Flere skiområder i Norden åbner inden jul - Se datoer her

Flere skiområder i Norden åbner inden jul - Se datoer her

Skiområderne har kæmpe for at blive klar til en corona-tilpasset skisæson, nu åbner flere skiområder i Norden inden jul.

Efter et intensivt efterår, hvor skiområderne har knoklet, for at kunne åbne for skisæsonen, er der nu nogle datoer for åbning på plads. Skiområderne i Norden har været i tæt dialog med lokale og nationale myndigheder, så de kan åbne med forholdsregler.


Det bliver uden tvivl en anderledes sæson, hvor vi vil se et hav af nye tiltag i skiområderne, bl.a. mere afstand i liftkøer, færre personer i lifterne, etc. Læs mere om her – Skiferie med coronavirus.

Om ikke andet, så har mange af de norske og svenske skiområder nu fået en masse sne, som kombineret med de kolde vejrforhold gør, at de kan åbne flere skiområder.  Samtidigt har flere områder gemt en god del sne fra sidste sæson, og flere har har i løbet af efteråret forbedret deres egen "sneproduktion", så de kan levere gode forhold når temperaturen falder. 

"Det er meget glædeligt, at sneforholdene er så gode, at vi endelig kan åbne vintersæsonen og byde alle gæster velkommen til os. Vi har indført en række forholdsregler for at gøre det sikkert og bekvemt for dig som gæst hos os med alt fra liftkøer og varmestuer til at du digitalt kan tjekke ind i din bolig og indlæse dit SkiPass. Det er også ekstremt vigtigt, at vi alle overholder de forholdsregler, vi har, samt myndighedernes anbefalinger, da enkeltpersoner også har et stort ansvar," siger Niclas Sjögren Berg, driftsdirektør i SkiStar AB.

"Det bliver en anderledes sæson i år, men vi tager ansvar og har gjort alt, hvad vi kan, for at tilpasse os situationen. Vi følger udviklingen nøje og ikke mindst myndighedernes henstillinger. Den højeste prioritet i denne sæson er, at vores gæster og medarbejdere kan tilbydes et sikkert miljø kombineret med mindeværdige fjeldoplevelser og godt skiløb. Vi byder vores gæster velkommen til at holde ferie hos os i fjeldene denne vinter, men du kan ikke tage en ferie fra at overholde coronarestriktionerne,"siger Stefan Sjöstrand, CEO for SkiStar AB.


Fra d. 18. december kan der gives gas på pisterne i Åre


Disse datoer åbner skiområderne i Sverige:


11. december

- Kittelfjäll

- Lofsdalen


12. december

- Orsa Grönklit


14. december

- Sälen (Tandådalen, Hundfjället, Lindvallen)

- Vemdalen


17. december

- Stöten


18. december

- Kläppen

- Järvsö

- Åre

- Branäs


19. december

- Idre Himmelfjäll


23. december

- Romme


Områder som er åbne:

- Idre Fjäll

- Tänndalen


Hemsedal åbnede for skiløb d. 11 december


Disse datoer åbner skiområderne i Norge:


11. december

- Hovden

- Hemsedal

- Norefjell

- Trysil


12. december

- Hafjell

- Skeikampen


21. januar 2021
- Kvitfjell


OBS: Vær opmærksom på udenrigsministeriets rejsevejledninger.

- Se rejsevejledninger for Sverige

- Se rejsevejledninger for Norge


Læs mere om skiferie og coronavirus her

Udgivet af: Claus Loft Madsen

Fakta om Idre Fjäll
Skiområdet: 442-960 m.o.h.
Byen: 442 m.o.h.

40 pister i alt
16 stk.
9 stk.
6 stk.
9 stk.

Lifter: 27 stk. / 25.500 pers/time

Slæbelifter: 20
Stolelifter: 4

Mere om skiferie i Idre Fjäll

Find tilbud på skirejser

Gå til toppen