Jasper

Jasper National Park, beliggende i Alberta, har sit skiområde ved Marmot Basin. Området er kendt for at være den bedste pulversne-destination "in the Rockies". Med masser af pister i forskellige sværhedsgrader appellerer området til alle. Der er også gode og flotte muligheder for helikopterture, snegrotteture, langrends - og hundeslædeture og isklatring.

Skipisterne nær Icefield Road

I Jasper/Marmot Basin får man pisterne lidt for sig selv. Området ligger nemlig isoleret i en af Canadas nationalparker for enden af den kendte Icefield Road, som anerkendes som en af de smukkeste veje i verden. På vejen ses gletchere, isvandfald og mange andre naturligt smukke syn.

På trods af alle sine herligheder, så er Jasper altså faktisk ikke voldsomt besøgt om vinteren. Det skyldes, at Marmot Basin ligger 3 1/2 times kørsel fra Lake Louise.

Skiområdet i Jasper/Marmos Basins står stille hen i hverdagene også i vinterhalvåret

Vinteren er dog ikke Jasper/Marmot Basins største turistsæson. Jasper er en meget populær sommerdestination, hvor byen mere end fordobles bare i medarbejdere på de forskellige hoteller og restauranter, for at servicere de mange sommergæster.

De fleste skiløbere der besøger Jasper, er folk fra Edmonton, som i weekenden tager køreturen ind i nationalparken for at stå på ski. Det betyder, at skiområdet i hverdagene godt kan ligge lidt stille hen. I hverdagene er det således næsten kun lokale folk fra byen og Rocky Mountain Ski Academy, der uddanner skilærere i området, der for alvor bruger pisterne.

Tag til Jasper/Marmos Basins med Snowtrain

En måde at transportere sig selv til området på er med den berømte "Snowtrain", som kører lige midt igennem det flotte vinterlandskab.

Fotos og video

Billeder fra Skisport.dk's brugere og instagram
Følg skisport.dk på Instagram.

Brugerne om Jasper

Der er endnu ikke stemmer nok til at vise en pålidelig karakterbog.
 

Opret kommentar

Hvor finder jeg den bedste skirejse til Jasper?

Hos Skisport.dk samler vi alle skirejser fra de bedste danske rejsebureauer. Derfor finder du det største udvalg af skirejser til Jasper hos os. Klik her for at finde din skirejse ⇒

Hvor finder jeg pistekort og webcams over Jasper?

Hvis du skal på skiferie til Jasper, er det en god idé at have et overblik over området med et pistekort. Find pistekort til Jasper her. Hvis du vil vide, hvordan det ser ud i Jasper lige nu, kan du følge vores live webcams. Find webcams til Jasper her ⇒

Er Jasper et godt skiområde?

Vores brugere har bedømt Jasper til 4,13 stjerner ud af 5 mulige. Jasper scorer højest på Begyndervenlighed og Liftsystem, mens området scorer lavest på Afterski. Det er baseret på 1 bedømmelser. Læs anmeldelserne her ⇒