med skilifter, sportsbutikker, caféer, restauranter og enkelte supermarkeder. 

Langt de fleste gæster er tyskere eller lokale skiløbere. Det er ikke meget dansk, der høres på pisterne her i Obertauern. Vil man således et sted hen at stå på ski som er totalt blottet for danskere, så er Obertauern så absolut anbefalelsesværdigt.

De fleste gæster er tyskere eller lokale skiløbere

Tauernrunde - rundt om Obertauern

Når man spørger de lokale, som i øvrigt er yderst flinke og meget snaksaglige, om hvad man skal opleve på ski i Obertauern, så siger de alle; Tauernrunde. Det er en tur rundt om byen på blå og enkelte røde pister. Turen varer en hel skidag incl frokostpause, tissepauser og et enkelt pitstop for en øl, et glas Glühwein eller måske den lokale Gamsmilch - egentlig er det et must, at man i hvert fald én gang på turen prøver en Gamsmilch – det er varm mælk med rom i – det smager himmelsk, og kan kun købes på toppen af Gamsleitenbjerget som ligger i 2357 meters højde. Liften går lige til døren, og der er kun blå og lette røde pister på vej ned.

Nå, tilbage til Tauernrunden: 10, 12 lifte bringer dig rundt de steder hvor det går opad på Tauernrunden, ellers foregår hele turen på ski. Det er nemlig muligt at tage hele vejen rundt om Obertauern på ski fordi de lokale har bygget broer flere steder over vejene. Turen er ikke svær. Har man bare en smule erfaring på de lange brædder, kan man nemt tage Tauernrunden. Bemærk, at der er to Tauernrunder; en lyserød og en grøn. Den ene går med uret rundt, den anden går mod uret. Men det er svært at anbefale den ene frem for den anden. De er lige gode.

En skitur rundt om byen på blå og enkelte røde pister

Snowbike – af sted for fulde drøn

Det var helt tilfældigt, at jeg opdagede skiltet ”snowbike” da jeg sad i en skilift på vej rundt ad den lyserøde Tauernrunde. Det er ikke alle skidestinationer, der tilbyder snowbike, men da Obertauern huser en sand mester i snowbike, er det et oplagt sted at dyrke denne form for vintersport her på stedet. Hermann Kock hedder manden, som driver en skiskole og ved siden af udlejer snowbikes. Det er ham, der ér mr. Snowbike i Obertauern. En snowbike ligner en cykel med ski i stedet for hjul. Man har skistøvler på, og på fødderne får man så to små ski spændt på hver skistøvle. Det lyder som en farlig cocktail pludselig at skulle styre fire ski, men det er slet ikke så svært.

I liften på vej op, fortæller Hermann Kock lystigt om snowbikens fortræffeligheder. Han når også lige at prale med, at han skam er verdensrekordindehaver i at føre snowbike og efter en kort introduktion i 1800 meters højde, er det nu endelig tid til at drøne ned ad pisten. Hermann først, og jeg bagefter. Sneen fyger om ørerne på os. Det er hylende skægt. Hermann fortæller, at vi på et tidspunkt drøner med 75 km/t! Der er styr på snowbiken, men det bruger man slet ikke. Når man skal dreje, så drejer man bare hovedet en smule, og så drejer snowbiken helt automatisk. Det er virkelig let at lære, at køre snowbike. En tommelfingerregel siger, at man kan lære de grundlæggende teknikker på under 10 minutter. Man bestemmer stort set selv tempoet, går det pludselig for stærkt, drejer man bare lidt, så aftages farten. Snowbike er desuden super god træning for ryg og knæ, da man slet ikke har samme belastning på kroppen som man har som skiløber. 

En snowbike ligner en cykel, men har ski i stedet for hjul

Afterski - Lürzer Alm

Har man sagt skiferie i Østrig, så siger man også afterski, eller ”Après Ski” som det jo hedder i Østrig. Ingen andre skisportssteder har afterski som i Østrig. Her er der liv og glade dage fra omkring kl. 15 på de fleste knejper, og så er der ellers fed musik i højttalerne, øl i krusene, måske en lille skarp i et lille glas – der let bliver til flere. Afterski varer typisk nogle timer frem til aftensmaden, men der er nu altid nogen der bliver hængende til ud på de små timer.

Obertauern huser flere små udmærkede afterski-steder, men der er dog ét sted der klart har taget føringen; Lürzer Alm. Stedet er kendt for at været et af de populæreste afterski-steder i Alperne. Her kommer 1.000 gæster dagligt for at opleve, og deltage i, den helt specielle afterski. Her er der dans på bordene – naturligvis i skistøvler – øl i stride strømme, fællessang og stemning i særklasse. Stedet kan egentlig ikke beskrives nærmere. Det skal opleves med egne øjne og ører.

”Après Ski” som det jo hedder i Østrig

Hør vores udsendte fortæller om området her:

>> Læs mere om området her.

Fortæl om din tur til Obertauern


Et par billeder mere:


Skiferie forslag i Obertauern

Hotel Tauernhaus Wisen... Hotel Tauernhaus Wisen... Bil fra 2.272,-/pers.
Skinetworks Hotel Mari... Skinetworks Hotel Mari... Bus fra 7.201,-/pers.
Skinetworks Hotel Mari... Skinetworks Hotel Mari... Bus fra 4.496,-/pers.
Nulstil   Udvidet søgning