3 veninder på luksusskitur i Andermatt i Schweiz

3 veninder på luksusskitur i Andermatt i Schweiz

Her er du garanteret skiløb i verdensklasse, med velpræparerede pister som du næsten får for dig selv. Der er rig mulighed for at luksus og er du på jagt efter noget godt at spise og drikker, så er ud

Flyv direkte fra København til Zürich

Andermatt er en fantastisk ramme for en forlænget weekendtur med 3 dage på pisterne. Vi rejste 3 gode veninder sammen, hvor vi mødtes torsdag sidst på eftermiddagen i Kastrup lufthavn, hvorfra vi fløj direkte til Zürich, hvor vi lejede en bil og sidst på aftenen var vi fremme i lejligheden i Andermatt. Vi boede i en helt nybygget luksuslejlighed i Andermatt Alpine Apartments.


Der er en fantastisk betagende udsigt fra pisterne


Andermatt er en lille landsby, som ligger i Urserendalen i det schweiziske område Uri. Skiområdet emmer af luksus med masser af lækre restauranter på bjerget. Det er dog i den dyre ende at indtage sin frokost på en af restauranterne, sammenlignet med f.eks. Østrig.


Området er godt for nybegynderen og letøvede, da lifterne stort set udelukkende er kabiner eller stolelifte


SkiArena Andermatt-Sedun

SkiArena Andermatt-Sedrun er det største skiområde i det centrale Schweiz, og er et af de mest attraktive i Schweiz takket være den brede vifte af tilbud, snegarantien og de mange solterrasser. Området ligger fra 1.444m – 2963m og har 22 lifte og 120 km pister fordelt mellem 24% blå, 50% og 26% sorte pister.

Pisterne er velpræparerede og lifterne alle af høj standard, og udover et skiområde af høj standard er området også kendt for dets fantastiske off piste kørsel. For børnene er der et stort farverigt og festligt børneområde med masser af sjov og udfordringer til børnene, samt en attraktiv fun park.


Stort børneområde med underholdning og mulighed for for træning af helt nybegyndere samt let øvede. Derudover er der forældre-parkering lige udenfor med en kaffebar

Der er masser af underholdning for de yngste i området


Bredt udvalg af pister for alle niveauer

De nordlige skråninger af Gemsstock er fantastiske til off piste kørsel, mens de soleksponerede skråninger i området Andermatt-Oberalp-Sedrun sikrer afslappende og familievenlige udflugter til restauranter, børneområder, brede pister og kælkebaner. Skiområdet i hjertet af de schweiziske alper tilbyder et bredt udvalg af pister for både begyndere og top skiløbere, solrige pister og en lang række aktiviteter. Området er meget velegnet til den gennemsnitlige danske skiløber. Der er dog til tider nogle få passager, der kan blive temmelig stejle og isede, som kan give selv forholdsvis øvede skiløbere sved på panden.Rullebåndene fører skiløberne frem til gondolliften


Skiommrådet er blevet bedre forbundet

I vinteren 2018/19 åbnede den nye "Schneehüenerstock-Express" gondolbane, der løber fra Oberalp Pass til Schneehüenerstock, hvor man udover en fantastisk udsigt på sit løft også har fået forbundet en lang række pister. Det binder skiområderne Gemsstock, Nätschen-Gütsch og Sedrun-Oberalp Pass sammen, som nu danner det moderne SkiArena Andermatt-Sedrun.

For at understrege den luksus Andermatt rummer er der også lavet rullebånd hen til liften, således man ikke skal vandre i skistøvlerne mere end højest nødvendigt.

Andermatt togstation ligger for enden af liften og det er utrolig nemt, at tage toget hele vejen til skiområdet.


Togstationen ligger for enden af pisten og man kan klikke skiene på direkte fra togkupeen

Nede i byen er der også et bredt udvalg af lækre restauranter og vinbarer. Vi testede en af vinbarerne og et par af restauranterne, og der er ingen tvivl om at niveauet er højt både på kvaliteten af mad og drikke, men også betjeningen er af høj standard.


Lækker frokost i solen på solterassen

Alt i alt en fantastisk skitur med fuld gas på luksus. Som det ofte er, så hænger kvalitet og pris sammen. Sådan er det også her.

- Læs mere om skiferie i Andermatt her

Udgivet af: Julia Skov

Rejsebureauer til Andermatt
Fakta om Andermatt
Skiområdet: 1436-2963 m.o.h.
125 pister i alt
28 km blå
57 km rød
40 km sort

Lifter: 20 stk.

Slæbelifter: 10
Stolelifter: 7
Kabinelifter: 3

Mere om skiferie i Andermatt

Find tilbud på skirejser